Marţi,
07.02.2023
Parțial Noros
Acum
-14°C

Cel mai mare contract de drumuri din Sibiu a fost scos la licitație: 20 de mil. de euro

Cel mai mare contract de drumuri din Sibiu a fost scos la licitație: 20 de mil. de euro

După opt ani de la modernizarea tronsonului cuprins între Sibiu și Agnita, autoritățile județene scot la licitație modernizarea și celuilalt tronson al DJ 106, cel cuprins între Agnita și Sighișoara.

Nu mai puțin de 92,08 milioane de lei, fără TVA, este valoarea estimată a contractului de reabilitare și modernizare a celor aproximativ 37 de km de drum județean care leagă Agnita de Sighișoara. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, accesate de Consiliul Județean Sibiu prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, iar procedura de atribuire publică a lucrării a fost publicată în cursul zilei de marți.

Drumul este localizat atât pe teritoriul județului Sibiu (aprox. 22 de km), cât și pe cel al județului Mureș. Traseul drumului de reabilitat străbate teritoriul administrativ al localităților Agnita, Iacobeni, Brădeni, Apold și Sighișoara, lungimea totală a drumului care urmează a fi reabilitat fiind de 37,3 km. ”Prin prezentul proiect se vor reabilita 36,879 km, iar restul de 0,4 km vor fi reabilitați din alte fonduri”. Pe traseul aferent județului Sibiu vor fi consolidate două poduri, celelalte trei urmând a fi demolate și reconstruite. Pe teritoriul județului Mureș, caietul de sarcini prevede – la fel – consolidarea a două poduri și refacerea altor trei. Contractul tocmai scos la licitație este cel mai mare de reabilitare și modernizare a drumurilor, scos la licitație în județul Sibiu în ultimii zece ani.

Durata de construire este de 30 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar termenul de depunere a ofertelor de către constructorii interesați a fost fixat pe data de 18 noiembrie 2019. Termenul de garanție al lucrării este de minim trei ani de la data semnării contractului, acest criteriu contând în proporție de 10% în desemnarea ofertei câștigătoare. Celelalte 90 de procente sunt reprezentate de prețul ofertat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

?

Acum 3 ani

pana si masina mea de spalat rufe are 5 ani garantie...nu inteleg cum un drum modernizat odata la 40 de ani pe 20 mil de euro poate avea doar 3 ani garantie....nu sunt suficienti pt a a iesii la ivieala evenutalele vicii de executie
Raspunde

Fara

Acum 3 ani

La calitatea proasta pe care o dau constructorii, la lipsa de interes in receptia lucrarilor de catre reprezentantii beneficiarilor, cine ar risca sa dea o garantie mai mare? Sunt situatii (mediatizate, de altfel) cand nici nu a fost deschis circulatiei drumul si .... trebuie reparat. Bataie de joc fata de banii publici.
Raspunde

Iiiiiii

Acum 3 ani

Termen de executie a lucrarii 30 luni , de la data in care se da ordin de incepere a lucrarii si termen de garantie 36 luni de la data semnarii contractului?Vedeti cum faceti, sa nu se termine garantia inaintea lucrarii.
Raspunde

Nenorocire si de la Ocna la Sorostin

Acum 3 ani

Poate cineva de la CJ merge si pe drumul de la Ocna Sibiului - Loamnes - Hasag - Sosostin. Este jale pe toata lungimea acestuia, in special pe tronsonul Hasag - Sorostin.
Raspunde

Ironim

Acum 3 ani

A fost Cindrea destul pe acolo si n-a facut nimic.
Raspunde

analugojana

Acum 3 ani

ce treaba avem cu jud mures? de ce nu se reabiliteaza agnita-medias? la noi in judet.... sau alte drumuri cu hartoape... sau alea figureaza modernizate dupa 26 ani de ministeriat pnl/pdl la transporturi????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus