Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cioloș, despre prezidențiale și pregătirea pentru locale. Când va fi anunțat candidatul pentru Primăria Sibiu

Cioloș, despre prezidențiale și pregătirea pentru locale. Când va fi anunțat candidatul pentru Primăria Sibiu

Liderul partidului PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat la Sibiu că partidul se pregătește nu numai de alegerile prezidențiale din toamna acestui an, ci și de cele parlamentare și locale. Acesta a spus că împreună cu USR, cu care formează Alianța 2020, vor pune în dezbateri conținutul programului de guvernare pe care ar dori să-l implementeze dacă cele două formațiuni vor ajunge la guvernare.

„În perioada următoare, prioritatea noastră este pregătirea următoarelor campanii electorale, pentur că obiectivul nostru este să aducem un suflu nou în politică, oameni care să-și asume guvernarea României, pornind de la experiența pe care o au în societate. Cea mai mare parte a oamenilor din PLUS sunt cei care n-au avut nimic de a face cu politica”, a declarat Dacian Cioloș în cadrul unei conferințe la Sibiu. În cadrul evenimentului au fost prezentați liderii filialelor județene ale PLUS din Regiunea Centru, precum și cinci coordonatori regionali ai formațiunii.

„Președintele României este ales prin vot direct, însă în această campanie vom începe să vorbim și despre ceea ce vom face după ce vom ajunge la guvernare. Știm bine că din partea cetățenilor sunt așteptări foarte mari în ceea ce privește președintele României, așteptări pe care nu le poate acoperi el cu funcția pe care o are și cu atribuțiile pe care le are în Constituție, ci are nevoie de Parlament și de Guvern. De aceea, noi am decis să le spunem românilor ce vrem să facem încă de pe acum. Vom lansa o dezbatere și pentru programul de guvernare”, a explicat Cioloș, precizând că astfel Alianța USR-PLUS a decis să promoveze în această campanie nu numai candidatul pentru funcția de șef al statului, Dan Barna, ci și o propunere de prim-ministru, cea a liderului PLUS.

„O să facem o selecție a celui mai bun și mai susținut candidat pentru Primăria Sibiu”

Potrivit liderului PLUS, în săptămânile următoare „vom accelera procesul de înscriere a candidaților pentru alegerile locale, candidați care să participe în dezbaterile publice”. În acest context, întrebat de Turnul Sfatului dacă PLUS are în vedere o candidatură sau mai multe pentru Primăria Sibiu, Dacian Cioloș a răspuns:

„Deciziile o să le luăm la începutul anului viitor. Deocamdată, atât în PLUS, cât și în USR avem înscrieri de candidaturi interne pentru toate pozițiile la nivel local. Și după ce trec alegerile prezidențiale o să facem o selecție a celui mai bun și mai susținut candidat din PLUS sau din USR și el va deveni din partea Alianței, pe care o să-l anunțăm la momentul respectiv. Asta e clar - vor fi candidați unici din partea alianței. La începutul anului viitor, în ianuarie-februarie, o să selectăm candidatul”.

ciolos plus

Printre liderii filialelor județene ale PLUS, prezentați în cadrul conferinței, s-a numărat Raul Apostoiu, care va conduce organizația sibiană. Cei cinci coordonatori regionali ai partidului sunt Oana Maria Bogdan, arhitect, George Cățian, fermier, Ana Raluca Majaru, arhitect, Tudor Oprea, IT-ist și Andreea Szabo, avocat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus