Duminică,
24.01.2021
Cer Senin
Acum
8°C

Directorul Aeroportului din Sibiu, despre schemele de stimulare pentru atragerea a noi companii aeriene: Vor avea efecte pozitive

Directorul Aeroportului din Sibiu, despre schemele de stimulare pentru atragerea a noi companii aeriene: Vor avea efecte pozitive

Directorul Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea, spune că cele trei scheme de stimulare a companiilor aeriene, care se propun a fi implementate prin aprobarea Politicii Comerciale a AIS, pot avea efecte pozitive asupra instituției și anume: vor putea apărea rute aeriene noi, care să lege Sibiul de alte orașe, vor putea fi redeschise unele rute suspendate, iar în final - va crește traficul de pasageri.

Despre schemele de stimulare propuse de adminsitrația Aeroportului sibian am scris în articolul ”Cum vrea să oprească Aeroportul din Sibiu scăderea numărului de curse? Cu reduceri de tarife”. Este vorba despre acordarea unor reduceri companiilor aeriene care vor să deschidă sau să redeschidă unele curse din/înspre Sibiu de până la 50%.

Directorul AIS a ținut să ne transmită ulterior mai multe precizări în legătură cu acest subiect.

„În vederea diversificării rutelor de pe aeroportului sibian de către companiile aeriene, prezente pe piața transporturilor aeriene din România, și nu numai, a fost identificată oportunitatea implementării unor scheme de stimulare orientate spre creștere a competitivității și creștere economică, bazate pe Orientările Comisiei Europene, o abordare comună în ceea ce privește politica comercială în rândul aeroporturilor din Europa.

În contextul în care Decizia Comisiei Europene C(2013) 3095/S.A.35908(2013/N) privind ajutorul de stat acordat de către Consiliul Județean Sibiu companiilor aeriene interesate de deschiderea de noi rute cu plecare de la Aeroportul Internaţional Sibiu prin intermediul căreia au fost deschise un număr de 6 rute şi-a încetat efectele, apreciem faptul că implementarea unei politici comerciale de către aeroportul sibian va stimula în mod pozitiv companiile aeriene în luarea deciziei de operare de noi zboruri.

Aceasta reprezintă o practică comună nu doar în rândul aeroporturilor din România, ci şi a aeroporturilor din Europa. Ex. Aeroporturile: Debrecen – Ungaria, Kittilä – Finlanda, Kharkiv – Ucraina, Vilnius - Lituania, Malmo – Suedia, Shannon – Irlanda, Nürnberg – Germania și Timișoara – România.

Principalul obiectiv al schemelor de stimulare privind deschiderea de rute noi, redeschiderea de rute suspendate, respectiv de creștere a traficului de pasageri pe rutele regulate operate de pe Aeroportul Internațional Sibiu îl reprezintă creșterea durabilă a volumului de pasageri al aeroportului, diversificarea rețelei de rute și implict, sporirea veniturile obținute și îmbunătățirea profitabilității.

Schemele de stimulare se vor acorda în mod nediscriminatoriu tuturor companiilor aeriene interesate care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

În acest sens, prin punerea la dispoziție a unei astfel de politicii comerciale tuturor companiilor interesate pot fi generate efecte pozitive care pot conduce la deschiderea de noi rute sau redeschiderea de rute suspendate, respectiv creșterea numărului de frecvențe și a capacității alocate pe rutele deja operate de companiile aeriene prezente pe aeroport”.

Precizăm că propunerile se regăsesc într-un proiect de hotărâre al Consiliului Județean, care va fi supus votului consilierilor în ședința de pe 24 octombrie.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

1 comentarii

Duru

Acum 1 an

Pentru început ați putea face curățenie la toalete. După aceea puteți cauta și curse noi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus