Duminică,
09.08.2020
Cer Senin
Acum
17°C

Probleme la o secție de votare din Sibiu. Ministrul de Interne, despre pregătirea pentru turul II al alegerilor: „O să vorbesc și eu cu Primăria”

21 Noiembrie 2019 13:42

Probleme la o secție de votare din Sibiu. Ministrul de Interne, despre pregătirea pentru turul II al alegerilor: „O să vorbesc și eu cu Primăria”

ACTUALIZARE: Primăria Sibiu, despre secția de votare cu probleme: „Direcțiunea și administrativul școlii nu au exploatat corect sala de sport”

După alegerile prezidențiale din 10 noiembrie președintele unei secții de votare din municipiul Sibiu s-a plâns autorităților centrale de faptul că nu au fost asigurate condițiile necesare pentru procesul electoral. Este vorba despre secția nr. 31 din cadrul Școlii gimnaziale nr. 8. Cu 3 zile înainte de turul al doilea al scrutinului prefectul Sibiului nu știe dacă problema a fost soluționată, iar soluția propusă de Primărie nu l-a mulțumit pe ministrul de Interne.

Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a organizat astăzi o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, pentru a afla cum decurg pregătirile pentru organizare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, din 24 noiembrie.

„Sibiul este pregătit pentru turul II al alegerilor prezidențiale din data de 24 noiembrie”, a transmis prefectul județului, Maria Minea, precizând, totodată, că la nivelul județului există „o singură problemă”. Aceasta a fost semnalată încă din primul tur al alegerilor, fiind vorba despre condițiile din cadrul unei secții de votare din municipiul Sibiu.

„O singură problemă am avut cu privire la sesizări, de la un președinte al unei secții de votare, cu nr. 31, care a funcționat în incinta sălii de sport a Școlii gimnaziale nr. 8 din mun. Sibiu, în sensul în care s-a considerat că a fost necorespunzătoare pentru desfășurarea activității electorale în seara de 10 noiembrie. Condițiile fiind improprii: igrasie, acces la toaletă destul de greu. În momentul de față am adresat primăriei Sibiu rugămintea de a întreprinde toate măsurile care trebuiesc luate pentru îndreptarea acestui lucru. Am primit informația că deja s-a luat în considerare faptul de a muta această secție la etaj. Mă voi deplasa sâmbăta personal să verific dacă condițiile în care se vor desfășura alegerile din 24 noiembrie sunt corespunzătoare”, a declarat Maria Minea în cadrul videoconferinței cu ministrul Afacerilor Interne.

„Nu cred că e o soluție pozitivă să urcați la etajul 1 secția pentru că la parter nu e reparată toaleta”, a răspuns ministrul, fără însă a se arăta uitmit de faptul că aceste condiții improprii se găsesc într-o școală. Minea i-a replicat că aceasta „a fost soluția Primăriei”.

„După încheierea acestei videoconferinței o să vorbesc și eu cu Primăria Sibiu ca să găsească o soluție mai bună. E și asta o soluție, dar nu e cea mai bună”, a atenționat la final ministrul Ion Vela.

În acest context, ministrul de Interne a atenționat toți prefecții din țară ca până la următoarele alegeri să fie rezolvată problema secțiilor de votare care sunt amenajate la etaj sau la demisol. „În cele 18.748 de secții un procent destul de mare - 13% - sunt la etaj. Vreau, doresc, vă sugerez, vă propun, să nu zic vă ordon, ca pentru secțiile de vot care sunt la etaj, sau demisol unele din ele, să depunem eforturi ca acest procent să fie către zero. Unde este imposibil, e în regulă. Dar de pe acum să ne preocupăm ca la următoarele alegeri să nu mai avem secții la etaj sau la demisol, pentru a asigura o fluență bună și pentru a nu fi o problemă pentru cei care au probleme de deplasare, fizice, ortopedice, bătrâni. Și în consecință, o să-l rog pe dl secretar Adrian Petcu să vă solicite o situație cu toate secțiile, ca mai apoi să luăm și noi legătura cu primarii să găsim soluții”, a mai adăugat ministrul.

Amintim că în județul Sibiu sunt amenajate 376 de secții de votare.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

4 comentarii

alina

Acum 8 luni

Interesant ca NIMENI nu s-a gandit la copilasii ce zilnic se lovesc de aceasta problema pentu ca totusi in subiect e vorba de o scoala !!!!!!!!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 luni

Copchiii n-au drept de vot !
Raspunde

dancp2

Acum 8 luni

cine sa se gindeste?primaria ? despre copii nicio problema ei se pot imbolnavi si sa mege la scolala da toti tace etc( le doresc celor din palatul primariei sa merge sa liucre acolo si sa ii lase pe copii in locul lor! la copii nicio masura _ani de zile- da la vot heheheh
Raspunde

Gigi

Acum 8 luni

Si uite asa.... mai pleaca un prefect!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus