Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Primele declarații ale noului șef al Inspectoratului Școlar Județean: „În Sibiu lucrurile merg binișor din punct de vedere al învățământului”

Primele declarații ale noului șef al Inspectoratului Școlar Județean: „În Sibiu lucrurile merg binișor din punct de vedere al învățământului”

Noul șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sibiu, Alexandru Dumbravă, crede că în Sibiu lucrurile merg binișor din punct de vedere al învățământului. Acesta spune că vrea să se familiarizeze cu noua funcție și că săptămâna viitoare va organiza o conferință de presă unde va anunța planuri de viitor și va răspunde la întrebări.

„În Sibiu lucrurile merg binișor din punct de vedere al învățământului - există rezultate bune pentru elevi, pentru dascăli. Sper să reușim să păstrăm și să dezvoltăm o linie mai bună de normalitate, de respect, lucrurile să se facă așezat și frumos. Asta este dorința tuturor - să aibă liniște și normalitate, astfel încât să poată lucra și să facă lucruri cu adevărat importante”, ne-a spus Alexandru Dumbravă.

Noul șef al IȘJ Sibiu spune că în primul rând, vrea să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă activitatea Inspectoratului. „Chiar dacă am fost director mulți ani de școală și al Casei Corpului Didactic (CCD), totuși munca de inspector general presupune lucruri care sunt noi și pentru mine și nu aș vrea să mă avânt în declarații speculative. Pur și simplu, vreau așa, ardelenește, să cunosc lucrurile, să-mi fac o imagine de ansamblu și după aceea vom vedea”.

„Pentru învățământul sibian cred că este un moment bun pentru a face lucruri frumoase, sperăm să avem șansa de a face lucrurie frumoase aici, să dezvoltăm baza materială, baza umană, s-o îmbunătățim permanent și să lăsăm în urma noastră ceva palpabil. Pentru că dincolo de o tonă de hârtii pe care toți le facem în fiecare zi, mult mai important sunt oamenii, copiii pe care încercăm să-i creștem cât mai frumos, clădiri pe care trebuie să le lăsăm cât mai trainice și mai folositoare. Sper să putem avea liniștea pentru a lucra și construi lucruri temeinice și bune pentru Sibiu”, ne-a mai spus noul inspector-șef.

Întrebat cum a primit propunerea de a conduce IȘJ Sibiu, Alexandru Dumbravă ne-a spus că a fost contactat de ministrul Educației, Monica Anisie: „Propunerea a venit din partea dnei ministru. Dna ministru a fost președinta comisiei de examen atunci când eu am dat examen pentru postul de director al CCD. Cred că i-a plăcut foarte mult atunci cum m-am prezentat, iar acum mi-a acordat încrederea tocmai în baza faptului că m-a cunoscut atunci. M-am prezentat, zic eu, foarte bine”.

Întrebat dacă are un mesaj pentru profesorii și directorii de școli din județul Sibiu, Alexandru Dumbravă a transmis: „Sperăm să construim împreună caractere frumaose și să construim o Românie normală și a bunului simț”.

Amintim că, Alexandru Dumbravă, intrat de curând în rândurile PNL, a fost numit zilele trecute, prin ordin de ministru, șef al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Dumbravă a mai deținut funcții de conducere în învățământul sibian și în trecut, fiind dat afară de la șefia Casei Corpului Didactic cu scandal, în vară, din motive politice. Cea care l-a înlocuit la șefia CCD Sibiu, consilierul local PSD Claudia Mery Simtion, a fost și ea dată afară, în locul ei fiind numită Mirela Iancu, de la IȘJ.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

nedumirit

Acum 2 ani

Dam afara psdistii si punem pnlistii. credeam ca ar trebui-DAM AFARA INCOMPETENTII SI PUNEM COMPETENTII. ha , ha Cata DEMAGOGIE.
Raspunde

Un Dac Liber

Acum 2 ani

"binisor" = "prost, dar nu se fac valuri" Daca "binisor" e in raport cu Teleorman, Valcea, Dolj sau Gorj, atunci mie mi-ar fi rusine sa ma laud cu asa ceva. Invatamantul in Sibiu e un dezastru in plina desfasurare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus