Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Un nou pas în extinderea școlii Ferdinad. A fost scos la licitație contractul de dotare al noii construcții

Un nou pas în extinderea școlii Ferdinad. A fost scos la licitație contractul de dotare al noii construcții

A fost scos la licitație contractul de achiziții pentru dotarea extinderii Școlii Gimnaziale „Regele Ferdinand” din Sibiu. Valoarea estimată a contractului este depășește 290.000 de lei. Prin acest contract urmează să se cumpere mobilier pentru sălile de clasă și pentru laboratoare, calculatoare, table interactive sau videoproiectoare.

Citește și: „Primăria Sibiu: Două investiții majore pentru unitățile de învățământ din Sibiu”

Contractul de achiziții pentru dotarea extinderii Școlii Gimnaziale „Regele Ferdinand” din Sibiu, situată pe strada Șureanu, la Nr. 1, a fost scos la licitație. Valoarea estimată a acestuia este de 294.117.65 lei. Potrivit acestui contract urmează să se achiziționeze mobilier școlar și pentru laboratoare (mese, scaune, catedre, tot ce trebuie pentru laboratoarele de chimie și fizică, rafturi pentru bibliotecă, dulapuri, mese și scaune de conferință, etc). De asemenea se vor cumpăra și gadget-uri de la calculatoare, table interactive multitouch și până la videoproiectoare.

Vă reamintim că în luna aprilie a anului trecut Primăria Sibiu anunța semnarea contractului de extindere al școlii cu asocierea SC Geiger Proiecte Construcții SRL & SC Geiger Transilvania SRL, un contract în valoare de 9,86 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Potrivit contractului, clădirea existentă a școlii se va extinde cu un corp nou, cu parter și 3 etaje. În acesta se vor crea încă 5 săli de clasă, un laborator de chimie și unul de fizică, o bibliotecă cu sală de lectură și grupuri sanitare. Școala va câștiga astfel o suprafață suplimentară de peste 1.100 mp. Noua clădire va avea și componente smart: pe acoperișul acesteia se vor instala panouri fotovoltaice care vor acoperi peste 70% din necesarul de energie termică pentru producerea apei calde. De asemenea, iluminatul în clădire va fi de tip LED, eficient energetic.

Citește și: „Primăria Sibiu: Școala Regele Ferdinand va fi extinsă și va avea o sală de sport”

Sursa foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 1 an

Ce faceti cu scoala 6 ?! Alo, primaria !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus