Luni,
21.06.2021
Partial Noros
Acum
16°C

FOTO A început construcția autostrăzii Sibiu-Pitești

FOTO A început construcția autostrăzii Sibiu-Pitești

Primele utilaje ce vor fi folosite pentru construcția secțiunii 1 din Autostrada Sibiu-Pitești au ajuns la fața locului, fiind deschis oficial șantierul.

Fotografiile cu primele semne de „mișcare” pe lotul Sibiu-Boița din cel mai important proiect rutier al României au fost postate pe forumul peundemerg.ro, de un utilizator care a trecut zilele acestea prin zonă, relatează Economica.net.

„Porr a deschis șantierul pe lotul 1. Am văzut mişcare de acum două zile. În dimineaţa aceasta am trecut din nou şi am observat două excavatoare şi două compactoare. Deja au excavat din solul fertil pe o distanță de 50 m", spune Adrian, un pasionat de infrastructură care a realizat câteva fotografii.
pisi12_11545800

Constructorul austriac Porr a emis la începutul lunii august prima factură aferentă contractului de proiectare şi execuţie a secţiunii 1 din Autostrada Sibiu – Piteşti, în valoare de 4,68 milioane de lei, această factură a fost decontată pe 20 august, potrivit datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP) al CNAIR.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus