Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Ce facem în weekend? Ne distrăm la Zilele Vecinătății și participăm la ateliere

Ce facem în weekend? Ne distrăm la Zilele Vecinătății și participăm la ateliere

Pe o vreme mohorâtă, activitățile în aer liber sunt mai puține, însă evenimentul Zilele Vecinătății promite să aducă bucurie și printre stropii de ploaie, în weekend, în cartierul Terezian. Totodată, activitățile indoor sunt variate și pregătită să-i primească pe cei care vor să fugă de vremea rea.

Vineri, 4 octombrie 2019

Weekend-ul începe oficial doar după ce vă delectați cu cea mai bună pizza din centrul orașului! La Pizza by Tango puteți să alegeți ce ingrediente vor fi adăugate pe preparatul vostru sau puteți alege unul din delicioasele preparate din meniu.

Vineri seara, de la 19:00, se dă startul atmosferei de sărbătoare de la Zilele Vecinătății alături de Maria Cojocaru & The Swingers. Mai multe detalii despre programul evenimentului găsiți AICI

846

Spectacolul „Aniversarea”, în regia Ofeliei popii, va putea fi urmărit de la ora 20:00, la Facultatea de Litere. În distribuție îi vom regăsi pe Antal Ioana, Brânzan Oana, Buraga Patricia, Buzuloiu Iulian, Dobocan Antonia, Hoban Adelina, Lazăr Mădalin, Paraschivescu George, Popescu Radu, Văleanu Andrei, Vîlcu Monica. Spectacolul este prezentat în cadrul DATfest - Tinerii sibieni cuceresc orașul!, ediția aniversară cu numărul V.

Intrarea este liberă pe baza rezervării telefonice la numărul: 0761867989.

070

Imperium Live vă invită la ora 22:00, alături de Andrei Duanev și Marus (ThisObey), la un party cu muzică pentru toate gusturile! Muzica dansabilă a anilor '80, '90, 2000 și muzica de azi, toate combinate într-un vibe unic, vă vor duce departe de toate grijile și problemele.

058

Sâmbătă, 5 octombrie 2019

Weekend-ul acesta, micuții meșteri de la Teatrul GONG vor învăța să facă cele mai simpatice brelocuri, sub coordonarea Dianei Ribana. Atelierul are o durată de o oră și jumătate, iar prețul unui loc este 14 lei.

834

Copiii mai pot participa, tot mâine, la un atelier de poveste, în Piața Mică. De la ora 10:00, micuții cu vârsta între 3 și 10 ani vor petrece timp alături de Zâna Poveștilor, iar accesul va fi gratuit. Accesul se va face pe bază de înscriere, completând formularul de AICI

091

Piața Volantă Transilvania ne așteaptă, între orele 10 – 12, să sărbătorim împreună roadele toamnei. Vom face împreună un tur al pieței și vom afla rezultatele acestui proiect al Consiliului Județean Sibiu direct de la producători, o parte dintre ei fiind prezenți cu produse încă din septembrie 2012.

Vor fi prezenți la această sărbătoare pentru a ne încânta cu tradițiile populare și cu produse tradiționale:

- Călușerii din Rășinari

- Purtata Avrigului

- Șezătoarea din Avrig

- Elevii Școlii ”Viorel Cucu Paltin” din Arpașu de Sus

133

De la ora 18:00 ne întoarcem la GONG, unde se pune în scenă „Puiul de lebădă”. Prețul unui bilet este 9 lei, iar spectacolul are o durată de 60 de minute. „Puiul de lebădă” este o adaptare după povestea scrisă de autorul de literatură pentru copii Hans Christian Andersen, care are drept erou un boboc de lebădă, clocit de către o raţă.

832

Pentru al nouălea an la rând, în cadrul festivalului „25 de ore de teatru non-stop” se va juca teatru la apus, la miezul nopții, la 5 dimineața, în miezul zilei. Pentru al nouălea an la rând Piața Mică a Sibiului va răsuna de poezie la ora dimineții, iar Piața Mare va fi martor al înviorării fizice a zeci de tineri. Actori, performeri, muzicieni, voluntari, cu toții vor vibra împreună cu tine, spectatorule.

În program vom găsi spectacole alese pe sprânceană, produse de cele mai active companii teatrale independente ale momentului: Teatrul Act București, Teatrul de Artă București, Unteatru București, Auăleu Timișoara, Vanner Collective, Backstage Boys, BIS Teatru Sibiu, etc. Detalii găsiți în articolul de mai jos:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/04/in-primul-weekend-din-octombrie-ne-pregatim-de-maraton-ne-pregatim-de-25-de-ore-de-teatru-non-stop/

Mango Underground vă invită de la ora 21:00, la marea deschidere. Vă vor întâmpina cu un look fresh, multe schimbări și cu mult mai multă voie bună. Homeboyldj b2b UFe vor fi artiștii care vor întreține atmosfera până dimineața și o vor face în stil mare - vor pune muzică doar pe vinil. (VRTW Artists)

Detalii veți găsi pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

70913986_2328401383925130_7222346086453608448_o

Duminică, 6 octombrie 2019

În cea de-a treia „Oră de lectură“, duminică, 6 octombrie, de la ora 15:00, vom asculta la Humanitas, în lectura actriței Lerida Buchholtzer de la Teatrul Național „Radu Stanca“, minunatele basme arabe din „1001 de nopți“, istorisite de Eusebiu Camilar, apărute la Humanitas Junior.

De o frumuseţe aparte, această primă adaptare românească pentru copii a celor 1001 de nopţi a văzut lumina tiparului la mijlocul secolului trecut şi a aprins imaginaţia a generaţii de tineri cititori. Poveștile depănate de iscusita Șeherazada de-a lungul a o mie și una de nopţi spre desfătarea soţului său, preaputernicul Riar Șah, sunt pesemne cele mai cunoscute din toată literatura lumii. De la peripeţiile lui Aladin, stăpânul lămpii fermecate, la epopeea lui Sindbad marinarul și de la năzdrăvăniile lui Ali Baba și ale celor patruzeci de hoţi la isprăvile lui Harun al-Rașid, califul-califilor, basmele arabe zugrăvesc lumi fără seamăn, neîntrecute în frumuseţe și farmec.

Evenimentul este gratuit. Înscrieri pe [email protected].

125

Shopping City Sibiu găzduiește de la ora 18:00 un spectacol de teatru de păpuși. Accesul este liber, iar gazdele așteaptă ca micuții să vină în număr cât mai mare.

138

Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus