Sâmbătă,
18.09.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Trif și Daea în mijlocul agricultorilor sibieni

Trif și Daea în mijlocul agricultorilor sibieni

Bogdan Trif, ministrul Turismului și președintele PSD Sibiu împreună cu Petre Daea, ministrul Agriculturii, s-au aflat ieri în mijlocul sibienilor din Poiana Sibiului, Bazna și Târnava

La sărbătoarea poienarilor, în Mărginime, cei doi miniștri au stat de vorbă cu crescătorii de ovine care s-au arătat mulțumiți de măsurile implementate de Guvernul PSD în sprijinul lor.

”Guvernul PSD manifestă o grijă deosebită pentru agricultori, pentru crescătorii de animale în mod deosebit. Astfel, după cum știți, încă de anul trecut Telemeaua de Sibiu a devenit produs protejat, iar în luna noiembrie va fi inregistrată in jurnalul oficial al Comisiei Europene ca produs cu Indicațtie Geografică Protejată. În plus, pentru a veni în sprijinul crescătorilor de ovine din Mărginimea Sibiului, acolo unde se colectează și se exportă trei sferturi din lâna din România, avem în plan deschiderea unei spălătorii de lână în această zonă.”, a declarat Petre Daea, din mijlocul mărginenilor.

La Târgul Porcului de Bazna, Trif și Daea s-au întâlnit cu crescătorii de animale, mulți dintre ei susținuți de programul pe care Ministerul Agriculturii l-a demarat în acest sens. Programul de susținere a crescătorilor de porci de Bazna și Mangalița a început în Sibiu, județ care are cei mai multi porci Bazna și Mangalita din programul ministerului. Tot aici, ministrul Petre Daea a fost, de asemenea, bucuros să strângă mâna oamenilor care muncesc la ferma pomicolă de la Dobârca.

”Atât la Poiana Sibiului cât și la Bazna, fermierii ne-au transmis că trebuie să continuăm măsurile bune luate de Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Și adevărul este că am reușit să facem multe pentru agricultură. Mulți au uitat că, la inițiativa Ministerului Agrigulturii, Guvernul PSD a adoptat, în primăvară, o hotărâre prin care am reușit să salvăm Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Montanologie din Cristian, una dintre cele mai importante instituții ale statului român specializate în cercetare agricolă și zootehnică, cu un impact foarte important pentru femierii din zona de munte. În acest moment, angajații institutului au salariile platite la zi, patrimoniul este delimitat, iar situația juridică și cea contabilă sunt, de asemenea, clar reglementate”, a explicat Bogdan Trif, Președintele PSD Sibiu.

La Târnava, cei doi miniștri au avut o întâlnire cu reprezentanții Partidei Romilor din județul Sibiu. Aceștia și-au manifestat sprijinul pentru candidatul PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 și au spus că vor ca măsurile din programul de guvernare să fie implementate și pe viitor.

Biroul de Presă al PSD Sibiu

foto Foto Tarnava foto Bazna

Comentarii

2 comentarii

succes

Acum 2 ani

Oameni frumosi, copii frumosi. Pacat de atarnatorii aia de i-ai tot angajat. Ala de sta la 9 in carciuma langa partid cu masina de serviciu parcata in mijlocul pietii, aia de se angajeaza prin primarii si dupa 2 zile se muta, militarii aia de lupta numai cu somnul si lenea.
Raspunde

Alin

Acum 2 ani

Stiri ca pe vreamea lui Ceausescu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus