Joi,
27.01.2022
Ceata
Acum
0°C

Sibiu Rally Team a împlinit 10 ani. Dan Magoș: „Pentru următorii 10 ani vrem să pregătim cât mai mulți tineri”

Sibiu Rally Team a împlinit 10 ani. Dan Magoș: „Pentru următorii 10 ani vrem să pregătim cât mai mulți tineri”

Echipa Sibiu Rally Team a sărbătorit 10 ani de la înființare la Hotelul Hilton, premiind partenerii, sposorii și prietenii care i-au susținut în decursul anilor. Sibiu Rally Team a pornit la drum în 2009 cu doi sportivi, iar în prezent echipa este compusă din 18 sportivi, care participă la competiții, fiind înregistrați la toate categoriile întrecerii automobilistice.

sibiu rally

„Am încercat și am reușit să dezvoltăm acest tip de sport în acești 10 ani. Am pornit cu doi oameni, cu bani puțini, cu sponsori puțini și am reușit să creștem. Azi am ajuns la un număr de 18 sportivi în toate ramurile automobilisticii: carting, viteză pe traseu montan etc.”, a spus Dan Magoș, fondatorul Sibiu Rally Team.
La ceremonia de aniversare au fost oferite mai multe premii simbolice reprezentanțiilor unor instituții publice de care depinde activitatea competițiilor de raliu, în sensul eliberării de avize sau acordării de finanțare, precum Consiliul Județean, Direcția Județeană de Tineret și Sport, IPJ SIbiu, ISU Sibiu, Sala Transilvania, Casa de Cultură a mun. Sibiu etc., dar și directorilor sau reprezentanților de companii care activează în județ și care susțin financiar competițiile. Cei prezenți au putut să-i vadă pe majoritatea sportivilor din cadrul echipei Sibiu Rally Team, inclusiv cei mai mici - Emanuel Săliștean și Xenia Magoș, ambii au concurat la campionatul școlar și național de carting și ambii au ajuns pe podium.

sibiu rally 2

„Cel mai spectaculos traseu pe care l-am făcut este Șanta - aici coborârea din Păltiniș, la Curmătură, un traseu care se făcea și înainte de Revoluție, și după. E fabulos. Ultima dată a fost făcut în 2013 când a fost o etapă de campionat european.  Drumuri sunt foarte multe în România, spectaculoase și care se pretează la acest gen de sport”, ne-a spus Dan Magoș.

Dan Magoș ne-a spus și care sunt planurile echipei pentru următorii 10 ani: „Pentru următorii 10 ani vrem să promovăm cât mai mulți tineri, acesta e scopul, asta ne dorim. Noi, cei mai în vârstă, suntem deja la apogeul carierei și atunci ei, tinerii, copiii, sunt cei pe care vrem să-i promovăm. Nu numai la automobilism, ci și în celelalte sporturi pe care le avem în portofoliu”.

dan mogos

Pregătirea unui echipaj pentru o etapă costă între 7.000 - 10.000 de euro.

.

 

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus