Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Cât câștigă un europarlamentar? Clotilde Armand și-a publicat veniturile

Cât câștigă un europarlamentar? Clotilde Armand și-a publicat veniturile

Europarlamentarul USR-PLUS, Clotilde Armand, a publicat pe blogul său sumele primite de la Parlamentul European din iunie până acum. Conform acestor date, ea a primit de când este membru în Parlamentul Eiropean 39.031 de euro, din care 20.251 remunerație, 5.280 diurnă și 13.500 suma forfetară pentru biroul parlamentar.

Indemnizația netă a europarlamentarilor este de 6826 euro lunar, însă pentru fiecare zi de prezență la Bruxelles sau Strasbourg europarlamentarii mai primesc o diurnă forfetară de 320 euro. Cazarea, masa și transportul local nu se decontează, find plătite din această sumă. ”Sunt prezentă 3 zile pe săptămână la Bruxelles iar o dată pe lună merg la Strasbourg, unde stau 4 zile. Europarlamentarii primesc separat o alocație de 4500 euro lunar pentru activitatea birourilor parlamentare. FYI: am aflat informal că doar 17 din cei 750 europarlamentari din mandatul 2014-2019 au returnat banii rămași nefolosiți din această alocație. Eu am folosit sumele primite până acum pentru chiria și echiparea biroului din București (vă voi invita la deschidere în data de 4 octombrie). Voi mai deschide înca 3 birouri parlamentare în afara Bucureștiului. La încetarea mandatului, voi returna Parlamentului European partea din această alocație rămasă nefolosită”, a scris Clotilde Armand.

Asistenții unui europarlamentar sunt plătiți direct de Parlamentul European, în limita sumei brute de 25.000 euro lunar. Salariile sunt fixate de Parlament în baza unei grile salariale. ”Am recrutat până acum 4 asistenți parlamentari, din care 2 la Bruxelles și 2 în București. Echipa mea pregătește o aplicație IT care va permite publicului să vadă toate cheltuielile unui europarlamentar”, a mai scris europarlamentarul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Slab de tot. Cind verifica lucrarile neexecutate de Bechtel cistiga mult mai bine.
Raspunde

Sile

Acum 2 ani

Femeia asta in viata ei nu s-ar fi lipit de o asemenea functie in Franta! In Romania este posibil, in Sibiu lumea I-a votat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus