Tribunalul București a admis acordul de recunoaștere a vinovăției semnat cu procurorii europeni și a primit o sentință de închisoare cu suspendare pentru 2 ani și 3 luni pentru „folosire de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene” și „fals material în înscrisuri oficiale”.
Pentru ambele fapte, Dumbravă a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare, însă i s-au contopit pedepsele, conform legii. I s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care s-a adăugat un spor de 3 luni reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, în final inculpatul urmând a executa o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare, se precizează în sentință.
Dumbravă trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
Citește și:
”În baza art. 93 alin. 2 cod penal, impune inculpatului să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 şi 4 cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Sibiu sau Bibliotecii Județene ASTRA”, se arată în sentință.
Totodată, fostul viceprimar e obligat la plata a 1000 de lei, cheltuieli judiciare și 300 de lei, bani ce reprezintă” onorariul parţial acordat avocatului desemnat din oficiu pentru inculpat”.
Dumbravă poate depune apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Alexandru Dumbravă și-a dat demisia din cele două funcții, cea de consilier local și cea de viceprimar la începutul lunii august, după ce a ajuns la o înțelegere cu procurorii europeni, recunoscând că a comis o fraudă cu bani europeni în valoare de 34.500 de euro.
Sancțiunile impuse includ o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani.
Alexandru Dumbravă a fost directorul Școlii Gimnaziale Roșia, iar din 2016, până în 2019, a fost directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Sibiu. În noiembrie 2019 era numit Inspector Școlar General. În decembrie 2021, pe când ocupa funcția de viceprimar al Sibiului de un an, a câștigat concursul pentru postul de director al Școlii Gimnaziale din Roșia, post care, potrivit sursei citate, a rămas de atunci rezervat până când titularul va prelua deplin atribuțiile.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: frauda cu fonduri europene , judecator , dumbrava , viceprimar , sentinta , demisie , condamnat
Vizualizari: 3567
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Gabriel Basalic
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
O sibianca
Acum 3 ore
Oblio
Acum 3 ore
Emil