Miercuri,
03.06.2020
Parțial Noros
Acum
6°C

La CibinFest s-au vândut 80.000 de pahare de bere

25 Septembrie 2019 16:42

La CibinFest s-au vândut 80.000 de pahare de bere

Festivalul „CibinFest” domină Piața Mare din Sibiu cu o atmosferă autentică de Oktoberfest. În primul weekend atmosfera a fost animată de Die Dorfer din Austria. Sibienii și turiștii au cumpărat aproximativ 80.000 de pahare de bere.

În primul weekend de CibinFest, 19 – 22 septembrie, concertele trupei bavareze Die Dorfer au întreținut atmosfera în cortul din Piața Mare. Din rezervării au fost ocupate 90% din mesele pregătite de organizatori, adică 90 de mese. Sibienii și turiștii achiziționat 80.000 de pahare de bere, altfel spus 450 de butoaie de bere.

cibinfest-ziua2-3

În al doilea weekend cu muzică bavareză și ultimul de CibinFest se anunță plin. Cele zece zile de festival vor fi încununate de trupa Spatzen 2000.

„Cred că oamenii așteptă mai degrabă concertele celor de la Spatzen 2000, nu au mai cântat de mult și sibienii îi așteaptă. Deși vremea va fi mai răcoroasă, ne așteptăm la mulți oameni din cauza trupei”, spune Andrei Drăgan, organizatorul CibinFest.
În 26 septembrie mai sunt locuri libere la mesele din cort și încă se mai pot face rezervări on-line. Vineri, 27 septembrie toate cele 90 de mese sunt rezervate, iar sâmbătă, 28 septembrie, mai sunt doar 10 mese libere. Fiecare masă este pentru șase persoane și se pot cumpăra meniuri în valoare de 140 de lei pentru consumație.

cibinfest-ziua2

Pe parcursul săptămânii, 23-25 septembrie, pe scenă a urcat trupa locală Hermanstadt ’07, care au continuat în repertoriu muzica bavareză dar mai calmă, de ascultat. „Există oamenii care vin la un CibinFest mai liniștit. A fost destul de bine vizitat în timpul acestei săptămâni, mai ales la prânz”, explică organizatorul.

Partea gastronomică este sperată într-un cort anexat cortului mare, ideea a fost bine primită de cei care au trecut pragul festivalului. „Inclusiv bucătarii au recunoscut că organizarea este mult mai bună. Oamenii nu mai trebuie să se îmbulzească pe lângă mese, cred că și anul viitorul vom păstra ideea”, conchide Andrei.

cibinfest-ziua2-1

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

6 comentarii

regele porumbului

Acum 8 luni

Apropo, ca mai toți "producătorii" mari, ursus bagă în cazanele de bere si mămăligă? Oare si pe eticheta lor se regăsește "porumbul"? Ingredient de bază, fără de care berea românească nu poate fi băută...
Raspunde

mihai

Acum 8 luni

mda, ietineala de la ursus vanduta la supra-pret...
Raspunde

FaraPlaticLaCibinfest

Acum 8 luni

80000 de pahare de plastic. Apropo ce faceti cu plasticul folosit? Cum se recicleaza mai ales farfuriile de plastic lasate murdare, tacamurile? De ce nu dati si o statistica cu cantitatea de platic folosita la Cibinfest?
Raspunde

laura

Acum 8 luni

poate 80.000 de pahare de apa nu de bere, numai bere nu e aia+ ca e si la supra pret. bataie de joc din partea comerciantilor cu preturile lor nesimtite. 1 langos = 10 lei. nesimtire pe fata.
Raspunde

S

Acum 8 luni

Dacă era apa era bună, aia nu e nici apa bună, nici bere bună...
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 luni

...pahare CU bere...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus