Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

FOTO Cum arată un liceu din Sibiu după modernizare: investiție de 70.000 de euro

FOTO Cum arată un liceu din Sibiu după modernizare: investiție de 70.000 de euro

Ai crede că e sediul unei firme IT, dar de fapt e clădirea unui liceu din Sibiu, modernizat „din temelie” - de la instalații până la mobilier. Administrația Liceului Teologic Baptist „Betania” Sibiu va organiza mâine un tur de prezentare a instituției.

Marți, 17 septembrie, va avea loc recepția lucrărilor de modernizare a Liceului Betania, structură în cadrul Liceului Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu. Lucrările au avut loc în vacanța de vară.

Investiția se ridică la aproximativ 70.000 euro, fiind finanțată de asociația Bearing Fruit și realizată de firme din Sibiu, potrivit lui Beniamin Conțiu, reprezentantul media al companiei.

betania 13

betania 1

„Noi am scos efectiv tot ce era vechi acolo de la mobilier, uși, inclusiv instalațiile electrice, instalațiile sanitare și instalațiile termice, după care am făcut reparațiile necesare – am turnat șapa, am placat cu rigips tavanele, după care am zugrăvit toate sălile de clase, am modernizat cancelaria profesorilor, biblioteca, băile, holurile, totul e foarte profesionist. Am făcut totul nou, cu firme specializate pe fiecare domeniu și am lucrat cu cele mai bune firme din Sibiu. Efectiv, tot ce înseamnă liceul acesta a fost renovat de la cap la coadă, a fost făcută chiar și o parte a fațadei. Singurele bunuri pe care nu le-am schimbat au fost calculatoarele din cabinetul  de informatică”, a explicat Conțiu pentru Turnul Sfatului.

betania 6

Totodată, întregul mobilier școlar a fost înlocuit, iar sălile de clasă au fost dotate cu aparatură electronică modernă: sistem de video proiecție, sistem wi-fi și altele.

betania 2

betania 4

betania 8

betania 9

betania 11

betania 12

betania 14

foto: Timotei Poplacean

Liceul Teologic Baptist “Betania” Sibiu a luat fiinţă in anul 1993 ca liceu de stat, reprezentand comunitatea evanghelică neo-protestantă din judeţul Sibiu. Acesta a funcţionat anterior in alte două locaţii: Liceul de Construcţii şi Prelucrare a Lemnului ,,Avram Iancu”, respectiv Biserica Baptistă ,,Betania”, Sibiu. Până în prezent Liceul „Betania” a avut trei directori, în prezent fiind condus de Mihai Ordeanu.

Liceul Teologic Baptist „Betania” a fost arondat din punct de vedere administrativ Liceului Teoretic „Constantin Noica” începând cu anul şcolar 2010-2011 fără a-şi pierde specificul, clădirea şi viziunea.

În cadrul liceului sunt patru clase - câte una pentru fiecare nivel liceal: a IX-a, a X-a, XI-a și a XII-a.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

12 comentarii

Anca

Acum 4 ani

Bravo, lor, sau asociatiei Bearing Fruit, care a finantat acest proiect, deci se poate!!!!! Rusine consiliului judetean, care nu reuseste sa finalizeze proiecte incepute, ce sa mai zicem de proiecte aprobate, dar nici macar nu au inceput. Inca sunt scoli generale cu program de dupa-amiaza, in care copii vin acasa la 19.30, in conditiile in care cursurile incep la 12,30. Macar conditii sa le oferim acestor elevi, fiindca manuale nu au, incepand cu lasa zero, pana in clasa a VII-a nu au primit manuale. ,,Multumim acestui oras cu parc industrial si buget excedent, dar investitii in educatie aproare zero", doua gradinite si o scoala renovata......
Raspunde

Io

Acum 4 ani

Nice!
Raspunde

belu

Acum 4 ani

Nici o scoala de stat nu va arata asa. Motivele le stiti voi, nu are rost sa le mai insirui.
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Poate citeste si "bunica" si, cand nu stie ce sa faca cu banii......ii da cineva idei. Si sunt multe de facut ....asta e doar un domeniu......Sau poate "bunica" intelege si se retrage
Raspunde

K.Samuel

Acum 4 ani

Se poate, chiar cu bani mai putini decat varuirile si carpelile care se fac periodic in scolile din tara...
Raspunde

Liceul O. Ghibu

Acum 4 ani

Si noi vrem asa un liceu... Pacat ca depindem de primarie si nimeni nu se implica...
Raspunde

mester

Acum 4 ani

Liceul vostru e prea mare. Aici au zugravit 4 sali de clasa. la voi cred ca sunt 40.
Raspunde

Gigelizatoru'

Acum 4 ani

Daca si B.O.R. ar face la fel pentru scolile din Romania...dar mai importante sunt catedralele... ?
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

cu asa logica, asa comentarii...Probabil nu ti-au prea placut scolile astea. Mai grav este ca vad ca ai si voturi pozitive. Scolile din Romania sunt finantate de stat prin Ministerul Educatiei si prin administratia locala (primaria). BOR nu este direct implicat in asta. In schimb in toate edificiile sociale construite de BOR o sa gasesti conditii similare cu cele prezentate aici.
Raspunde

Liceul de Arte

Acum 4 ani

Mda... Probabil ca la noi nu va fi niciodata asa...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus