Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
21°C

Salvatorii de vieți se întâlnesc la Zilele Medicinei de Urgență Sibiene 2019

Salvatorii de vieți se întâlnesc la Zilele Medicinei de Urgență Sibiene 2019

Zilele Medicinei de Urgență, curs de inițiere în medicina de urgență și prespitalicească, se desfășoară zilele acestea la Sibiu. Manifestarea științifică este adresată studenților mediciniști, medicilor tineri și medicilor cu experiență care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele cu privire la resuscitarea pacienților, cât și sibienilor care își doresc sa învețe să acorde primul ajutor.

Evenimentul se va desfășura în două etape: 25-27 octombrie și 1-3 noiembrie și este organizat de Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, împreună cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu - Facultatea de Medicină și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

Deschiderea simpozionului va avea loc în data de 25 octombrie la ora 16.00, în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Medicină, str. Lucian Blaga, NR. 2A, fiind oficiată de către Dr. Roșca Constantin, Medic Șef al Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, care se va adresa participanților.

„Acest eveniment are o dublă însemnătate: pe de-o parte cea științifică prin aportul adus în  procesul de educație medicală continuă pentru toți cei implicați în medicina de urgență, de la studenți și voluntari SMURD până la medici rezidenți și specialiști,  iar pe de alta o însemnătate practică, pentru că oamenii pot învăța cum trebuie să procedeze într-o situație limită, unde un ajutor acordat corect face diferența dintre viață și moarte”, explică Dr. Roșca Constantin, Medic Șef UPU Sibiu.
Programul cursului va cuprinde o sesiune de comunicări științifice cu o tematică variată: stopul cardio-respirator, trauma, urgențele: cardiologice, neurologice, particulare, pediatrice și toxicologice, precum și ateliere practice: suportul vital de bază  și suportul vital avansat.

71565608_1183172708550438_1901327445789769728_n

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus