Sâmbătă,
31.07.2021
Partial Noros
Acum
18°C

Expoziție – protest la adresa anumitor instituții publice la Sibio

Expoziție – protest la adresa anumitor instituții publice la Sibio

O parte din expoziția „2 Dark” este prezentă la Sibio timp de o lună pentru a putea fi vizitată de publicul sibian și turiști. Expoziția lui Claudiu Peța este un protest subtil asupra anumitor autorități locale care au refuzat lucrarea pictorului sibian la Festivalul Internațional de Street Art 2019.

Claudiu Peța a realizat o lucrare murală, o propunere pentru Festivalul Internațional de Street Art de anul acesta. Deși lucrarea a fost apreciată de juriul festivalului, aceasta nu a trecut de Comisia de Cultură. Claudiu a organizat această expoziție pentru a protesta tacit acest eveniment neplăcut. Pentru lucrarea prezentat la înscrierea în festival, Claudiu a muncit aproximativ o lună și jumătate pentru a gândi pictura murală și două săptămâni pentru a formata digital imaginea. Simțindu-se atacat de instituțiile publice din Sibiu, pictorul a dorit să își expună viziunea pentru a putea fi criticată de publicul sibian.

credit foto: Roxana Băcilă credit foto: Roxana Băcilă

 

„Este reacția și interpretarea artistică personală la refuzul anumitor autorități locale de a executa una din lucrările de la SISAF 2019, într-o zonă protejată. Este o expoziție protest”, spune Claudiu Peța.
În expoziția de la Sibio sunt aranjate șapte din cele 12 lucrări care compun integral conceptul „2 Dark”. Picturile vor rămâne în Sibiu până la finalul lunii octombrie, iar în perioada 4 - 10 decembrie vor fi expuse în Freiburg la Biblioteca Română.

credit foto: Tudor Troancă credit foto: Tudor Troancă

Credit foto principal: Tudor Troancă

 

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Profesoara ES

Acum 1 an

Claudiu, îți doresc succes și sa nu dai înapoi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus