Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-1°C

Dosarul Dumbravă: 2 ani și 3 luni cu suspendare pentru fostul viceprimar al Sibiului. Muncă în folosul comunității timp de 2 luni la căminul de bătrâni sau la Biblioteca ASTRA

Dosarul Dumbravă: 2 ani și 3 luni cu suspendare pentru fostul viceprimar al Sibiului. Muncă în folosul comunității timp de 2 luni la căminul de bătrâni sau la Biblioteca ASTRA

Tribunalul București a admis acordul de recunoaștere a vinovăției semnat cu procurorii europeni și a primit o sentință de închisoare cu suspendare pentru 2 ani și 3 luni pentru „folosire de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene” și „fals material în înscrisuri oficiale”.

Pentru ambele fapte, Dumbravă a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare, însă i s-au contopit pedepsele, conform legii. I s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care s-a adăugat un spor de 3 luni reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, în final inculpatul urmând a executa o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare, se precizează în sentință.

Citește și S-a ținut de scaun până în ultima clipă: fostul viceprimar Dumbravă merge săptămâna viitoare să recunoască frauda din bani europeni, în fața judecătorilor

Dumbravă trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Citește și: 

Actualizare: Parchetul European a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva viceprimarului Dumbravă. Este acuzat de fraudă din fonduri europene

”În baza art. 93 alin. 2 cod penal, impune inculpatului să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 şi 4 cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Sibiu sau Bibliotecii Județene ASTRA”, se arată în sentință.

Totodată, fostul viceprimar e obligat la plata a 1000 de lei, cheltuieli judiciare și 300 de lei, bani ce reprezintă” onorariul parţial acordat avocatului desemnat din oficiu pentru inculpat”.

Dumbravă poate depune apel în termen de 10 zile de la comunicare.

 Alexandru Dumbravă și-a dat demisia din cele două funcții, cea de consilier local și cea de viceprimar la începutul lunii august, după ce a ajuns la o înțelegere cu procurorii europeni, recunoscând că a comis o fraudă cu bani europeni în valoare de 34.500 de euro.

Sancțiunile impuse includ o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani.

Alexandru Dumbravă a fost directorul Școlii Gimnaziale Roșia, iar din 2016, până în 2019, a fost directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Sibiu. În noiembrie 2019 era numit Inspector Școlar General. În decembrie 2021, pe când ocupa funcția de viceprimar al Sibiului de un an, a câștigat concursul pentru postul de director al Școlii Gimnaziale din Roșia, post care, potrivit sursei citate, a rămas de atunci rezervat până când titularul va prelua deplin atribuțiile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Raluca

Acum 2 luni

La Biblioteca ASTRA la prietenul Pop sau la Azilul de Batrani al altui prieten- preotul Dumitrean......
Raspunde

Florin

Acum 2 luni

Mai ramane director de scoala avand cazier?
Raspunde

Dan

Acum 2 luni

Ce frumos e sa furi 34500 de euro si sa platesti 1300 de lei + 2 luni de munca la biblioteca! Oare a si pastrat cei 34500 de euro?
Raspunde

Cusnir Lucian

Acum 2 luni

Este uluitoare evoluția d-lui fost viceprimar...oare cei care l-au sprijinit și promovat chiar nu au nici o vina?Aceasta este acum calitatea membrilor PNL?
Raspunde

Adi

Acum 2 luni

Nu inteleg ce este incomplet: articolul sau sentinta? Nu am citit nimic de recuparearea prejudiciul! In astfel de cazuri, prejudiciul il ,,suportam" noi, cei ramasi liberi, noi cei care nu prestam munca in folosul comunitatii? Adica, lucreaza nu stiu cati ani in folosul comunitatii, 2, si recupereaza cei 35.000 euro? Sincer, multi cred ca ne dorim un astfel de ,,serviciu"! Sa ne ramana 35.000 euro, lichizi, in buzunar!
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 2 luni

Pentru o găină furata la săpat de șanțuri sau maturat străzile si pentru zeci de mii de euro la biblioteca!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus