Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Povestea lui Ghiță. Prietenii i-au dedicat „Poiana Pensionarilor”

Povestea lui Ghiță. Prietenii i-au dedicat „Poiana Pensionarilor”

În urmă cu câteva zile, câțiva sibieni aflati in drumetie,au descoperit la liziera padurii de deasupra localitatii Poplaca, un loc unde a fost amplasată o masă cu banci de lemn in jurul ei și o placă de lemn cu mesajul „Poiana Pensionarilor. În amintirea prietenului nostru Ghiță”. Drumeții și-au dorit să afle cine este Ghiță și care este povestea pajiștii. Unul dintre prietenii lui Ghiță a trimis redacției Turnul Sfatului o scurtă poveste a acestui loc.

Ghiță a fost organizatorul drumețiilor montane pentru un grup de pasionați cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani. El pregătea atât drumețiile desfășurate pe parcursul mai multor zile, cât și călătoriile săptămânale, la care aproape toți membrii participau în fiecare duminică. Ghiță a plecat dintre noi în mijlocul lunii aprilie, după o luptă lungă de 12 ani cu o boală necruțătoare – cancer.

Ghiță a denumit această poiană „Poiana Pensionarilor” - un loc aflat deasupra localității Poplaca, care pornește de la releul de la intersecția drumului pe Păltiniș cu cel spre Gura Râului, după un drum de aproximativ 40 de minute.

Acesta a rămas locul în care grupul a ajuns de nenumărate ori duminica, pe vreme bună, pe ploaie sau chiar prin nămeți înalți. „ Poiana Pensionarilor „ a rămas un loc de care toți prietenii lui Ghiță se simt foarte legați. „Ne lipsește mult spiritul lui de organizator. Ne amintim deseori de inocența lui, asemănătoare uneori cu cea a unui copil, parcă prea mult protejat de ceea ce numim viață. Mai revedem deseori fotografii făcute pe parcursul nenumăratelor noastre excursii și incane mai minunam de inventivitatea pe care o avea în alegerea traseelor care, deși, unele dintre ele, bătute deseori, iți ofereau senzații pe care de obicei le trăiești atunci când vezi locuri pentru prima oară”, explică prietenul lui Ghiță.

Din acest motiv grupul a decis să își omagieze prietenul printr-o mică lucrare dedicată lui Ghiță. Planul inițial prevedea doar o bancă – o scândură fixată între doi copaci din zonă și o placă inscripționata. După ce S. B. a dezvăluit ideea celorlalti membrii ai grupului, toți au decis că își doresc să se implice în acest proiect. Unul dintre membrii noi, care nu îl cunoscuse pe Ghiță, s-a oferit să facă planul și să aprovizioneze materialele necesare. „Fără aportul lui sigur nu puteam realiza ceea ce este acum acolo”, adaugă prietenul lui Ghiță.

Timp de patru duminici s-a lucrat intens pentru realizarea acestui proiect. Au avut noroc cu vremea frumoasă din acea perioada. Materialele au fost transportate, cu ajutorul unui microbuz până  in zona celor doua relee, de unde, cu greu, utilizand o roaba, o bicicleta sau doar rucsacurile din spate si mainile, le-au carat pana la locul lucrarii.

În 6 octombrie, proiectul a fost finalizat și dupa o saptamana, inaugurat. La acest eveniment au participat peste 20 de persoane care l-au cunoscut și apreciat pe Ghiță, printre care soția și fratele lui. Ca o coincidenta, chiar inainte cu o zi, soția lui Ghiță a organizat slujba de pomenire de șase luni de la plecare lui. „Ne-am adus atunci aminte cu toții de prietenul nostru, am făcut un ceaun și am închinat un pahar de bere sau de vin în memoria lui. Aceasta este pe scurt istoria acestei mici lucrări realizate de noi în memoria, prietenului nostru ”, concluzionează prietenul lui Ghiță.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

dd

Acum 1 an

o poveste frumoasa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus