Sâmbătă,
15.08.2020
Innorat
Acum
20°C

Sistemul de supraveghere video din Sibiu va fi extins în cinci cartiere

27 Octombrie 2019 12:42

Sistemul de supraveghere video din Sibiu va fi extins în cinci cartiere

Sistemul de supraveghere video din municipiul Sibiu va fi extins în cinci cartiere, după ce 123 de camere au fost instalate în prima jumătate a anului la toate intrările și ieșirile din oraș, precum și în zona centrală.

Poliția Locală din Sibiu solicită Consiliului local suplimentarea bugetului propriu cu suma de 50.000 de lei pentru un obiectiv nou: extinderea sistemului de supraveghere video în cartierele Turnișor, Terezian, Țiglari, Viile Sibiului și Vasile Aaron. Solicitarea va fi supusă votului în ședința din 30 octombrie, fiind avizată de Direcția economică a Primăriei Sibiu.

Gândit să ”acopere” inclusiv summit-ul liderilor europeni care a avut loc pe 9 mai la Sibiu, noul sistem de supraveghere video a costat aproximativ 14,5 milioane de lei, cu tot cu TVA. Sistemul a fost instalat într-un timp record pentru a fi funcțional în ziua evenimentului european. În total, 123 de camere supraveghează ieșirile și intrările în oraș, precum și zona centrală, deși locațiile exacte ale acestora nu se cunosc, investiția fiind inclusă inițial în zona ”secretului de serviciu”. Detalii despre funcțiunile sistemului de supraveghere video au devenit publice în momentul în care administrația locală a elaborat tema de proiectare pentru noua investiție. „Se dorește implementarea unui sistem de monitorizare video a traficului rutier și pietonal care să ducă la creștere gradului de siguranță a cetățeanului în orașul Sibiu“, iar principalul rol al sistemului de supraveghere este ”acela de prevenire și sancționare a unor fapte de natură contravențională sau infracțională în domeniile ordine și disciplină publică, circulație și siguranță rutieră, disciplină în construcții, în domeniul protecției mediului, precum și al activităților comerciale“, au arătat reprezentanții adminsitrației locale.

În luna septembrie a fost aprobat Regulamentul privind funcționarea și exploatarea sistemului de supraveghere video pe raza municipiului Sibiu, iar controlul imaginilor este exercitat din două centre aflate în locuri diferite: unul este în sediul Poliției locale Sibiu, iar unul în cel al Primăriei. Amintim că sistemul a fost transmis în coordonarea la Poliției Locale.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

17 comentarii

2cents

Acum 9 luni

Bani aruncati. Mai multe jucarii pentru cei de la politia locala? Cand o sa putem vedea probleme ale orasului rezolvate cu aceste investitii?
Raspunde

IOO

Acum 9 luni

Da? Da' de ce? Cine se uita la sute de camere? Asta asa doar in caz ca cineva, vreodata, va cere, va fi interesat de ceva?
Raspunde

yyy

Acum 9 luni

urmeaza recunoastere faciala si apoi social credit score? cam de kko acest subiect, administratia se poate ocupa linistita de alte probleme...
Raspunde

Ion

Acum 9 luni

ca urmare a implementarii acestui sistem: a fost rezolvat pana acum macar UN caz in care siguranta cetateanului a fost pusa in pericol? intreb ca si cetetean agresat in trafic
Raspunde

sibianca

Acum 9 luni

Nu cred ca aceste camere video functioneaza. Nu am auzit sau citit de nici o contravenctie observata de politia locala sau politia cea mare pe care au observat-o pe aceste camere.In oras nu se respecta nimic din punct de vedere al circulatie, masini, CIF, bascule care trebuie sa repecte semnele de circulatie , sa fie urmarite zonele de la scoala, parcurile unde copii se joaca. Nu se prea scrie nimic domnule Surdu de aceste evenimente vazute de polita locala la aceste camere????
Raspunde

sibianu' excedentar

Acum 9 luni

Bani aruncati. Exact cum zicea mai sus sibianca : s-au laut ceva masuri in urma instalarii camerelor ? Basculante amendate ca au intrat pe drumuri cu restrictie de tonaj ? Basculante murdare iesite din santier care murdaresc drumurile ? Masini care au trecut pe rosu sau soferi agresivi amendati ? etc...Politia locala oricum ar trebui desfiintata din punctul meu de vedere. Nu isi au rostul si doar consuma bani aiurea de la buget , ca daca faci BAU la ei o iau la fuga. "Pe vremuri" existau patrule mixte: politist de la ordine publica + jandarm + caine .... nu am mai vazut as aceva de zeci de ani... nu am mai vazut politist in strada de nu stiu cand.... dar bagam banii in camere...
Raspunde

locatar din V. Aaron

Acum 9 luni

Pun camere ca sa nu ne mai putem scarpina pe strada. Sau daca pe cineva il ia pe dinainte si vrea sa se picureze la vreun stalp, copac sau colt de strada? Nu mai poate ca il filmeaza!
Raspunde

!!!!!

Acum 9 luni

Poate asa domnule locatar din V.Aron o sa te inveti in sfarsit ca spatiul public nu este toaleta ta, ca spatiul public nu este gos de gunoi. Poate te inveti sa nu mai arunci de la geam pungi cu gunoi, cojii de fructe, etc. Poate te inveti sa nu mai lasi sacul de gunoi langa coltul blocului ptr faptul ca iti e lene sa faci 5 metri miscare pana la tomberon. Poate asa ne mai educam si noi locuitorii in V.Aron, ca alta solutie nu vad. Ba da, este o solutie dar care dureaza. Trecerea timpului. Poate daca se schimba generatiile care s-au mutat primele in acest cartier o sa devina si cartierul mai ordonat, o sa invatam ca locul de parcare nu este doar al meu, o sa invatam ca ce este in jurul blocului unde locuiesc nu imi apartine doar mie, ne apartine tuturor.
Raspunde

Un sibian

Acum 9 luni

Cand autoritatea de supraveghere in domeniul gdpr va declara acest sistem ilegal , fodor si cei din consiliul local o sa trebuiasca sa vina cu bani de acasa sa acopere cei 50.000 de lei si sa reduca motoarele sistemului.
Raspunde

Eu sibianul de 54 de ani

Acum 9 luni

Camerele funcționează, dar scopul lor este cu totul altul decât asigurarea siguranței cetățenilor. Prietenii știu despre ce vorbim aici.
Raspunde

Un PSDist mandru

Acum 9 luni

zi-ne si noua informatule, pentru ce sunt camerele? sau doar la prieteni spui?
Raspunde

Luca

Acum 9 luni

Vrem mai multe informatii ! Cati politisti supravegheaza aceste camere ? Cate ore pe zi ? ( 24 ore din 24 ?! 8 ore din 24 ?! ) Cate infractiuni au fost sanctionate/prevenite , etc in perioada in care au functionat ? Lipsa acestor informatii naste suspiciuni . In special suspiciunea ca acestea nu functioneaza si nu au functionat niciodata ! PS. Luna trecuta am semnalat eu politistilor locali ca un cersetor agresa turistii in Pta Mica ... deci ...
Raspunde

bondica abumeyangu

Acum 9 luni

daca astia care comentati aiurea de camere sunteti sibieni probabil nascuti la tara nu in oras!!!!!Necivilizatiilor nu vreti ordine dar sa se prinda hotul imediat vreti.Ce gindiri sovietice aveti !!!!Comunismul moare cind idioti ca voi nu se mai nasc ....din pacate in Romania niciodata
Raspunde

un sibian

Acum 9 luni

probabil tu nu reusesti sa intelegi...cu gandirea ta "liberala si capitalista" ca aia din primarie cheltuie bani pe camere si numai ce trebuie nu fac cu ele...cam asta e concluzia la cele de mai sus!!! te mai gandesti si poate intelegi!!!
Raspunde

un sibian

Acum 9 luni

saptamana trecuta era in sensul giratoriu Milea - Dumbravii inconstientul ala care a lasat un copil de 2 ani sa conduca...au reusit sa-l identifice cu ajutorul camerei minune care e instalata acolo? probabil ca nu...bani sifonati la primaria Sibiu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus