Duminică,
25.07.2021
Partial Noros
Acum
27°C

La vot cu vicepremierul Turcan. Probleme de lumea întâi

La vot cu vicepremierul Turcan. Probleme de lumea întâi

Am însoțit-o în această dimineață la urne pe doamna Raluca Turcan, vicepremierul României, omul de care depinde acum viitorul a milioane de oameni.

Ne anunțase cu patru zile înainte că votează la Colegiul ”Goga” de la 8:00. La fără un sfert, o mică armată de jurnaliști deja o aștepta cu o doză mare de plictiseală și sictir, specifică meseriei. Era Digi acolo, era și TVR-ul, Antene, Realități și Kanale.

”Vine odată tanti cu multe funcții?!”, spune un cameraman înghețat de frig. Adevărul este că după ani și ani în care în care ai stat cot la cot cu aceiași oameni cu care ai contact săptămânal, e greu ca dintr-o dată funcția, oricât de pompos o suna ea, să capete greutate.

alegeri PNL (6)

La fără câteva minute apare. Raluca Turcan, alături de ministrul Sănătății, Victor Costache, deputați, senatori, fost viceprimar al Sibiului și numeroși membri de partid. Zâmbesc de parcă tocmai au câștigat la loto. Se opresc în fața presei, aliniați, apoi își fac poze și pentru aparatul propriu de promovare.

alegeri turcan 2

Dezastru! Fix la ora 8:00 votează și premierul Orban și e live pe toate posturile TV.

”Mie mi-a zis că de la 10:00. Mai stăm puțin, da? Ok!”, spune doamna vicepremier către jurnaliști. În tot acest timp, domnul doctor Costache, îmbrăcat doar într-un costum subțirel și cămașă, se cocoșează de frig. Termometrul arată 8 grade Celsius, dar pișcă un vânt pătrunzător...

Pe lângă tot alaiul, care blochează accesul spre școală și secția de vot, se strecoară timid oameni simpli, nebăgați în seamă, care merg să-și exercite drepturile.

alegeri PNL (3)

Gata! A votat Orban, televiziunile pot intra acum în direct cu doamna Turcan. Masa de PNL-iști se mișcă spre sala de clasă.

alegeri turcan 2 costache

Cât timp vicepremierul zâmbește ca după 20 de ani de politică înspre camere, la ușă rămâne senatorul Neagu, alături de ministrul Costache. Leagă un dialog:

  • Unde votați? Eu votez în mediul rural...
  • La Cisnădioara, da. Sper să prindem proiectul ală pe fonduri europene pentru canalizare...
  • Sper să-l prindă copilul meu de un an...
alegeri PNL (23)

Gata! Opțiunea a fost introdusă în urnă. Aliniați, în curtea școlii, jurnaliștii o așteaptă pe doamna vicepremier la declarații ca la careu. Iese cu un zâmbet mai larg ca al lui Joker.

alegeri turcan

„Am votat pentru o Românie în care legea-i lege pentru toți, pentru o Românie în care instituțiile să ajungă să funcționeze pentru cei mulți și nu pentru clientela politică, pentru o Românie în care instituțiile au eficiență în materie de sănătate, educație, ordine publică, siguranță, pentru o Românie în care părinții și bunicii își cresc copiii fără să se teamă că infractorii sunt puși în libertate, pentru o Românie în care dacă te duci la școală înveți carte și dacă vrei să te angajezi te angajezi pe bază de meritocrație și nu pe pile. Există un singur candidat la președinție care poate să aibă un guvern partener și care să ne aducă în această Românie în care drepturile fundamentale sunt respectate, în care românii se simt bine și în siguranță”, a spus Raluca Turcan.

Apoi, tot alaiul PNL-ist o taie spre mașini.

foto Silvana Armat

alegeri PNL (14) alegeri PNL (20) alegeri PNL (24) alegeri PNL (8)

alegeri PNL (38) alegeri PNL (35) alegeri PNL (30) alegeri PNL (15) alegeri PNL (13) alegeri PNL (5) alegeri PNL (2)

Pop alegeri PNL (9)

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Deutsche Welle

Acum 1 an

Unu si una - frumosi de ti lacrimeaza ochii ! :)
Raspunde

gospodina

Acum 1 an

Articolul e chiar fain scris, merita in 10 plus pentru stil. Doar propozitia din titlu :Probleme de lumea întâi= nu o pricep. O poate explica cineva ?
Raspunde

elena barbu

Acum 1 an

Mai lipsesc lautarii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus