Marţi,
27.10.2020
Ceata
Acum
4°C

Promenada Sibiu a luat o amendă de 50.000 de lei. Cauza – lipsa autorizației de securitate la incendiu

15 Noiembrie 2019 12:25

Promenada Sibiu a luat o amendă de 50.000 de lei. Cauza – lipsa autorizației de securitate la incendiu

Mall-ul Sibiului a fost deschis ieri, iar reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au făcut o vizită pentru a verifica dacă totul este în legalitate. În urma verificărilor, Promenada Sibiu a luat o amendă de 50.000 de lei.

Specialiștii din cadrul inspecției de prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu au efectuat o activitate de control în teren la sediul noului Mall din Municipiul Sibiu. În urma verificărilor s-a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 50.000 lei, conform legii, pentru punerea în funcțiune a construcției fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, transmite Plt. Maj. Larie Valentin.

De asemenea, un echipaj de pompieri militari va fi prezent la noul Mall, în fiecare zi, în intervalele orare cu aglomerări de persoane până se vor reglementa deficiențele și anume obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Pentru a nu se crea confuzie în ceea ce privește semnificația unor termeni și expresii specifice apărării împotriva incendiilor, reprezentanții ISU Sibiu fac o serie de precizări:

-           autorizație de securitate la incendiu - este actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratele pentru situații de urgență prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale - securitate la incendiu - la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale - securitate la incendiu ;

-           avizul de securitate la incendiu este actul emis, în baza legii, de inspectoratele pentru situații de urgență, ca urmare a depunerii inițiale a documentației tehnice de proiectare pentru îndeplinirea cerinței esențiale - securitate la incendiu - a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări, în conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare .

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 11 luni

Ce timpenie:evident stiau ca nu exista autorizatia respectiva ca doar ei o elibereaza! Personal as demite seful ISU Sibiu pentru ca a permis deschiderea mall-ului.Ce-ar fi iesit in aglomeratia aia daca aparea un incendiu?Ar cam trebui corelate diferitele legi,receptia la terminarea lucrarilor fiind posibila doar daca se intrunesc toate conditiile punerii in functie.
Raspunde

Rammstein

Acum 11 luni

Cred că după vizita celor de la ISU a început să curgă apa in mall...că siguranță că nu vor fi incendii... apropo mă Ilarie , mitropolia are aviz?...sau și mai și... voi aveți aviz de funcționare???...știu ce vorbesc , pentru că am lucrat prin apropiere....
Raspunde

Hai,hui,pe mai departe......

Acum 11 luni

Pai stați puțin. Cum adică dam amendă și gata.Totul a fost programat.O să vedeți voi autorizatia atunci când va fi un eveniment major:adică INCENDIU. Cum s-a deschis ceva nou fara a fi în regulă.Pai trebuia închis la loc.Bai voi pe ce lume trăiți.Ia gândiți a că veți merge cu copiii acolo și va fi un eveniment grav?Și vor fi victime?Cum va descurcați? Va rog sa ne comunicați dată când va avea autorizație,bla,bla.....
Raspunde

Maria

Acum 11 luni

Nu cei de la isu aproba deschiderea, este decizia investitorului
Raspunde

Maria

Acum 11 luni

Nu cei de la isu aproba deschiderea, este decizia investitorului. Sa vezi când trece pe acolo Politia locală, vai de mama lor, adică doamna inspectoare(
Raspunde

Andreea

Acum 11 luni

Greu de obtinut. F.multi nu au acest act. Aproape imposibil..
Raspunde

Florin

Acum 11 luni

Pe Arena Nationala s-a jucat finala europa league in 2012. In 2015 , dupa incendiul din colectiv, s-au trezit ca stadionul nu avea avizul pt securitate in caz de incendiu. Acum constata ca mall-ul nu are acest aviz, dar il lasa deschis . Ori spaga rezolva tot, ori au trecut deja prea multi ani de la colectiv si credem iar ca nu ni se poate intampla nimic rau .
Raspunde

Melu

Acum 11 luni

Și mai tare lucrez într-o unitate sanitară avem aviz de securitate la incendiu la o clădire renovată, am respectat proiectul avizat de isu cu toate documentele vizate spre neschimbate dar autorizația de securitate la incendiu nu o putem obține
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus