Vineri,
19.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

A fost anunțată o nouă dată pentru primul meci al FC Hermannstadt pe noul stadion. De data aceasta, de către primarul Sibiului

A fost anunțată o nouă dată pentru primul meci al FC Hermannstadt pe noul stadion. De data aceasta, de către primarul Sibiului

După ce atât promisiunile președintelui executiv, cât și ale antrenorului echipei sibiene FC Hermannstadt privind ziua în care fotbaliștii vor reveni pe Stadionul Municpal nu s-au adeverit, de data aceasta primarul Sibiului și-a încercat norocul. Astrid Fodor a anunțat data când FC Hermannstadt ar putea juca pe noul stadion din Sibiu meciurile de acasă din Liga 1 de fotbal.

„Un stadion de fotbal modern și funcțional și-l doresc mulți sibieni. Și acum i-a venit rândul. Spun că acum i-a venit rândul pentru că toate documentele strategice de la revoluție încoace au arătat că prioritatea numărul 1 a sibienilor este infrastructura”, a anunțat Astrid Fodor la ședința de joi a Consiliului local, când a fost aprobată a treia etapă de finanțare pentru modernizarea Stadionului Municipal. Mai multe despre acest proiect, precum și despre noile funcțiuni ale obiectivului, vedeți în articolul VIDEO 3D Cum va arăta Stadionul Municipal: „Va fi ca la FC Barcelona. Sibiul va putea găzdui o finală de Champions League”.

După prezentarea grafică a stadionului, primarul Sibiului a anunțat data când fotbaliștii echipei FC Hermannstadt vor reveni acasă.

„Primul meci care se va putea juca pe acest stadion va avea loc pe 30 noiembrie, sper că nu greșesc, cu CFR Cluj (conform programului FRF, meciul cu CFR Cluj este programat pe data de 29 noiembrie - n.n.)”, a spus Astrid Fodor.

frf program hermannstadt

„A durat ceva mai mult (proiectarea - n.n.), tocmai pentru că am schimbat din mers categoria - în stadion UEFA. Au avut loc întâlniri regulate, între proiectanți, reprezentanții Primăriei, ai Serviciului Domeniului Public, împreună cu alți factori implicați, de la FRF, de la ISU, a fost o echipă complexă, care a lucrat la acest proiect alături de proiectant. Noi, în paralel, tocmai pentru a scurta din timp, am lucrat deja la caietul de sarcini pentru a putea porni procedura de contractare cât mai repede. Așa că, suntem în linie dreaptă”, a mai spus Astrid Fodor.

Între timp, reprezentanții FC Hermannstadt au anunțat astăzi că a început montarea gazonului.

Anterior, Iuliu Mureșan, președintele executiv al clubului, și noul antrenor, Eugen Neagoe, au anunțat că meciul cu FCSB va fi jucat în Sibiu, dar nu a fost așa, FC Hermannstadt întâlnind bucureștenii la Târgu Mureș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Messi

Acum 2 ani

O sa ramanem mereu o natie de frustrati si carcotasi. Bucurati-va fratilor ca o sa avem un stadion fain si mai lasati negativitatea ca nu o sa mai avansam ca natie in veci pururea. Mereu cand cineva face ceva 100 comenteaza aiurea in tramvai. Se face mai greu dar se va face, poate nu e cel mai perfect stadion dar chiar nu ne mai putem bucura de nimic? Jalnic am ajuns.
Raspunde

Stadionul fantoma

Acum 2 ani

Nu ne putem bucura atunci cand se promite ceva...si se face altceva. Se promit 19.000 de locuri si se fac 12.300 de locuri. Stadion de provincie bun pentru un oras cu 80.000-100.000 de locuitori. Peste 10 ani va fi nevoie de alt stadion. Poate ca atunci, la pastele cailor, acel stadion se va construi la marginea orasului si va avea macar 25.000 de locuri. Bani multi aruncati pe o cutiuta. Cica stadion categoria UEFA.....de rasu-plansu. Hai sa facem repede un stadion, nu conteaza cum, numai sa nu ne sara in cap sibienii. Aici va juca nationala cu Damila Maciuca si cu Colorado Spring la pastele cailor.
Raspunde

Johnny Cash

Acum 2 ani

La ce public strange etapa de etapa Liga 1, 12000 locuri e arhisuficient .....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus