Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
20°C

ACTUALIZARE Șeful RAR Sibiu reținut sub acuzații de corupție

ACTUALIZARE Șeful RAR Sibiu reținut sub acuzații de corupție

Direcția Generală Anticoruptie anunță zeci de descinderi și perchezii în Sibiu, într-un amplu dosar de corupție în care ar fi implicați angajați ai statului român.

ACTUALIZARE joi, 12 septmebrie:

Șeful Registrului Auto Român – Sibiu (RAR), trei funcționari RAR și un angajat al Ministerului de Interne au fost reținuți miercuri noapte de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, potrivit unui comunicat oficial.

Cei cinci angajați la stat, plus alte șase persoane au fost reținute în dosarul înmatriculărilor trucate de automobile second-hand, dosar în care miercuri au avut loc 47 de percheziții.

Procurorii îi acuză pe funcționarii de la RAR și din Ministerul de Interne că cereau și primeau mită pentru a înmatricula ilegal mașini second-hand. Ei ar fi primit mita ascunsă în scrumierele și torpedourile mașinilor ce urma să fie înmatriculate, potrivit unor surse judiciare.

ACTUALIZARE:

Portalul g4media.ro, citând surse judiciare implicate în dosar, anunță că mita pentru funcționarii publici ar fi fost dată fie de proprietari, fie de intermediarii care se ocupau de înmatricularea mașinilor. Banii se pare că erau lăsați în scrumierele sau torpedourile mașinilor care urmau să fie înmatriculate, potrivit surselor citate.

În jurul orei 10:00 oamenii legii au ieșit din sediul Registrului Auto Român din Sibiu cu mai mulți saci plini cu documente.

WhatsApp Image 2019-09-11 at 10.06.04 WhatsApp Image 2019-09-11 at 10.06.05

Știre inițială:

DNA anunță oficial, într-un comunicat de presă, 47 de percheziţii şi 21 mandate de aducere în Sibiu, Vâlcea şi Mureş pentru probarea unor infracţiuni de corupţie. sursele Turnul Sfatului spun că la Sibiu descinderile ar avea loc inclusiv la sediul Regiustrului Auto Român.

Astăzi, 11 septembrie 2019, ofiţeri de poliţie judiciară din 22 de servicii judeţene ale Direcţiei Generale Anticorupţie (Sibiu, Mureş, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Argeş, Arad, Timiş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj, Harghita, Covasna, Braşov, Maramureş, Satu Mare, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Dâmboviţa şi Teleorman) şi Structura Centrală, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează, în total, 47 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea şi Mureş, precum şi ridicări de înscrisuri de la o instituţie publică din Bucureşti, în 3 dosare penale constituite la nivelul celor 3 unităţi de parchet, având ca obiect fapte de corupţie săvârşite de funcţionari publici cu şi fără calitate specială şi persoane civile, în legătură cu activităţi de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării.

Între cele 3 dosare penale există conexiuni privind realizarea activităţilor infracţionale.

Astfel, la Sibiu, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, efectuează 16 percheziţii domiciliare şi pun în executare 20 mandate de aducere în Sibiu, Vâlcea şi Mureş, mandate emise pe numele unor suspecţi, dintre care 3 lucrători M.A.I..

În cadrul dosarului penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, sunt cercetaţi 8 funcţionari din cadrul unei instituţii publice (7 din Sibiu şi unul din Vâlcea), pentru fapte de corupţie legate de atribuţiunile de serviciu referitoare la procedura de inspecţie a vehiculelor în vederea înmatriculării. Totodată, sunt cercetaţi 3 angajaţi M.A.I., pentru fapte de corupţie în legătură cu procedura de înmatriculare a vehiculelor (luare de mită şi trafic de influenţă) şi 9 persoane fizice fără calitate specială implicate în săvârşirea faptelor sub forma complicităţii (intermediari care se ocupau cu identificarea de clienţi, preluarea sumelor de bani şi remiterea ulterioară către angajaţii instituţiei publice).

La Vâlcea, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 24 percheziţii domiciliare pe raza judeţului, dintre care 12 la o instituţie publică, 11 la locuinţe ale unor persoane fizice şi una la sediul unei societăţi comerciale.

Dosarul penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a fost înregistrat la data de 01.08.2017, ca urmare a sesizării din oficiu a Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea şi vizează suspiciuni privind săvârşirea, de către funcţionari publici şi alte persoane, a unor infracţiuni de corupţie, săvârşite în perioada 2017-2019, în legătură cu activităţi de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor.

Simultan cu activităţile de percheziţie domiciliară au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar poliţiştii D.G.A efectuează verificări şi ridicări de înscrisuri de la o instituţie publică din localitate.

La Mureş, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş efectuează 7 percheziţii domiciliare, dintre care două la un agent de poliţie, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană. De asemenea, pun în executare un mandate de aducere pentru audierea unei persoane în calitate de suspect.

Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş ca urmare a sesizării din oficiu a ofiţerilor D.G.A.- S.J.A. Mureş.

În urma documentării cauzei a reieşit faptul că, în perioada 2017-2019, agentul de de poliţie a efectuat operaţiuni comerciale de vânzare a unor autoturisme second hand, fără ca veniturile obţinute şi activităţile desfăşurate să fie declarate şi nici menţionate în documentele specifice. Totodată, din cercetări a mai rezultat că, în derularea activităţilor comerciale, agentul de poliţie a fost sprijinit de persoane fizice şi funcţionari ai unor instituţii publice de pe raza judeţului Sibiu.

În cauză, ofiţerii D.G.A. din cadrul structurii centrale efectuează, totodată, ridicări de înscrisuri şi date informatice de la sediul central al unei instituţii publice din Bucureşti.

La activităţile din cele trei dosare penale, atât în timpul documentării faptelor, cât şi la percheziţiile domiciliare şi punerea în executare a mandatelor de aducere, subliniem contribuţia şi sprijinul Serviciului Special, Serviciului Anchete, Serviciului Analiza Informaţiilor Serviciului Tehnic şi Serviciului Investigaţii, din cadrul Structurii Centrale a DGA, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu - SICE, Grupării de Jandarmi Mobile "Fraţii Buzeşti" Craiova şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

23 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Roxy Iuga

Acum 3 ani

Sigur sunt vinituri, sibienii sunt cinstiti si prea mandrii sa faca astfel de fapte!
Raspunde

Spiridush

Acum 3 ani

C.O.-Agnita D.B.-Medias I.B.-Sibiu B.B.-Sibiu G.V.-Sibiu. Ai dreptate.Veneticii vor sa-i compromita. Ardeleanu-i om cinstitu'...
Raspunde

MM

Acum 3 ani

No, nu pot să cred ! Corupție la RAR !? Cum să-i controlezi pe ăștia !? Ce oameni răi...
Raspunde

sofer

Acum 3 ani

Institutie mai corupta decat RAR-ul nu exista. Sper ca i-ati curatat pe toti de acolo
Raspunde

Bravo DNA

Acum 3 ani

Im sfarsit s-au bagat in mafiotii de la RAR Sibiu. Cand a fost nebunia cu inmtricularile, am sunat la Bucuresti si m-a programat la Sibiu la ora X . Am ajuns cu o ora inainte, nu m-au lasat sa intru in curte si coada era pana afara. Am asteptat 5 ore sa imi intre masina, timp in care am mai intrebat in dreapta si stanga si am observat cu stupoare ca eram 3 masini programate la aceasi ora la aceasi linie (linia 2 parca) si pe celelate doua linii venea lumea de afara, intra ....mergea treaba repede. Cei de la Bucuresti programau 3 masini la aceasi ora pt ca erau 3 linii, cei de la Sibiu cand ajungeai acolo programau cele 3 masini pe o singura linie si celelalte doua linii erau pt bacsisuri si cumetrii. Taximetrele nu stateau nici 30 de min !!! Noi stateam ca oile la rand si ei lucrau doar la o treime de capacitate pt omu corect si doua treimi pt bacsisuri. Asta era motivul pt care asteptai asa mult la Sibiu daca nu impingeai niste banuti unde trebuie....
Raspunde

CX

Acum 3 ani

se zvoneste ca s-a platit 60000 euro pentru postul de director
Raspunde

Toma

Acum 3 ani

Cei de la RAR ar trebui amendati in fiecare zi!Stiu ei de ce!
Raspunde

gicu

Acum 3 ani

la rar se ia spaga la greu, procent din spaga se imparte intre angajati si conducere, 30 % pleaca catre partidul aflat la putere (partid care a numit seful institutiei. sunt curios ce s-a intamplat? ori nu a mai ajuns procentu corect la bucuresti, ori s-au certat aici la impartirea baniilor.
Raspunde

Alin

Acum 3 ani

Pentru o omologare GPL am stat doua ore pentru a fi respins pe motiv de noxe....probabil daca bagam "ceva" in CIV aparatul arata parametrii normali.....
Raspunde

Vlaaad

Acum 3 ani

Camere video nu pe strazi, ci in institutii! Sa se vada cum colcaie coruptia!
Raspunde

Ion Vizi

Acum 3 ani

Distrugeti o traditie veche de peste 10 ani daca eliminati bacsisu din scrumiera. Oricum sunt acoperiti cu banii stransi pana acum.
Raspunde

Hopa

Acum 3 ani

Se da spaga la gradinite ,la crese ,la scoli ,la medici ,la institutiile primariei ,ieri vorbeau 2 tigani pe strada cat e spaga pentru permis si ne miram de RAR . 60 % din romani dau spaga ,asa sunt obisnuiti ca merge treaba .Daca la RAR e groasa treaba sa vedeti la statiile ITP .Dai spaga si daca masina e ok dar nu vor angajatii sa pleci fara sa lasi ceva de o cafea. Oameni angajati ai RAR au service propriu cu statie ITP .OAU nu e asta conflict de interes ? Grija mare .....
Raspunde

Doru

Acum 3 ani

Dupa ce vor fi pedepsiti corespunzator cei care au luat spaga, trebuie refacute verificarile autoturismelor verificate de acestia, autoturisme cu probleme tehnice care pot resprenzenta un pericol in trafic sau polueaza peste limitele admise, poluare care ne trece tuturor prin plamani.
Raspunde

Luca

Acum 3 ani

In sfarsit , ca prea si-au facut de cap ! Asteptam ca si cele 22000 de permise de parcare in " interes de serviciu " sa fie " perchezitionate " .
Raspunde

un sas

Acum 3 ani

Dragi rumanasi...Am avut un vecin care avea o masina ruginita ..nu avea cénturi corecte nu functiona semnalizarea nu nmai vorbim de FRANE a mers la RAR cu 100 de EUR si ce sa vezi a primit certificatul ...si pe urma a vandut masina cu castig ca si aproape NOA...si pe urma va mirati de accidente din cauza defectiunilor tehnice...mult succesd ...
Raspunde

Rable Bombe Ecologice

Acum 3 ani

Pai cum credeati altfel ca puteau circula pe strazi bombele ecologice din care curge funinginea ca la robinet si baga boli grele in toti ?!? Prin concurstul RAR-ului... adica al statului esuat romanesc. Umbla toti cocalarii cu BMW-uri cu filtre de particule anulate, cu motoarele terminate si trec RAR-ul fara probleme !!! Parca suntem in India..
Raspunde

newman

Acum 3 ani

...doar un foc de paie...spectacol pentru fraieri si creduli...TOTUL in tara asta e doar un spectacol mediatic, nimic finalizat, nimic recuperat ...nici un pedepsit....
Raspunde

Prostia romaneasca

Acum 3 ani

Cine mai e Director pe la RAR?
Raspunde

Rascarache Constantin

Acum 3 ani

pe vremea cand eram eu director nu auzeai de asa ceva ..in scrumiera... lumea venea direct sus la mine in birou cu plicul sau dadea la portar si femeia de servici si o trimiteam frumos in peco cu banii sa ii schimbe sa nu fie marcati ... ce amatori !
Raspunde

Boghian

Acum 3 ani

La Neamt cand veniti?
Raspunde

CX

Acum 3 ani

Ce au facut teroristii din Berlin la targul de Craciun si la Nisa cu acele camioane nu se compara cu atentatele pe care le fac cei de la ITP si din RAR cand lasa bombe pe sosea! Ar trebui incadrat la siguranta nationala.
Raspunde

Costin

Acum 3 ani

Cunosc o jigodie care a terminat facultatea cu spagi si 5 pe linie care a lucrat la rar bucuresti pt ca a dat tacso 5000 dolari sa l angajeze dintr un credit prin '95 . A plecat in '04 dupa ce l am vazut de 3 ori la tv prins de procurori cu mita in scrumiera sau torpedo dupa care s a musamalizat contra cost totul...Imediat a inceput sa bage banii si si a luat in bucuresti 4 apart si 2 case 4 terenuri pe langa bucuresti si o casa la munte in care a bagat in total peste 400.000 euro si pe care incaseaza chirii ggrase fara sa l intrebe nimeni de sursa acestui purcoi de bani in timp ce fac caz la magazine care au adaos 50 bani la un produs si o gramada de cheltuieli pt cativa lei in casa !!! Asa ca nici acum nu se va intampla nimic e praf in ochii frajerilor ca sa creada ca fac ceva ca vin alegerile
Raspunde

Sifoniada Zeflemista

Acum 3 ani

Exact cam despre asta e vorba.... Asteptam sa aflam cum acesti borfasi si-au luat puscarie si cineva a recuperat prejudiciile, adica spagile !!! Cum e posibil sa nu se recupereze nimic in ROMANICA ?!?!?! Tovarasul Voiculescu umbla bine mersi cu prejudiciu nerecuperat de 50 milioane euro... o nimica toata, Tariceanu, borfas international spalator de bani, e mare politician in continuare.... borfasul ala care se dadea cu mir, a scapat... si ziceti ca mirul si biserica nu fac minuni !!!! Ma refel la Vozganian.... Sova la fel, si ala a scapat tot cu apa sfintita.. O bataie de joc totala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus