Luni,
24.06.2024
Parțial Noros
Acum
29°C

Fodor anunță a doua stradă din Sibiu care va avea bandă dedicată autobuzelor

Fodor anunță a doua stradă din Sibiu care va avea bandă dedicată autobuzelor

În viziunea primarului Sibiului, Astrid Fodor, în afara unei noi Căi a Dumbrăvii care va fi modernizată din fonduri europene, în aceeași zonă ar putea fi demarate de anul viitor lucrările la o nouă stradă care, la fel, să aibă trei benzi de circulație. Una urmând a fi dedicată circulației autobuzelor.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a făcut acest anunț în cadrul dezbaterii organizată de către Consiliul județean Sibiu referitor la lărgirea drumului județean 106C, în zona din cartierul Arhtecților. Iar strada la care se referă va purta numele de Prelungirea Arieșului. ”Noi facem și o ieșire peste fostul teren al Tursib, prelungirea străzii Arieșului. O stradă cu trei benzi, dintre care una dedicată autobuzelor. În primăvară cred că ne putem apuca și de această stradă, acum suntem în schimb de terenuri cu Tursib”, a declarat primarul Fodor. Viitoarea stradă va avea o lungime de aproximativ 300 de metri și va lega strada Arieșului de strada Siretului. În opinia primarului Sibiului, această viitoare Prelungire a Arieșului va ajuta și la decongestionarea traficului din zona ieșirii înspre cartierul Arhitecților.

strada noua Schița este doar o estimare a traseului viitoarei străzi. Sursa foto: Google Earth

Termenul anunțat de primar pentru începerea lucrărilor este, însă, cel puțin ambițios, dacă nu utopic. Abia la finalul lunii iulie consilierii locali au aprobat efectuarea lucrărilor cadastrale necesare reglementării juridice a terenului, astfel încât suprafața necesară amenajării străzii să poată fi preluată de către Primărie. Realizarea studiului de fezabilitate, aprobarea indicatorilor tehnico-economici, atribuirea proiectării și execuției străzilor sunt etape care cu greu ar putea fi comprimate într-atât încât să permită lansarea lucrărilor în primăvara anului viitor.

O Cale a Dumbrăvii cu bandă pentru autobuze

Prima arteră din Sibiu pentru care s-a decis amenajarea unei benzi dedicată transportului în comun este Calea Dumbrăvii. Decizia a fost luată după elaborarea unui studiu de trafic, utilizat mai apoi și pentru a depune cererea de finanțare a lucrărilor de modernizare a Căii Dumbrăvii din fonduri europene nerambursabile. Strada este acum în curs de proiectare (se așteaptă și semnarea contractului de finanțare nerambursabilă), iar porțiunea pe care va fi amenajată banda dedicată autobuzelor este cea cuprinsă între intersecțiile cu Nicolaus Olahus și Siretului. Sensul de circulație pe această bandă va fi dinspre centrul orașului către ieșire. Citește mai multe despre proiectul modernizării Căii Dumbrăvii aici

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

daniel

Acum 4 ani

cu tot respectul dar daca e posibil d-na primar sa ne spuna niste realizari. de ex ce a facut săpt asta? luna trecută? ultimii 3 ani ? doamnele din pnl si fdgr din primărie și cj brusc au descoperit consensul și ne povestesc cate o sa faca si o sa dreagă sa il ajute pe mister president. pana acum nu au mișcat NIMIC.
Raspunde

IOO

Acum 4 ani

Repede, repede sa ne facem ca facem o strada sau ceva ca vin alegerile...
Raspunde

periscop

Acum 4 ani

Să sperăm că pentru a treia bandă de pe Calea Dumbrăvii nu vor fi sacrificate zonele verzi aflate de o parte și de alta a străzii respective.
Raspunde

MEgatron

Acum 4 ani

Ghici ce? Exact asa se va face.
Raspunde

ToTo

Acum 4 ani

Doamna primar sunteti pre buna pt noi, pe bune, nu va meritam. Suntem niste tarani ordinari care doar criticam la nesfarsit orice initiativă. Cine a facut viaductul de pe calea surii mici ? Doamna primar si cred ca a fost prima lucrare de infrastructura din Romania care a respectat termenul de executie. Cu toate ca nu ar trebui , dar acum le face si veneticilor o cale mai usoara de a ne aglomera centrul, sa îsi poata duce bitangii la scoala șasă, sau la regina maria, că doar de acolo pot sa iese niste genii demne sa concureze curobotii de la marquard. Si sunt convins ca o sa se tină de termen si aici, dar Huja ,ori Grecu fac ceva pentru conțăranii lor ? Sigur nu, dar pe aia nu-i critica nimeni....
Raspunde

Lucian G.

Acum 4 ani

Din pacate, in partide politice, si/sau functii publice, asced indivizi care nu au facut nimic pentru ei insisi; ma intreb: cum vor putea oare sa faca ceva pentru ceilalti?
Raspunde

Dani

Acum 4 ani

Ati inceput lucrari pe strada Podului, de cateva luni si nu le-ati terminat le-ati parasit, deabia se mai mișcă cate ceva in unele zile. Strada Podului este varza. Echipa de muncitori de la Peny Marchet au ridicat halele pe Calea Gusteritei, au pavat, au asfaltat strazile din parcarea proprie si strada Podului e tot in aceeasi stare, numai praf, trafic greoi si murdarie. Vreti realesi, dar va faceti ca sunteti de folos Sibiului.
Raspunde

Str LACATUSIOR

Acum 4 ani

Si strada LACATUSLOR cand o asfaltezi Doamna Primar ??? Ne mai mintiti mult ??? Nu va e Rusine ?
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

ALEGERI are coming!
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

Precis acea stradă și infrastructura gratuită nu are nimic de-a face cu ghettoul de 20 de blocuri care vor să-l înghesuie pe terenul ală... Cumva dacă lățim o stradă la intrarea în Sibiu va face tranzitul PRIN Sibiu mai rapid! Și cozile de C. Cisnădiei se vor evapora!
Raspunde

Troleu

Acum 4 ani

De ce au facut sens unic pe Calea Dumbravii, inghesuind masinile pe stradutele din zona? De ce sa ai banda dedicata pt. autobuze? In orele de varf sunt maxim 4 autobuze, in rest 2-3. Benzile pt. autobuze se fac unde circula multe astfel de mijloace de transport (exemplu: Cluj Napoca), pt. a le ajuta sa evite ambuteiajele.
Raspunde

mug

Acum 4 ani

Banda pentru autobuze pe o strada unde nu exista multe autobuze??? Si nici nu exista probleme majore de trafic cum exista pe alte strazi, vezi M. Viteazu, Milea, C Cisnadiei, etc. Benzile de biciclete unde sunt, dna Primar??????? Desenele alea de pe sosele nu le putem numi benzi de biciclete!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus