Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Reacții la cald: ”Suntem pe locul doi sau pe trei, cam pe acolo”

Reacții la cald: ”Suntem pe locul doi sau pe trei, cam pe acolo”

PNL a fost singurul sediu de partid din Sibiu unde în seara aceasta emoția a fost temperată. În sensul că, fiind siguri pe victoria lui Klaus Iohannis, interesul a mers către cine va fi contracandidat în turul doi. Iar Viorica Dăncilă este omul potrivit la locul potrivit, din punctul de vedere al liberalilor. Nu același lucru se poate spune despre atmosfera din sediul PSD. Exit poll-urile au venit ca o descătușare la social-democrați și o dezamăgire la USR.

„O mai ascultăm și pe asta?”

La sediul PNL Sibiu atmosfera de veselie de azi-dimineață s-a intensificat, după ce au fost afișate rezultatele parțiale. Reprezentanții partidului liberal au aplaudat cu bucurie când Klaus Iohannis a apărut pe marele ecran cu un procent de 39% din voturile acordate de români.

rezultate alegeri PNL (13)

Cu cinci minute înainte de ora 21:00, liberalii sibieni și-au luat locurile la masă și, printre șoapte, au așteptat afișarea rezultatelor parțiale, pe Digi24, cu palmele pregătite de aplauze. Bucuria la afișarea procentelor a fost una generală, fiind urmată de și mai multe aplauze la discursul președintelui.

rezultate alegeri PNL (2)

Atunci când la pupitru a pășit Viorica Dăncilă, în sală s-au auzit câteva râsete, iar în timp ce unii liberali îi făceau cu mâna, un altul a întrebat amuzat: „O mai ascultăm și pe asta?”. Nu a mai durat mult până fiecare și-a reluat discuțiile ca și cum discursul candidatei PSD la prezidențiale ar fi fost doar zgomot de fundal, iar câțiva liberali sibieni chiar s-au ridicat de la masă și au ieșit din sediu.

Liniștea s-a așternut din nou la discursul sibianului Dan Barna. Liberalii au ascultat până la final cuvintele candidatului USR la președinția României, făcând mici remarci pe marginea lor.

„Concluzia serii este cea la care ne așteptam cu toții – victorie detașată a președintelui Klaus Iohannis în aceste alegeri. Era de așteptat ca majoritatea românilor să înțeleagă faptul că președintele Klaus Iohannis este președintele care îi reprezintă cel mai bine în fruntea țării, este președintele care a asigurat libertatea, democrația și statul de drept în România, este președintele care i-a reprezentat cel mai bine peste hotare, oriunde a fost. Este președintele care a păstrat parcursul european al României și românii își doresc să continue acest parcurs. Este adevărat, este primul tur, continuăm în turul al doilea peste două săptămâni, de mâine începem treaba și cu siguranță rezultatul va fi la fel de bun cum este cel din această seară”, a transmis imediat după afișarea rezultatelor parțiale Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
rezultate alegeri PNL (18)

Întrebată ce părere are despre restul procentelor afișate la ora 21:00, ale Vioricăi Dăncilă și ale lui Dan Barna, Daniela Cîmpean a preferat să nu comenteze. „Deocamdată nu sunt rezultatele finale, știm că trebuie să vină cele din diaspora și lucrurile se pot schimba, nu le comentăm la acest moment. Important este că președintele a câștigat detașat”, a transmis aceasta.

rezultate alegeri PNL (8)

Sediul PSD: Așa veselie nu a mai fost din vremea USL

Față de alegerile europarlamentare din primăvară, de această dată în sediul PSD Sibiu se poate spune că a fost sărbătoare. Fără protestatarii care ”i-au văzut” timp de doi ani, social-democrații sibieni s-au reunit degajați, au glumit și au aplaudat. ”E greu, e greu să convingi într-un județ din care sunt doi candidați”, erau încurajările împărtășite de consilieri locali, consilieri județeni și alți lideri de partid în așteptarea rezultatelor sondajelor la ieșirea de la urne. ”Suntem pe locul doi sau pe trei, cam pe acolo”, se aude vocea lui Ioan Stroie, consilierul local al PSD, în timp ce din televizorul setat pe Antena 3 se așteaptă primele estimări. De fapt, verva lui Stroie se propagă în întreg sediul, care izbucnește în aplauze când pe ecran apare numele Vioricăi Dăncilă ca fiind clasată pe cel de-al doilea loc.

La televizor începe să vorbească Iohannis, candidat al cărui discurs nu captează atenția social-democraților. Decât ca întindere și ritmicitate. ”Nor-ma-lă” spus de Iohannis este întâmpinat cu râsete de cei din PSD, care își așteaptă încurajările de la Viorica Dăncilă. ”Până termină Iohannis se termină de numărat și voturile”, ridică Bogdan Trif mingea la fileul glumelor. Care se opresc atunci când vorbește Viorica Dăncilă. Finalul discursului ei, urmărit în deplină tăcere, e urmat de noi aplauze.

psd prezidentiale 2

Și tot diferit față de europarlamentare, Bogdan Trif, președintele organizației județene, dă și declarații. ”A fost o campanie extrem de grea, ne-am luptat cu un sistem întreg. Candidatul nostru a fost târât în foarte multe scandaluri create artificial, a fost târât în noroi. Dar Viorica Dăncilă este un om puternic, care a demonstrat că poate conduce un guvern care poate să facă performanță”, începe Bogdan Trif, enumerând rezultate economice, investiționale, vorbind despre pensii și salarii mărite. ”Guvernul domnului Iohannis a reușit prin trădări și jocuri politice murdare să doboare un guvern votat de către români. Cu toate acestea am scos un scor bun, iar candidatul Klaus Iohannis nu a depășit 40% în exit-poll-uri. Între cei doi candidați este o distanță care se poate remonta ușor, cu siguranță ne vom mobiliza pentru turul doi și românii o vor vota pe Viorica Dăncilă”.
Pentru turul doi, Trif nu vede o luptă ”în orașul lui Iohannis”. ”E greșit când spunem «orașul lui Iohannis», este orașul sibienilor, orașul românilor. Am avut doi candidați din Sibiu, e adevărat, este dificil, pentru că ați văzut că se folosesc tot felul de arme politice neconvenționale, care – trebuie să recunosc – la europarlamentare au dat rezultate. Ni s-a lipit o ștampilă nemeritată de oameni corupți. Și de către cine? De către un președinte Iohannis care are șapte case cumpărate din meditații, două case pierdute în instanță pentru că au fost cumpărate cu acte false. Încă nu a dat banii înapoi din chiriile încasate ilegal, deci este un om «pătat» din punct de vedere, spun eu, chiar penal. Și îmi asum ceea ce spun”, dă Bogdan Trif semnalul mesajului politic al social-democraților pentru următorul scrutin electoral de peste două săptămâni.

psd prezidentiale 1

La final, liderul PSD Sibiu mai insistă pe un mesaj. ”Mulțumesc tuturor românilor care au mers la vot. Dar trebuie să le spunem lor și sibienilor că votul din diaspora, care s-a desfășurat perfect, nu au mai fost probleme, a fost asigurat de către guvernul condus de Viorica Dăncilă, care a extins votul la trei zile și a dat posibilitatea votului prin corespondență. Este un lucru de normalitate”, adaugă Trif.
Numărătoarea paralelă pentru care se pregătesc cei din PSD nu pare să dea emoții nimănui.

psd panorama

USR: O-o-o... și dezamăgire

Rezultatele exit poll-urilor au fost întâmpinate la sediul USR Sibiu de către câțiva zeci de membri. După afișarea acestora pe ecranul din sediul partidului s-a auzit un "O-o-o" dezamăgitor. Și atât: Liderul lor, Dan Barna, nu s-a calificat în turul II al scrutinului prezidențial, fiind depășit de Viorica Dancilă.

WhatsApp Image 2019-11-10 at 21.29.20

Membrii USR Sibiu au urmărit apoi reacția lui Klaus Johannis, care și-a început discursul cu vorbele alese cu atenție: "PSD-ul a fost învins". ”Cum a fost învins dacă are 22%?”, s-a întrebat Adrian Echert, liderul USR Sibiu.

Au urmat declarațiile Vioricăi Dancilă, care la un moment dat i-a amuzat pe useriști: "Asta a fost bună" - replica auzită după ce candidatul PSD a spus că "și băieții plâng câteodată".

După declarațiile de la televizor ale lui Dan Barna, liderul sibian al formațiunii a oferit o reacție. Pesimismul a mai trecut după vorbele lui Barna: cei prezenți în sediu au aplaudat și ei, iar unul dintre susținători a spus: Lăsați oameni buni, ca ne-am mai culcat cu un președinte și ne-am trezit cu altul. Nu-i chiar așa rău 5% (diferența).

Adrian Echert: "Le mulțumesc în mod special oamenilor care au votat candidatul USR PLUS. Mă bucur că toate eforturile noastre de a simplifica modul în care se votează în diaspora au adus rezultate bune - au votat peste 600.000 de alegători".

Acesta a atras atenția delegaților partidului să fie vigilenți până la finalul procesului electoral, inclusiv numărarea voturilor. "E important să se respecte procedura, buletinele trebuie arătate, plus să se respecte corectitudinea numărării voturilor".

Despre rezultate, Echert a menționat că diferența dintre Dancilă și Barna ar fi de aproximativ 500.000 de voturi, conform calculelor USR. "Dacă rezultatele se vor confirma, nu cred că vor fi schimbări. Sunt rezultate foarte bune și chiar dacă Dan Barna nu intra în turul II. E un rezultat foarte bun pentru Alianță, pentru USR. Mă îndoiesc că vor exista voci care să ceară demisia".

Ideea a fost întărită și de liderul PLUS Sibiu, Raul Apostoiu. Optimist moderat, acesta a îndemnat pe toată lumea să aștepte rezultate după numărătoarea voturilor, în special cele din diaspora, care ar putea strânge semnificativ diferența față de Dăncilă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sorinel Frumuseanu

Acum 4 ani

Barna, loserul zilei! Oare cu ce ochi vede nevasta-sa rezultatele? Dancila 4 president!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

////

Acum 4 ani

Marlani au fost, marlani sunt inca! o mai ascultam si pe asta? nu , ascultati-l doar pe cel care tace! halal educatire si fair-play!! oricum v-a tras-o regeste Viorica: e pe locul 2!
Raspunde

Cici

Acum 4 ani

TRIF BOGDAN - DEMISIA - !!!!!!!!! Ai preluat partidul la 37 % si l ai adus la 7 % . ACASAAA SOMERULEEE !!!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Felicitări ! Eliminarea usr din turul ll evită in ultimul moment o inutila lupta între PNL și USR “ condamnate “ sa guverneze împreuna ! Succes !
Raspunde

Teo

Acum 4 ani

Psd la Sibiu este in moarte clinica,iar incercarile fripturistilor de a-l resuscita sunt sortite esecului.Asa zisa veselie afisata ,mascheaza disperarea la care a ajuns acest partid corupt, care a dus Romania pe marginea prapastiei.Rezultatul de 3% a psdului in diaspora ,este edificator pentru modul in care e perceput in afara granitelor .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus