Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

ÎPS Laurențiu Streza, de 14 ani mitropolit al Ardealului. Ce spune despre el preotul care îi este tot timpul alături

ÎPS Laurențiu Streza, de 14 ani mitropolit al Ardealului. Ce spune despre el preotul care îi este tot timpul alături

Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza sărbătorește astăzi, 13 noiembrie, 14 ani de la întronizarea sa ca Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului. În anul 2005 acesta a fost instalat Mitropolit al Ardealului de către Patriarhul Teoctist, împreună cu un numeros sobor de arhierei.

Arhiepiscopul Sibiului și mitropolitul Ardealului a fost omagiat astăzi de membrii Consiliului eparhial, protopopi, profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, angajați ai Arhiepiscopiei, preoți și credincioși. Aceștia au participat la slujba de Te Deum oficiată în capela facultății.

La finalul ceremoniei, ÎPS Laurențiu Streza le-a transmis tuturor un mesaj de consolidare în fața problemelor pe care le întâmpină și le va întâmpina Biserica Ortodoxă. „Sperăm ca Bunul Dumnezeu să dea tuturor sănătate și putere de muncă, ani buni și rodnici, ca împreună să facem față problemelor mari pe care Biserica trebuie să le rezolve acum și vor fi probleme din ce în ce mai mari. Avem destule cuvinte de îmbărbătare în Sfintele Scripturi și știm că Hristos păzește Biserica Sa. Fiecare clipă a activității noastre este una de mare responsabilitate”, a spus ierarhul.

Despre aniversarea de la vârful Bisericii Ortodoxe din Sibiu ne-a vorbit preotul Cristian Vaida, secretar eparhial și al Cabinetului mitropolitului, care spune că a fost lângă ÎPS Laurențiu chiar de când a venit la Sibiu.

„Am avut binecuvântarea de sus să fiu în tot acest timp alături de înaltpreasfinția sa, să cunosc îndeaproape toată abnegația și jertfelnicia cu care s-a străduit să fie slujitor al Bisericii și al iubirii lui Dumnezeu pentru și printre oameni.

Au fost multe realizări și în plan pastoral, și în plan misionar sau cultural-editorial și cei care doresc pot să le observe cu ușurință. Însă cele mai mari și mai alese împliniri sufletești le-a trăit ÎPS slujind Sfânta Liturghie în comunitățile eparhiei, mângâind sufletele întristate ale preoților sau credincioșilor, sprijinind pe cei foarte mulți aflați în nevoi materiale, bolnavi sau văduvi.

Alături de toți preoții, de credincioșii din Arhiepiscopia Sibiului și nu numai îi urăm ani mulți și binecuvântați de Dumnezeu ca să împlinească și pe mai departe cu aceeași dăruire și înțelepciune înalta slujire de părinte duhovnicesc al nostru și ales păstor al Bisericii lui Hristos”, a transmis pr. Vaida.

În perioada aceasta ÎPS Laurențiu Streza a fost inițiator a sute de campanii sociale, de programe sociale, de proiecte care au vizat oamenii străzii, copiii din centrele de plasament din județele Sibiu și Brașov etc., a ținut să amintească secretarul eparhial. Printre acestea se numără sprijinirea activității centrelor de zi pentru copii, a taberelor sociale, deschiderea cantinei sociale din incinta Colegiului Național „O. Goga”, începerea construcției unei grădinițe în Cartierul Arhitecților etc. În acest an, tot sub conducerea ÎPS Laurențiu Streza au fost depuse documentațiile pentru construirea unui centru de zi modern și multifuncțional pentru bătrânii din Sibiu, precum și pentru reabilitarea Palatului mitropolitan din Sibiu, clădire declarată în februarie 2019 monument istoric de importanță națională.

În cadrul Arhiepiscopiei Sibiului activează aproximativ 600 de preoți.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Alin

Acum 2 ani

As dori sa stiu de ce nu mi-ati publicat comentariul anterior? in care NU il laudam pe Streza....dar nici nu am folosit limbaj neadecvat....
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 2 ani

Bună ziua. Nu v-am aprobat comentariul deoarece făceați referire la persoane din familia lui, fără nicio relevanță cu subiectul în discuție. Astfel de atacuri la familia unei persoane publice, făcute din spatele unui nume de utilizator ales la întâmplare, nu cred că vă fac cinste nici dumneavoastră.
Raspunde

Alin

Acum 2 ani

M-am referit la fata (obraz)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus