Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
16°C

238 pentru moțiune! 238 pentru România!

238 pentru moțiune! 238 pentru România!

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost votată de 238 de parlamentari, fapt ce a dus la prăbușirea guvernării PSD. ”Opoziția unită a învins, intrăm astăzi într-o nouă etapă politică. Cu un nou Guvern, cu o nouă majoritate, vom recupera toate șansele ratate pentru România și o vom reconstrui din temelii”, a anunțat președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

Prim-vicepreședintele PNL, a atacat Guvernul Dăncilă, joi, în plenul Parlamentului, în timpul dezbaterilor privind adoptarea moţiunii de cenzură, spunând că se adresează pentru ultima oară unui guvern ”nelegitim”. "Cred cu tărie că astăzi ne adresăm pentru ultima dată unui premier nelegitim care a călcat în picioare aşteptările unei ţări întregi de a merge mai mult spre Europa şi a nu reveni la fărădelegile anilor 90. Cred cu tărie că este pentru ultima dată când un premier nelegitim îndrăzneşte să-şi ameninţe colegii de partid şi membrii Opoziţiei cu dosare penale ca pe vremea lui Liviu Dragnea. Toţi cei care aţi fost ameninţaţi aveţi posibilitatea să ieşiţi din această captivitate creată exact de cea care a fost, la rândul ei, prizoniera unui condamnat penal, Liviu Dragnea", a spus deputatul de Sibiu.

”Clanurile interlope fac ravagii pe străzile României, sfidând Poliția”

Raluca Turcan a vorbit în plenul parlamentului despre incompetența guvernului și despre lipsa de siguranță în țară în urma deselor atacuri împotriva justiției. ”Din păcate, sub incompetența acestei guvernări fărădelegea face legea! Clanurile interlope fac ravagii pe străzile României, sfidând Poliția. Iar mii de recidiviști eliberați de dumneavoastră și de dl. Iordache seamănă teroare în satele și orașele României. Dumneavoastră și anturajul ați ajuns în situația dezonorantă de a fi o echipă de uzurpatori. Erați obligați ca odată cu schimbarea structurii guvernului să cereți votul Parlamentului. Nu ați făcut-o, încercând efectiv să fugiți, inclusiv prin plecări în străinătate, de o obligație constituțională. În momentul de față, de facto și de jure, nu mai sunteți premierul României ci o persoană particulară care ocupă abuziv înalta demnitate de la Palatul Victoria! Această moțiune de cenzură este șansa de a reveni în țară la o normalitate de tip european, de a restabili ordinea legală și constituțională la vârful statului. Moțiunea echivalează cu un mandat de aducere în fața Parlamentului pentru un guvern care refuză să respecte legea! Guvernarea Dăncilă este în momentul de față ruptă total de români și respinsă de ei la alegerile și referendumul din 26 mai”, a mai spus Raluca Turcan.

Președintele Klaus Iohannis urmează să propună noul premier

Președintele a salutat demersul liberalilor și i-a felicitat pe parlamentari pentru acest vot. ”Rezolvat! Azi a câștigat România. Votul românilor din 26 mai la referendum a fost pe deplin respectat. Căderea guvernului PSD e rezultatul firesc al întregii societăți față de abuzurile acestui guvern. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD. Felicit PNL pentru inițiativa acestei moțiuni de cenzură, pentru efortul de a găsi susținere și sprijin. Felicit și celelalte partide de opoziție, care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern PSD-ist eșuat și derutat. Românii au cerut căderea guvernului, stoparea amnistiei și grațierii, să nu se producă îndepărtarea de UE. Bilanțul de azi vorbește de la sine: am reușit să îndeplinim toate aceste dorințe legitime și să oprim dezastrul PSD.

Mă bucur că s-a conturat o opoziție care s-a implicat și a arătat că poate lucra împreună”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a declarat că trecerea moțiunii ”e un semn de maturitate politică” pentru că ”orice zi cu guvernul Dăncilă ar fi însemnat încă o zi pierdută”. Șeful statului a convocat pentru vineri, de la ora 11 întâlniri cu partidele parlamentare pentru a vedea care sunt intențiile politice ale acestora. ”Voi propune o soluție cu mandat foarte clar: guvernare eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura. Cea mai bună soluție e întoarcerea cât mai rapidă la vot, adică anticipate. Aceasta nu se poate face decât dacă există consens. La consultări voi constata în ce măsură există acest consens. Din acest moment, prioritară devine punerea în aplicare a celei mai bune soluții constituționale. România are nevoie de un buget corect pentru anul viitor”, a mai spus Klaus Iohannis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

IOO

Acum 2 ani

Barf!!!! (onomatopeea pentru vomitat)
Raspunde

scepticul

Acum 2 ani

Sa-i vedem acum la yreaba pe acesti viteji! gura le merge struna, sa vedem si de ce sunt in stare! Ce ziceti dna Raluca?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus