Luni,
03.08.2020
Cer Senin
Acum
28°C

Simpozion European de Sculptură în Muzeul ASTRA

03 Septembrie 2019 12:25

Simpozion European de Sculptură în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organizează împreună cu Asociația Casa Calfelor Sibiu evenimentul „Simpozion European de Sculptură”. Proiectul se va desfășura în următoarele șapte zile, în intervalul orar 10:00 – 17:00. Până în data de 10 septembrie în zona atelierului funcțional de fierărie din Muzeul în aer liber se vor organiza simpozioanele.

Asociația Casa Calfelor susține de peste zece ani în mod activ transferul de cunoștințe în domeniul artei meșteșugărești prin organizarea de diverse proiecte în Sibiu. Prin intermediul simpozionului european de sculptură, aflat la cea de a patra ediție, asociația duce eforturile sale de a promova meșteșugul și arta mai departe.

muzeul-astra-simpozion-sculptura-europeana (2)

Acest simpozion de sculptură are ca scop asigurarea unei platforme de lucru comune care să le ofere celor zece sculptori veniți din diferite țări europene șansa de a lucra într-un spațiu comun. Pe o perioadă de 10 zile vor face schimb de cunoștințe. Participanții la simpozion sunt tineri artiști contemporani români și calfe călătoare, acest tip de întâlnire fiind unic în Europa.

muzeul-astra-simpozion-sculptura-europeana (3)

Orientarea întâlnirii nu face referire numai la sfera pur estetică, dorind să atragă atenția asupra consecințelor societății de consum în care trăim și a cantității imense de deșeuri pe care o producem.  Materie primă în crearea operelor de artă o reprezintă materiale refolosite sau rebuturi: piatra, lemn, fier și alte materiale reciclate care nu pot fi utilizate în alt scop. Fiecare tânăr artist își poate alege materialul preferat sau poate opta pentru combinarea mai multor materiale.

muzeul-astra-simpozion-sculptura-europeana (4)

Special în cadrul taberei din acest an este faptul că va fi pusă în funcțiune și fierărie tradițională din cadrul muzelui. Pentru informaţii suplimentare vă stăm la dispoziţie la numărul de telefon 0746-36.58.37.

Acțiunea se realizează cu sprijinul Consiliului Local Sibiu și al Primăriei Municipiului Sibiu.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus