Marţi,
18.05.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Ce se fură din autobuzele Sibiului: telefoane, carduri și 14 mii de dolari

Ce se fură din autobuzele Sibiului: telefoane, carduri și 14 mii de dolari

„Atenție la poșetă”. Așa sună majoritatea anunțurilor lipite în autobuzele din Sibiu. Cu toate acestea, furturile nu sunt deloc o raritate. Numai anul acesta, polițiștii sibieni au fost sesizați pentru 33 de furturi ce au avut loc în mijloacele de transport în comun. Cea mai mare sumă sustrasă a fost de peste 14 mii de dolari, la începutul acestei luni.

Sibiul a fost considerat de-a lungul anilor un oraș sigur. Rata infracționalității este destul de mică în comparație cu alte județe. Însă, chiar și așa, furturile din autobuze sunt destul de frecvente. Anul acesta, de exemplu, au fost înregistrate peste 30 de plângeri în acest sens, iar autorii, în general, au antecedente. Practic, în fiecare săptămână are loc cel puțin un furt din autobuz.

„La nivelul Poliției Municipiului Sibiu au fost înregistrate 33 de plângeri privind furturi comise în mijloacele de transport în comun (autobuz). Plângerile au avut ca obiect furtul unor bunuri, precum: telefoane mobile sau portofele conținând documente personale, carduri bancare sau sume de bani. Dintre aceste furturi, cel mai mare prejudiciu creat unei persoane vătămate este de 14.075$, faptă sesizată pe 6 septembrie, autorii furtului fiind identificați, iar prejudiciul recuperat. Referitor la profilul acestora, din cazuistica există rezultă că autorii acestor fapte sunt majori și, în general, cu antecedente penale sau cunoscuți cu astfel de preocupări”, arată Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu într-un răspuns primit la solicitarea Turnul Sfatului.

„Paza bună păzește primejdia rea”. Asta ar trebui să aibă în minte orice călător din Sibiu pentru a ține la distanță ochii curioșilor. În acest, sens, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu are câteva recomandări pentru sibieni și nu numai.

„Le recomandăm celor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun să manifeste o atenție sporită asupra bunurilor pe care le dețin, să nu poarte la vedere bunuri de valoare, bunuri care pot atrage atenția și pot fi sustrase cu ușurință și, nu în ultimul rând, să fie atenți la persoanele din jurul lor. Reamintim în acest context, modul în care au acționat autorii furtului comis în data de 6 septembrie, când trei persoane de sex masculin au înconjurat victima, izolând-o astfel de restul pasagerilor pentru a-i sustrage banii din poșetă”, mai arată Tiberiu Ivancea în răspunsul trimis reporterului Turnul Sfatului.

Citește și: VIDEO Au furat peste 14.000 de dolari într-un autobuz în Sibiu. Victima s-a împăcat cu hoții, iar aceștia sunt liberi

Comentarii

4 comentarii

realistul

Acum 1 an

Probabil cei trei au actionat la pont. Altfel de unde sa stie ca femeia avea asa o suma in poseta? Oamenii care arata a bogotani , a persoane cu bani grei nu merg cu autobuzul...
Raspunde

Hercule Poirot

Acum 1 an

Șeful Poliției are recomandări...doar atât poate face. Deci recunoaște că nu are nici o soluție contra infractorilor. Îi recomandăm și noi să scoată polițiștii din birouri și să îi pună să patruleze. Mașinile instituției stau, aproape toate, parcate în față. La ce mai servesc ? De ce nu sunt folosite ?
Raspunde

Asaniciodata

Acum 1 an

Corect ! In polis adica in oras este locul polițiștilor , nu sunt balerine sa stea in oglinda sunt obligati sa ne protjeze mai ales de VENITII care fac ceea ce au invstat acolo la ei..Sfaturi stiu sa dea di gospofingospodinele...Organizare si trimiterea " balerinelor" iocurile cumoscute in care opereaza hotii , numai asa dobediti espect pentru cetatenii cinstiti stimate domnule sef
Raspunde

Anonymus

Acum 1 an

camerele alea din autobuz sunt numai de forma? de ce nu sunt folosite pentru a fi depistati mai repede acesti hoti? sau sunt folosite numai cand doresc cei de la conducerea Tursib...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus