Sâmbătă,
18.09.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Poiana Sibiului vrea să modernizeze căminul cultural

Poiana Sibiului vrea să modernizeze căminul cultural

Primăria comunei Poiana Sibiului vrea să modernizeze clădirea Căminului cultural din localitate. „Clădirea nu mai îndeplinește cerințele minime de exploatare în siguranță”, argumentează autoritățile în documentațiile pregătite pentru lansarea unei licitații în acest sens.

„Căminul cultural din comuna Poiana SIbiului este un obiectiv de interes local important, acesta fiind locul în care se fac întrunirile civice și sociale. De asemenea, toate tipurile de spectacole, întruniri, simpozioane etc. se desfășoară în cadrul căminului cultural”, se mențioenază în documentația pentru avizarea lucrărilor de intervenții.

Pe 1 noiembrie a fost publicat anunțul de participare simplificat în vederea lansării unei licitații publice pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a căminului cultural din localitate. Lucrările urmează să fie finanțate din bugetul local, iar ulteiror acest lucru va determina autoritățile să aplice pentru bani europeni în vederea dotării instituției. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1,7 milioane de lei, fără TVA, sumă considerată mare, însă principalul argument este că după această investiție întreținerea căminului cultural va costa mai puțin decât în prezent.

„Se dorește îmbunătățirea modului de asigurare a funcțiunilor culturale, a aspectului general și ridicarea gradului de confort prin lucrări de modernizare interioară și exterioară, refacerea în totalitate a șarpantei și învelitorii, refacerea finisajelor interioare și exterioare, înlocuirea instalațiilor interioare, a rețelelor exterioare și asigurarea dotărilor necesare activităților culturale.

Prin activitățile desfășurate, acestea contribuie la crearea mediului cultural și artistic, cât și la păstrarea, dezvoltarea și punerea în valoare a obiceiurilor și tradițiilor locale. De asemenea, în cadrul căminului cultural propus pentru modernizare se vor organiza activități cultural-artistice și de educație permanentă, se vor conserva, menține și transmite valorile culturale, morale, artistice ale comunității locale din zonă”.

Căminul cultural din Poiana Sibiului, care conține și muzeul păstoritului din România, a fost construit și dat în folosință în anul 1958. Instituția dispune de o sală de spectacole de aproximativ 300 de locuri, o sală de ședințe de 80 de locuri, precum și alte spații.

sala camin cultural poiana

.

Vizualizari: 1464

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus