Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
5°C

400 de elevi din șase sate de la marginea județului Sibiu au primit rechizite școlare

400 de elevi din șase sate de la marginea județului Sibiu au primit rechizite școlare

Sute de elevi din câteva sate din Valea Hârtibaciului au primit rechizite școlare din partea Arhiepiscopiei Sibiului și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu în cadrul campaniei „O școală pentru fiecare”. De rechizite s-au bucurat 400 de tineri din Merghindeal, Iacobeni, Țeline, Retiș, Noiștat și Brădeni din județul Sibiu.

Campania a avut ca obiectiv sprijinirea elevilor din familii defavorizate social pentru ca aceștia să nu ajungă la abandon școlar. În sprijinul Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului au venit reprezentanții Organizației Internaționale pentru Caritate Creștin-Ortodoxă care a oferit Federației Filantropia a Patriarhiei Române rechizite pentru a fi împărțite mai apoi de Asociațiile „Filantropia” din eparhii elevilor din zonele defavorizate social.

rechizite 1

O delegație a Arhiepiscopiei Sibiului, formată din pr. inspector social Tiberiu Kiss și inspectorii sociali Marius Talmațchi și Ioan Miu, a oferit peste 400 de kit-uri școlare elevilor din localitățile menționate și i-au îndemnat pe copii să învețe bine, să se pregătească temeinic pentru examenele viitoare și să asculte de părinți și profesori.

„Venim în întâmpinarea nevoilor pe care le au elevii din aceste localități defavorizate social și încercăm să prevenim abandonul școlar. Aceste localități de pe Valea Hârtibaciului sunt mereu în atenția Arhiepiscopiei Sibiului și suntem îndrumați de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu să fim alături de copiii de aici. Le oferim periodic produse alimentare, rechizite, îmbrăcăminte, iar prin asistenții sociali din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului sunt luate în evidență și familiile care au nevoi sociale deosebite”, a spus pr. Tiberiu Kiss, citat pe pagina Mitropoliei Ardealului.

rechizite 3

Potrivit reprezentanților Bisericii din Sibiu, sprijinul acordat de Arhiepiscopie vine în contextul în care abandonul școlar încă este o problemă pe care autoritățile încearcă să o rezolve.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus