Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Comunitatea din Săsăuș se întâlnește pentru a salva patrimoniul local

Comunitatea din Săsăuș se întâlnește pentru a salva patrimoniul local

Asociația Obștea Satului Săsăuș organizează o dezbatere publică a problemelor locale din Săsăuș în acest final de weekend. Evenimentul va debuta cu o întâlnire la Biserica Mică, urmate de slujba religioasă la biserica monument istoric și o vizită la obiectivele turistice din Săsăuș.

Problemele comunității locale Săsăuș se vor organiza cu ocazia „Anului omagial al satului românesc”, duminică, 27 octombrie. Invitații se vor întâlni la punctul de informare turistică Săsăuș, lângă Biserica Mică de la ora 9:30. Evenimentul va continua de la ora 10:30 cu slujba religioasă de la biserica monument istoric cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, care a fost atestată în 1782, fiind prima biserică pictată de familia de pictori Grecu din Săsăuș. Se vor vizita obiectivele turistice din Săsăuș pe traseul tematic, „Săsăuș – patrimoniu în pericol” de la ora 12:00.

Dezbaterea va debuta la ora 13:00 și vizează mai multe puncte problematice pentru comunitate. Primul punct va fi salvarea patrimoniului local în condițiile construirii fără autorizații legale, rolul și relația preotului cu comunitatea, fiind singura autoritate locală în lipsa unui învățător sau a unui primar. Se va elabora lucrarea „Patrimoniul cultural la slujba comunității”, cu sprijinul acordat de Direcția Județeană de Cultură și se va adopta „Declarația de la Săsăuș – Universul Civilizației Rurale”. Se vor dezbate problemele infrastructurii, poluării râului Săsăuș și a pârâului Valea Mare și problema creșterii animalelor în intervalul localității.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus