Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
11°C

Calfele din Europa se întâlnesc luna aceasta la Sibiu

Calfele din Europa se întâlnesc luna aceasta la Sibiu

Asociația Casa Calfelor Sibiu a pregătit și în acest an două proiecte importante. Este vorba despre cea de a cincisprezecea ediție a întâlnirii calfelor călătoare europene la Sibiu precum și despre proiectul Susținem identități, creăm comunități.

În perioada 8 – 22 august 2022 curtea catedralei evanghelice va fi locul de prezentare a diferitelor tehnici meşteşugăreşti tradiţionale şi moderne. Calfele călătoare venite din Germania, Elveţia şi Franţa îi invită pe toți cei interesați să li se alăture în cadrul atelierelor de lucru, fie doar pentru a le pune întrebări, fie pentru a lucra alături de acestea și a-și însuși câteva din tainele meseriilor pe care le practică.

calfe

Deschiderea festivă a atelierelor la care vă așteptăm cu mic și cu mare să povestim și să aflăm mai multe despre meșteșugurile prezente anul acesta la Sibiu are loc în data de 10 august 2022 la ora 18.00 în Piața Huet.

În cadrul acestui proiect asociația noastră a pregătit și o expoziție documentară, pe care o puteți vizita zilnic în Piața Huet (vis a vis de Casa Calfelor, pe gardul catedralei evanghelice) precum și un mic concert în aer liber care va avea loc în data de 21 august 2022 în Piața Huet.

Miniateliere pentru copii

Vreme de opt zile în perioada 22 august – 4 septembrie 2022 asociația noastră dorește să ofere din nou copiilor din medii defavorizate și nu numai o serie de mini-ateliere meșteșugărești și artistice. Proiectul își propune să promoveze meșteșugurile prin micro-cursuri de fierărie, olărit, gătit și vopsire a textilelor dedicate copiilor.

Scopul principal al proiectului Susținem identități, creăm comunități este de a le deschide micuților noi perspective și de a susține integrarea lor socială. Împreună suntem mai puternici și fiecare dintre noi este unic.

Programul atelierelor va putea fi găsit pe Sibiu City App și pe pagina de Facebook a Asociației Casa Calfelor Sibiu.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Consiliului Local Sibiu, al Primăriei Municipiului Sibiu și al Deutsche Gesellschaft e.V. Berlin.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus