Joi,
13.08.2020
Cer Senin
Acum
17°C

Interviu-Cătălin Munteanu, antrenorul secund al FC Hermannstadt:  Încercăm să facem lucrurile cum trebuie pentru tot Sibiul

04 Septembrie 2019 21:14

Interviu-Cătălin Munteanu, antrenorul secund al FC Hermannstadt:  Încercăm să facem lucrurile cum trebuie pentru tot Sibiul

Cătălin Munteanu este un fost fotbalist, în vârstă de 40 de ani, actual antrenor secund la FC Hermannstadt. Acesta a jucat pentru cinci echipe din Spania, printre care și Atletico Madrid. În România a purtat tricoul unor echipe din prima ligă, precum Steaua, Dinamo și Viitorul.

Jucătorul denumit de microbiști ,,cap de zmeu” a acceptat să ofere un interviu pentru Turnul Sfatului din postura de antrenor secund al echipei sibiene.

fotbal fc hermannstadt antrenor secund catalin munteanu

Cum ați decis că vreți să deveniți antrenor?

După ce m-am lăsat de fotbal, acum aproximativ patru ani, chiar nu am știut în ce direcție să o iau și am încercat mai multe. Am fost director sportiv la Dinamo 2, am lucrat la birou la sindicatul fotbaliștilor, după aceea am făcut școala de antrenori și încet, încet am ajuns secund la echipa națională de juniori. Atunci mi-am dat seama că este ceea ce aș vrea să fac în continuare pentru că îmi place cel mai mult. Am primit oferta din partea lui Costel Enache să mergem împreună la Astra și de acolo am venit împreună la Sibiu.

O descriere a vieții dumneavoastră de fotbalist?

Cred că am avut un parcurs destul de bun, am debutat de tânăr. Am plecat în Spania 7-8 ani, când m-am întors am jucat pentru Steaua și Dinamo și am rămas în țară. 10 ani am stat în Liga 1, jucând la Dinamo și la Brașov, iar ultimele 6 luni din carieră le-am petrecut la Viitorul. Am avut selecții la echipa națională, plus echipa națională de tineret și cam așa a evoluat viața mea de fotbalist.

costel enache catalin munteanu

Se poate spune că ați ales Sibiul, în locul clubului de suflet, Dinamo?

Nu cred, a fost o perioadă foarte bună în care am jucat acolo și am avut rezultate extraordinare. Pot spune că încă am o relație foarte bună cu cei de acolo, am prieteni foarte buni, dar nu s-a pus problema de ales. Costel Enache a venit aici, iar eu și Alessandro am decis că vrem să venim împreună cu el și cred că a fost o alegere foarte bună.

Cum este să lucrați cu domnul Enache?

Este foarte frumos, am multe de învățat de la dânsul, care are foarte multă experiență în antrenorat. Am lucrat cu el și la echipa națională de juniori  și în continuare învăț în fiecare zi câte ceva. Din acest motiv am și ales să vin cu el, știu că este un antrenor cu experiență, un antrenor care citește foarte mult și este la curent cu tot ceea ce se întâmplă în fotbalul din ziua de astăzi.

Ce părere aveți de Sibiu și fotbalul de aici?

Este totul chiar foarte în regulă, oamenii sunt respectuoși, ne-au primit foarte bine. Încercăm să facem lucrurile cum trebuie pentru FC Hermannstadt și pentru tot Sibiul. Este păcat că încă nu avem stadionul terminat și suporterii noștri trebuie să vină până la Târgu-Mureș. Cred că toate acestea sunt lucruri care se vor rezolva, important fiind ca noi să jucăm bine și să avem rezultate din ce în ce mai bune.

spaniolii-si-au-adus-aminte-de-catalin-munteanu-1-e1548953961806

Ce vă place cel mai mult să faceți în Sibiu?

Pentru mine este un oraș foarte frumos, care se aseamănă destul de mult cu Brașovul. Este un oraș mai mic, cu multe lucruri frumoase. Poți merge să te plimbi, să mănânci ceva bun, ai și muntele aproape, deci pentru mine este un oraș în care m-am adaptat foarte repede. Frecventez cât îmi permite timpul centrul orașului și unele restaurante, dacă voi fi întrebat peste ceva timp cu siguranță voi avea și un loc preferat.

Cum este să lucrați cu jucătorii de la FC Hermannstadt?

Am găsit un grup foarte bun aici, un grup unit, pot spune că jucătorii sunt de calitate. Își văd de treabă atât antrenamente, cât și la meciuri. Mi se pare că este un grup cu care se poate lucra foarte bine și care poate progresa foarte mult. Sper ca în viitorul apropiat să se și vadă asta, să reușim să avem rezultate mai bune. Este un lot bun și au venit mai mulți jucători în această vară, care încearcă să se adapteze cât mai repede. Pentru mine sunt niște jucători buni pentru liga 1.

Vă recunoaște lumea pe stradă prin Sibiu?

Cam de fiecare dată când ieșim ne recunosc oamenii pe stradă, iar unii dintre ei vor să facem și poze. În general, oamenii din Sibiu sunt amabili și foarte respectuoși, sunt mai reținuți și încearcă să nu deranjeze prin ceea ce fac.

Care este cea mai interesantă amintire pe care o aveți de când erați jucător?

Aș putea spune care a fost cel mai important  moment pentru mine, momentul în care am debutat la echipa națională. Aveam 18 ani atunci și a fost un lucru foarte important pentru mine, am intrat într-un meci contra Spaniei.

Un mesaj pentru suporterii FC Hermannstadt?

Le mulțumim pentru că sunt alături de noi și îi rugăm să fie în continuare, chiar dacă jucăm în deplasare. Să aibă răbdare și cu siguranță, cu ei alături vom avea rezultate bune.

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus