Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Klaus Iohannis: Abia aștept să treacă moțiunea, să scăpăm de PSD!

Klaus Iohannis: Abia aștept să treacă moțiunea, să scăpăm de PSD!

 

Președintele Klaus Iohannis a făcut luni, la Cluj Napoca, o analiză a situației economice și politice a României, iar concluzia este una singură: Guvernul Dăncilă trebuie să plece. ”Haideți să vedem un pic cum am ajuns aici și, de fapt, unde stăm. Întotdeauna este bine sau, cum se spune la noi, omului îi șade bine să înceapă să își facă un plan și începutul planului este o analiză. Deci, unde stăm, dragii mei? Stăm foarte prost, foarte prost. În decembrie 2016, românii au considerat că e bine și nu e bine să meargă la vot, unii s-au dus și alții nu. Cei care s-au dus, în bună parte, au crezut minciunile – între timp știm că sunt minciuni – minciunile PSD. PSD promisese că va curge numai lapte și miere, dar, ghinion, cum a  spus unul, nu a fost așa. Au început să curgă atacuri la justiție, au început să curgă atacuri la mediul privat, la economia reală a României, au început să ocupe pesediștii toate pozițiile-cheie din marile sisteme publice cu oameni din partid.

Și, dacă ar fi fost competenți, poate ar fi fost o chestiune care se putea dezbate politic, dar, din păcate, majoritatea sunt doar slugarnici”, a declarat Iohannis la a Adunarea Regională a filialelor PNL din Nord-Vest, desfășurată la Cluj.

”Fără PSD României i-ar fi fost mult, mult mai bine”

Președintele a spus că felul în care au ajuns să guverneze social-democrații are repercursiuni la nivelul de trai al fiecărui român. ”Am ajuns acum să avem un guvern care reușește contraperformanță după contraperformanță. Eu am definit acest guvern deja de anul trecut drept un guvern eșuat. Dar aceste eșecuri ne dor, aceste eșecuri ale pesediștilor ne dor, fiindcă se repercutează asupra vieții noastre de zi cu zi, și vedem acest lucru la fiecare pas. Dragii mei, fără PSD României i-ar fi fost mult, mult mai bine. PSD, în realitate, a ținut România în loc. PSD a promis una, a făcut alta. PSD a inhibat dezvoltarea României și acum suntem în situații nemaivăzute”, a mai spus președintele.

”Rușine! Rușine PSD-ului!”

Klaus Iohannis susține că Guvernul PSD și-a pierdut și ”ultima fărâmă de credibilitate”, dând exemplu respingerea candidatului guvernului pentru funcția de comisar european, în persoana Rovanei Plumb. ”Acum, astăzi, persoana propusă pentru comisar european a fost pur și simplu refuzată pentru probleme de integritate. Rușine! Rușine PSD-ului!”, a spus președintele. În continuare a expus demersurile pe care le-a făcut pentru a stăvili apetitul pentru rău al social-democraților. ”Eu am făcut, am mai spus-o, tot ce a putut Președintele României să facă. Foarte multe din prostiile, din năstrușniciile, din atacurile PSD asupra statului român, asupra sistemelor mari din statul român, am reușit să le opresc.

Am reușit împreună cu voi și împreună cu românii și e bine că am reușit. Și vă spun: abia aștept să treacă moțiunea, să scăpăm de PSD! Și atunci ce trebuie făcut după ce scăpăm de acest guvern eșuat? Ce trebuie făcut? Foarte, foarte multe lucruri. Noi, împreună, știm ce trebuie făcut, știm cum trebuie făcut. Avem nevoie de investiții. Avem nevoie de oameni competenți în administrație. Avem nevoie de o legislație care încurajează antreprenorii și nu inhibă. Avem nevoie de o educație de calitate. Avem nevoie de un sistem de sănătate publică care funcționează cu pacientul în centru. Avem nevoie de ceva ce se numește o guvernare performantă pentru români și pentru România. Și o astfel de guvernare, dragii mei, poate să o livreze Partidul Național Liberal!”, a mai spus președintele Iohannis.

”În ultimii ani, românii au fost atâta de dezamăgiți, încât mulți dintre ei cred că în România nu mai sunt politicieni serioși. Mulți dintre români și-au pierdut încrederea în clasa politică, mulți dintre români și-au pierdut încrederea că în România se poate face ceva. Or, asta, dragii mei, se numește o reală catastrofă națională. Deci, în afară de o bună guvernare, trebuie să recâștigăm încrederea românilor, trebuie să refacem încrederea românilor în marile sisteme publice, în justiție, în educație, în sănătate, în administrație”, Klaus Iohannis, președintele României

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Voltaire

Acum 4 ani

La bază e un vechi tipic, Înlocuind, se vede treaba, Pe cei ce n-au făcut nimic Cu alţii ce vor sta degeaba!
Raspunde

carcotasul de serviciu

Acum 4 ani

De 5 ani de cand sunteti presedinte, de ce n-ati reusit sa infrangeti balaurul PSD? Nu cumva va convine sa dati vina pe altii pt. propria incompetenta?
Raspunde

Dumi

Acum 4 ani

Daca ati vazut cat sunt de ticalosi de ce ati fost de acord cu 4 prim ministrii propusi?????
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Recomand ca joi,la votul Motiunii,toti parlamentarii Opozitiei sa poarte pantaloni maro.Daca,Doamne Fereste!,trece?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus