Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Cel mai mare angajator din Sibiu, Continental, se extinde cu două noi clădiri: Urmează o creștere a numărului de angajați

Cel mai mare angajator din Sibiu, Continental, se extinde cu două noi clădiri: Urmează o creștere a numărului de angajați

Compania Continental Sibiu, care cu peste 4000 de angajați este cel mai mare angajator din Sibiu, anunță extinderea și pregătește recepția a două noi clădiri: Modulul 6 de producție si o a treia clădire dedicată activităților de Cercetare și Dezvoltare.

Al treilea centru de cercetare și dezvoltare are un nivel întreg de laboratoare, unde își vor putea face practica și studenții Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Continental investește în extinderea sediului din Sibiu. Compania se pregătește pentru recepția oficială a două noi clădiri: Modulul 6 de producție și o nouă clădire, a treia, dedicată activităților de cercetare și dezvoltare, planificată pentru 6 decembrie 2019.

Modulul 6 este întins pe o suprafață de aproximativ 12.000 m² și separat în 2 corpuri. Primul corp, de 2 etaje, este destinat pentru producție, logistică, vestiare și spații pentru birouri. Zona de producție are o capacitate de 150 persoane/schimb, iar zona birourilor a fost gândită pentru 250 persoane. Cel de-al doilea corp are un singur nivel și este destinat depozitării materialelor chimice.

A treia clădire, dedicată activităților de cercetare și dezvoltare este ridicată pe 3 niveluri, are suprafața construită la sol de peste 4600 m² și suprafața desfășurată de peste 12000 m². Parterul noului corp este destinat laboratoarelor, unde își vor putea desfășura activitatea și studenții Universității „Lucian Blaga“. Acolo vor fi și spații tehnice și o aulă, iar etajele sunt destinate birourilor și laboratoarelor de test. Capacitatea maximă a noii clădiri este de 1100 de locuri.

„Activitatea noastră s-a extins, atât în ceea ce privește producția, cât și zona de cercetare și dezvoltare, de aceea mărirea sediului de la Sibiu a fost firească. Cele două noi clădiri reprezintă spații și resurse pentru dezvoltarea companiei și suntem încântați de finalizarea lor. Locația a crescut în ultimii ani, ajungând la peste 4000 de angajați, iar extinderea sediului va aduce cu sine și o creștere a numărului de angajați”, a declarat Oswald Kolb, manager general al locației Continental din Sibiu.
În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Jon Von Vasile

Acum 2 ani

Sa speram ca nu au politica globalista infecta pe care o au alte firme germane...care au adus pakistanezi, nepalezi sau indieni si i-au angajat in frabricile din Sibiu. O sa ne transformam si noi intr-o troaca de porci ca multe alte orase din Europa, daca mai permitem asa ceva !!! Aude cineva ?!? poate noul guvern ?!?!? ALO ? Sau suntem numai buni de viitor rezervor de musulmani ?
Raspunde

gigione

Acum 1 an

pai daca va pute de la olteni si valceni si in general de toata lumea ? Bine face, lasa ca o sa de-a foamea in voi fudulilor in curand!
Raspunde

chivuta Amarata

Acum 1 an

Ce am fi noi sibienii fara Continental ?
Raspunde

SingurEU

Acum 1 an

Am fi cu trafic decent și fără olteni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus