Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Primăria concesionează teren pentru parcări: minim 26.200 de euro pentru zece locuri pe 20 de ani

Primăria concesionează teren pentru parcări: minim 26.200 de euro pentru zece locuri pe 20 de ani

Un teren pe care pot fi amenajate zece locuri de parcare urmează să fie concesionat de administrația locală. 26.200 de euro este prețul minim pentru concesiunea acestui teren pe o perioadă de 20 ani.

Un teren de 157 de mp aflat pe bulevardul Vasile Milea (la intrarea în Sibiu dinspre Șelimbăr) face obiectul unei solicitări de concesiune, din partea unui investitor român care dorește să ridice un hotel în zonă. Iar pentru a mări numărul locurilor de parcare de care să dispună viitorul hotel ridicat de Karpaten Turism, reprezentanții acestei societăți au solicitat concesiunea unui teren. Din calculele administrației locale, pe cei 157 de mp de teren identificați în apropierea viitorului hotel pot fi amenajate zece locuri de parcare. ”A fost identificat un teren care, în urma efectuării unui studiu de oportunitate, a rezultat că poate fi concesionat pentru amenajarea de locuri de parcare, fiind stabilit și un preț minim al concesiunii, în baza unui raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat”, se arată în referatul de aprobare a unui proiect de hotărâre referitor la concesiunea în discuție. Prețul minim de 26.200 de euro va reprezenta prețul de pornire la licitația pentru concesiune. Iar valoarea concesiunii, potrivit propunerii Primăriei Sibiu, va trebui plătită integral în primul an de la semnarea contractului.

Pentru un viitor hotel de patru stele

Cei de la Karpaten Turism au demarat de mai bine de doi ani demersurile de ridicare a unui hotel în Sibiu, pe bulevardul Vasile Milea înainte de intersecția cu str. Oncești (vezi foto principală). Societatea românească de turism este printre cei mai mari operatori care aduc turiști la Sibiu. ”Anual, noi avem cam 36.000 de cazări la Sibiu. Acesta este motivul pentru care intenționăm să ridicăm un hotel în acest oraș, deoarece aducem foarte mulți turiști la Sibiu și am avea nevoie de spații de cazare proprii. Avem nevoie de 36 de locuri de parcare, pentru a putea fi încadrați la patru stele. În realitate, n-am avea nevoie de aceste 36 de locuri de parcare, căci noi facem turism de grup și, prin urmare, utilizăm autocare, nu mașini mici. Dar, dacă acestea sunt regulile și cei de la minister nu țin cont de specificul turismului pe care îl facem noi, am căutat concesiunea unui teren pe care să mai amenajăm încă zece locuri de parcare”, detaliază Gheorghe Mărginean, proprietarul grupului Karpaten Turism.

Hotelul pe care acesta intenționează să îl ridice chiar la intrarea în Sibiu dinspre Șelimbăr, pe un teren cu o suprafață de aproximativ 1.300 de mp va avea 96 de camere, volumul investițional fiind estimat la 4,3 milioane de euro. ”Oricum plătim chirie de 3.000 de lei, pe lună, pentru un teren similar, tot în același scop. Acesta este motivul pentru care am decis să căutăm o concesiune pe un termen mai lung”, a adăugat Mărginean.

Proiectul de hotărâre referitor la valoarea concesiunii și scoaterea terenului la licitație în vederea concesiunii urmează să fie supus votului consilierilor locali ai Sibiului în cursul zilei de joi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Marius

Acum 4 ani

o,35 Euro pe zi per loc de parcare ca sa isi scoata investitia in 20 de ani , convenabil !
Raspunde

Raduca florin

Acum 4 ani

De părerea locatarilor care folosesc acel teren de 20 de ani ca și parcare nu se tine cont sau sa poată sa îl concesioneze sau sa plătească o taxa nu se poate trebuie sa îl concesioneze unui investitor și noi cu mașinile noastre unde le mai parcam ca și asa sunt puține locuri de parcare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus