Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Activitate neobișnuită a poliției, lângă Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu FOTO

Activitate neobișnuită a poliției, lângă Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu FOTO

Polițiștii sibieni au ales să marcheze ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere cu o activitate diferită față de cele cu care au obișnuit comunitatea. Un polițist îmbrăcat în „moarte”, un autoturism și o motocicletă implicate în accidente grave și câțiva actori ai TNRS au sensibilizat astăzi trecătorii.

Personajul principal al acțiunii a fost cel cu care polițiștii „duc o luptă continuă pentru siguranță” – moartea. Polițistul care și-a asumat astăzi rolul s-a plimbat printre oameni și printre epavele care obișnuiau să fie o mașină și o motocicletă. Totul pentru ca trecătorii să simtă măcar fugitiv pericolul la care se supun atunci când pornesc la drum și necesitatea de a avea grijă de ei înșiși dar și de cei din jur. Câțiva actori ai Teatrului Național Radu Stanca au fost machiați în așa fel încât să reprezinte victimele unui accident grav.

„În baza parteneriatului realizat cu Teatrul Național Radu Stanca și Napoca Rally Academy, am transpus în mod real un personaj cu care polițiștii duc o luptă continua pentru siguranță, un personaj care își face simțită prezentă prin stări de neliniște si teamă în accidentele rutiere. Acesta se identifică adrese prin expresia am văzut moartea cu ochii și are un rol determinant pentru conduita rutieră a celor implicați”, explică subinspector Ionuț Natea.
Oamenii au fost impresionați de ceea ce au văzut, spunând că doar imaginile în sine îi fac să se cutremure. „Mi s-a făcut pielea de găină. Am și eu copii acasă și nu pot să-mi imaginez prin ce aș trece dacă unul din ei ar păți ceva”, spune Constantin, un trecător.

WhatsApp Image 2019-09-26 at 12.45.08 PM (2)

O tânără s-a oprit pentru mai multe minute și a studiat cu mare atenție motocicleta. Mi-a povestit că își dorește din suflet ca prietenii ei să înțeleagă riscurile la care se supun atunci când pornesc la drum și că tocmai de aceea face fotografii să le arate ce se poate întâmpla.

„E impresionant. Nu mai am cuvinte. Am și eu prieteni care merg cu motocicleta și mi-e teamă pentru ei. Cu siguranță dacă ar fi fost aici ar fi înțeles câte pericole sunt pe drumuri și cât este de important să aibă grijă. Chiar fac câteva poze să le arăt ce se poate întâmpla. Poate o să fie mai precauți”, spune Florina.
WhatsApp Image 2019-09-26 at 12.45.04 PM

Participanții la trafic depistați săvârșind diferite abateri au fost invitați în parcarea teatrului, acolo unde au fost ajutați să conștientizeze importanța respectării normelor rutiere și utilizarea sistemelor de siguranță, printr-un experiment. Practic, au avut șansa de a trăi în mod virtual experiența unui accident.

WhatsApp Image 2019-09-26 at 12.45.08 PM WhatsApp Image 2019-09-26 at 12.45.07 PM WhatsApp Image 2019-09-26 at 12.45.05 PM (1) WhatsApp Image 2019-09-26 at 12.45.05 PM WhatsApp Image 2019-09-26 at 12.45.06 PM WhatsApp Image 2019-09-26 at 12.45.07 PM (1) WhatsApp Image 2019-09-26 at 12.45.09 PM

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sofer

Acum 2 ani

accidentele se reduc prin civilizarea soferilor. civilizarea lor se face prin impunerea legilor. Politia doarme si rezultatele se vad in statistici. 8 din 10 soferi folosesc telefonul cand conduc, nimeni nu respecta semnele de stop si linia continua e invizibila pentru toti pentru ca stiu ca nimeni nu o sa ii sanctioneze daca incalca regulile. Campaniile astea sunt frectie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus