Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Marți se alege noul viceprimar al Sibiului: între Ionuț Ghișe (USR) și Mihai Onițiu (PNL). „Nu avem niciun aranjament politic”

Marți se alege noul viceprimar al Sibiului: între Ionuț Ghișe (USR) și Mihai Onițiu (PNL). „Nu avem niciun aranjament politic”

Pe lângă anunțatul candidat PNL pentru postul vacant de viceprimar, și reprezentanții USR Sibiu îl vor propune pe Ionuț Ghișe drept candidat.

Consilierii locali ai Sibiului sunt convocați să participe la o ședință extraordinară, programată marți, 7 noiembrie 2023, pe a cărei ordine de zi primul proiect este cel pentru alegerea viceprimarului municipiului. „Conform prevederilor din Codul Administrativ, municipiile reședință de județ au câte doi viceprimari, aleși în condițiile legii, iar viceprimarul este ales prin vot secret cu majoritatea absolută din rândul membrilor consiliului local”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul.

Doi candidați

Pe lângă postul de viceprimar ocupat de Corina Bokor (FDGR), cel ocupat de după alegerile din 2020 de către Alexandru Dumbravă a devenit vacant din august anul acesta, după ce acesta din urmă a recunoscut în fața procurorilor europeni că a participat la o fraudă din fonduri nerambursabile, fiind ulterior condamnat la doi ani și trei luni de închisoare, cu suspendare.

După cum a anunțat Turnul Sfatului acum câteva zile, din partea liberalilor va fi propus drept candidat pentru funcția de viceprimar Mihai Cercel Onițiu, consilier local din 2020 și director de vânzări al societății Oncredit, unde este și acționar. De asemenea, reprezintă Consiliul Local Sibiu în Consiliul de Administrație al Liceului Gheorghe Lazăr, acolo unde predă și soția sa, Marinela Onițiu. Ea este profesoară de engleză, colegă cu soția președintelui, Carmen.

Onițiu nu va fi, însă, singura propunere. Reprezentanții USR au decis să propună și ei un candidat, o alternativă la „candidatul neconflictual și loial negociat între PNL și FDGR”. Este vorba de Ionuț Ghișe, actualul lider de grup al celor patru consilieri locali aleși pe lista USR Sibiu.

„Considerăm că PNL și-a irosit mandatul și ar trebui să renunțe la pretenția de a mai încerca să administreze orașul. Sunt onorat să fiu nominalizat, iar această nominalizare putea fi acordată oricărui consilier local USR, deoarece considerăm că ne-am dovedit interesul și preocuparea pentru administrația locală. Care, într-adevăr, nu este ușoară”, arată Ionuț Ghișe.

FDGR și PNL controlează 17 din cele 23 de voturi din Consiliul local Sibiu, liberalii având nouă aleși. Cu patru reprezentanți USR și alți doi consilieri locali PSD, teoretic nu există șanse ca Ionuț Ghișe să acceadă pe postul vacant. „Nu avem niciun aranjament politic, nici nu am încercat vreo negociere. Dar am în vedere înțelepciunea unora dintre colegii noștri, care vor putea lua în considerare alegerea unui viceprimar care să încerce rezolvarea unor probleme din administrație, nu să îndeplinească rezultatul unor negocieri politice”, adaugă Ionuț Ghișe.

Potrivit celei mai recente de declarații de avere depusă, Ionuț Ghișe este asociat al GSA Consulting Solutions, unde soția sa este director. Lucrează pe postul de consilier parlamentar și a fost remunerat și pentru ocuparea funcției de secretar al organizației județene a USR Sibiu.

Citește și S-a ținut de scaun până în ultima clipă: fostul viceprimar Dumbravă merge săptămâna viitoare să recunoască frauda din bani europeni, în fața judecătorilor

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Emil

Acum 4 săptămâni

USR are zilele politice numarate. Romania este o tara esuata.
Raspunde

Elzoroaba

Acum 3 săptămâni

La ce mai stai? Dacă ești în stare să faci ceva altundeva, ușchea. Că de pe ajutor poate comenta oricine.
Raspunde

Alexandru

Acum 4 săptămâni

Usr plecati ma acasa. Ghise asta nu stie pe ce lume traieste saracul.
Raspunde

Vlad

Acum 3 săptămâni

USR a ramas, probabil, singurul partid frecventabil, deși nici ei nu se simt prea bine. Măcar sunt sinceri în pozitiile lor și pare că nu sunt puși pe furat, ca ceilalți.
Raspunde

Dfh

Acum 3 săptămâni

decat unul care are doar interese cum este cel de la PNL cu firma care face afaceri cu Primaria si cu pile pentru nevasta-sa in consiliul de la Lazar mai bine USR cu un consilier local care si-a dovedit bunele intentii si dorinta de a face ca lucrurile in primaria Sibiu sa functioneze asa cum ar trebui...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus