Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Grădiniță amendată de ISU pentru că nu deține autorizație de securitate la incendiu

Grădiniță amendată de ISU pentru că nu deține autorizație de securitate la incendiu

În urma controalelor efectuate de Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” (ISU Sibiu), aceștia au acordat o amendă pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu  grădiniței private „Lido” din Șelimbăr. 

Reprezentanții ISU Sibiu, au vorbit în cadrul unei conferințe de presă organizată marți la sediu, despre problema instituțiilor de învățământ fără autorizație de securitate la incendiu .

ISU a efectuat controale și a avertizat în acest fel 33 de unități școlare, iar una a fost amendată. Este vorba despre o grădiniță din Șelimbăr, care funcționează de 10 ani.

„Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” ale județului Sibiu, au participat și participă activ la campania 10 pentru Siguranță. În cadrul acesteia, se desfășoară acțiuni comune, în scopul reamintirii cetățenilor, copiilor, profesorilor și părinților modul de comportament în cazul unor situații de urgență. Controalele s-au efectuat de către specialiștii din cadrul inspecției de prevenire, până în acest moment în număr de 38, la 34 dintre ele aplicându-se sancțiuni. A fost o amendă și 33 de avertizări, fiind luate în calcul instituțiile de învățământ care nu aveau autorizație de funcționare până în acel moment. Este vorba de o grădiniță privată din Șelimbăr, amendată cu 10 mii lei pentru că nu s-au efectuat demersuri pentru autorizație, fiind singura amendată până în acest moment”, au declarat cei de la ISU Sibiu.
În urma conferinței, am identificat grădinița privată ca fiind cea privată din Șelimbăr, numită „Lido”. Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții grădiniței au recunoscut faptul că a primit amendă și spun că încearcă să rezolve problemele, însă lucrurile sunt mai complicate decât par la prima vedere.
„Le respect decizia, oamenii și-au făcut treaba, dar aștept ca aceste măsuri să se ia și pentru grădinițele de stat care au aceleași probleme, poate chiar mai mari. Zilele trecute am fost amendați și avem un termen de 15 zile pentru a achita. Noi încercăm să rezolvăm aceste probleme și să obținem acea autorizare, dar nu este așa de ușor. Preconizez un termen de două sau trei luni pentru autorizare, dar firmele de acest fel sunt puține și greu de găsit”, a declarat un reprezentant al grădiniței.
În plus, conducerea grădiniței spune că faptul că plata amendei și costurile autorizației sunt prea mari, fapt ce le destabilizează activitatea. Din aceste motive se ia în calcul inclusiv închiderea grădiniței, deoarece costurile sunt prea mari și nu se știe dacă vor face față.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ironim

Acum 4 ani

Normala amenda.Statul (ISU) amendeaza privatul,iar pe stat (gradinitele de stat) il avertizeaza.Ar fi fost culmea sa fie invers.
Raspunde

Valentina

Acum 4 ani

ALOOO................ Conducerea ISU prima masura este AVERTISMENTUL!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus