Sâmbătă,
03.12.2022
Innorat
Acum
1°C

ALDE Sibiu a dat în judecată Facebook

ALDE Sibiu a dat în judecată Facebook

Organizaţia ALDE Sibiu, prin preşedintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a depus astăzi la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a Facebook cu sediul în Statele Unite. Din 28 octombrie pagina oficială de Facebook a fost blocată de Facebook. Deşi s-au cerut lămuriri pe toate canalele disponibile de contact Facebook, aceştia nu au răspuns solicitărilor. „Se pare că banii noştri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le plătim acestora. Dar dreptul nostru la liberă exprimare, nu!” a declarat preşedintele ALDE SIBIU, Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

În solicitarea către Judecătorie, ALDE SIBIU a arătat că blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizaţiei şi campaniei electorale pe judeţul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu. ALDE SIBIU a motivat în cerere faptul că articolul 30 din Constituţia României garantează dreptul la liberă exprimare, drept susţinut internaţional şi de articolul 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. În cererea de chemare în judecată se precizează şi sentinţa nr 4546 din 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care motivează faptul că reţeau de socializare Facebook este spaţiu public.

„Suntem convinşi că oameni de rea credinţă fac tot ce le stă în putinţă să blocheze mesajele candidatului la alegerile prezidenţiale, Mircea Diaconu. Reclamaţiile lor contra noastră au fost însă susţinute de Facebook fără motive reale. Prin decizia de blocare a paginii noastre, dar şi de menţinere a blocajului, fără nicio motivare sau răspuns, ne face să credem că cei ce gestionează Facebook pe România au încălcat legea şi implicit Facebook cu sediul în SUA, prin susţinea acestei decizii. Orice încălcare a legii în România, chiar şi de către o corporaţie uriaşă ca Facebook trebuie sancţionată în instanţă!” a declarat Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

ALDE SIBIU a cerut daune morale în valoare de 10 lei. „Vrem să tragem un semnal de alarmă prin această cauză în instanţă care poate deveni un exemplu pentru alţii. Corporaţii ca Facebook nu pot dicta rezultatul alegerilor în România aşa cum au făcut în SUA, unde au oferit informaţii confidenţiale unor firme afiliate politic. Procesele contra lor de acolo ne-au arătat că Facebook nu joacă cinstit. Nu trebuie tolerat nicio imixtiune în procesul electoral!” a subliniat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedinte ALDE SIBIU.

Actiune instanta Actiune instanta 2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Iooo

Acum 3 ani

La ce comunicate transmiteti si la cat de cameleonic este stapanul vostru nu ma mir ca v-au suspendat contul. Ar trebui sa fiti suspendati din viata publica. Mult nu mai este, poate matronu prinde loc in parlament pe listele lui Ponta, dar voi ajungeti toti in evidentele AJOFM.
Raspunde

B.Utoru

Acum 3 ani

Administratorii români ai Facebook sunt plătiți de Oculta Mondială care stăpânește lumea și îi promovează doar pe Iohannis și Barna, slugile UE și Soros.
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

se poate sa aveti dreptate
Raspunde

Observator sibian

Acum 3 ani

Ăștia de la ALDE Sibiu s-au îmbolnăvit de auto-băgare în seamă. Locul ALDE este la groapa de gunoi a istoriei!
Raspunde

Cristi

Acum 3 ani

Diaconu, nu era candidat independent? :)
Raspunde

Ceafabook

Acum 3 ani

Sa dea in judecata si lumea care nu voteaza cu ei :D Locul ALDE, ca si al PSD e langa Dragnea...la bulau.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus