Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Statistică: Sibiul a fost vizitat vara aceasta de mai puțin de 200.000 de turiști. Și Mureșul a avut mai mulți

Statistică: Sibiul a fost vizitat vara aceasta de mai puțin de 200.000 de turiști. Și Mureșul a avut mai mulți

Datele oficiale de la Statistică arată faptul că pe parcursul întregii veri doar 195.000 de turiști au ales să viziteze Sibiul, majoritatea stând mai puțin de două zile.

Conform specialiștilor Direcției Regionale de Statistică Alba, în luna iunie județul Sibiu a fost vizitat de 54.002 turiști, dintre care 53.103 români și 18.899 străini. În luna iulie numărul turiștilor a crescut la 63.862, dintre care 41.852 români și 22.010 străini. În august, la Sibiu au ajuns 77.654 de turiști, respectiv 52.321 români și 25.333 străini. Asta înseamnă că pe parcursul întregii veri, oficial Sibiul a fost gazdă pentru 195.518 turiști.

Sursa: Direcția Regională de Statictică Sursa: Direcția Regională de Statictică

În comparație cu datele prezentate mai sus, județul Brașov a avut mai mulți turiști, adică 161.600, doar în luna august. De altfel, Sibiul a fost depășit vara aceasta și de județul Mureș, care a fost destinație de vacanță pentru nu mai puțin de 198.274 de turiști. Diferența este însă că turiștii care merg în Mureș au o durată a vizitei mai mare decât a celor care vin în Sibiu. Datele Direcției Regionale de Statistică arată faptul că Sibiul are cea mai mică durată a sejurului din tot sudul Transilvaniei.

”Durata medie a sejurului la nivelul Regiunii Centru, în iunie 2019 a fost de 2,04 zile, iar la nivel judeţean, cea mai mare durată a sejurului s-a înregistrat în Covasna  (5,19 zile), iar cea mai mică în judeţul Sibiu (1,73 zile)”, arată specialiștii DRS. În luna iulie durata medie a sejurului a fost în iulie de 1,87 de zile, iar în august de 1,73 de zile.
În comparație cu județele învecinate din sudul Transilvaniei, Sibiul are o rata crescută a gradului de ocupate a capacității de cazare.
”Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centru a fost în luna august 2019 de 46,6% pe total structuri de cazare turistică, peste nivelul din luna august 2018 (44,3%), însă sub nivelul calculat pe ţară (52,1%). Judeţul Covasna a înregistrat cea mai mare valoare a indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare (68,0%), fiind urmat de Mures ( 55,1%), Sibiu (49,0% ), Alba (43,3%), Brasov (42,7%), iar cea mai scăzută valoare s-a inregistrat în Harghita (36,2%)”, mai arată specialiștii Direcției Regionale de Statistică.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

S

Acum 2 ani

Mai sunt și turiștii care nu se cazează, ca stau doar o zi. Si air bnb-urile și alte închirieri turistice se iau în calcul?
Raspunde

shade

Acum 2 ani

Probabil ca nu, dar SIGUR nu s-au luat in calcul nici in celelalte judete...
Raspunde

\\\

Acum 2 ani

Si ce spune Trif ???
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Ar trebui reintrodus Drumul Presedintelui.Cu siguranta se vor calca in picioare turistii...
Raspunde

\\\

Acum 2 ani

faceti la voi in Valcea
Raspunde

wut

Acum 2 ani

Las', decat plin de "regateni" si bucuresteni care se scarpina in nas si in fund si scuipa seminte pe strada, mai bine mai putini turisti :) Oricum gresala este ca aceste statistici se fac doar pentru cei care se cazeaza pe raza judetului, fara a lua in considerare turistii care viziteaza zona, insa sunt cazati in alte judete :) Si cei care inchirieaza in regim hotelier, iar nu sunt luati in considerare. Deci, date incomplete, statistici facute pe genunchi :)
Raspunde

Un PSDist mandru

Acum 2 ani

Bai expertule dar de unde stii tu ca statistica e gresita?
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 2 ani

Pai de ani de zile tot ce tine de Sibiu deși este frumos, e complet neschimbat. Nu tu aquapark, nu tu pista sanatoasa de ski(exceptand una singura), nu tu restaurant ca lumea, nu tu nimic nou, ba chiar in scadere. Evident mai sunt care se cazeaza pe Airbnb, dar tot in scadere suntem si departe de altii. Scaderea calitatii egal scaderea numarului de turisti.
Raspunde

VVDhEhE

Acum 2 ani

Chestia e relativ simpla, de ce un oras si judet precum Mures unde cam bate vantul, exceptie Sighisoara, e peste un judet si oras ca Sibiu, mai ales oras, unde jumatate din limbile auzite sunt cam straine. Majoritatea pensiunilor gen Casa X, Y, Z functioneaza ilegal, la fel ca apartamentele de inchiriat, iar Muresul are Sovata, unde stau cetateni de varsta a treia cu saptamanile. De acolo si perioada mai lunga de cazare.
Raspunde

turistul

Acum 2 ani

Sunt cirios si de o statistică pe municipii. Mun. Sibiu sigur are cei mai multi turisti din regiune (dupa municipiul Brașov). Pe județe e logic de ce e așa in Mureș sunt statiuni balneoclimaterice sau montane (ex.Sovata) in care turistii se pot caza tot anul (nu doar 3 luni pe vara) turisii facand tratament normal ca au si o durata de cazare mai mare...
Raspunde

Un PSDist mandru

Acum 2 ani

Expertilor foarte multi turisti stau o noapte pentru ca vin din zone indepartate, au drum lung si obositor, destinatia e vestul europei iar ei fac popas pentru odihna. In rest daca vizitezi o data in viata Sibiul e deajuns nu mai ai motive sa l vizitezi des. Iar in jurul SB ului e pustiu, sunt zone frumoase dar multe drumuri proaste si cazare submediocra.
Raspunde

gigi

Acum 2 ani

Lasa ca avem 100.000 de olteni, moldoveni etc. care au trecut de la statutul de turist la rezident :).
Raspunde

Un om

Acum 2 ani

Sibienii nu sunt oameni deschisi, din partea lor poate să nu treacă nimeni pe aici... Fiindcă se simt foarte bine "ei cu ei", si sunt foarte conservatori si individualisti. Asta este Marginimea si probabil de-a lungul istoriei, asa au reusit să supraviețuiască pastrandu-si IDENTITATEA. TOATĂ această deschidere a Sibiului din ultimii 10 ani NU a venit de la sibieni ci de la cei veniți de-a lungul aniloraici, din alte zone (nu mă refer la Oltenia, desi au venit acestia nu au adus plus valoare...)
Raspunde

Un om

Acum 2 ani

Startul deschiderii orasului a fost dat dupa 2000 de dl Johannis, prin atragerea atâtor investitori. Personal, nu stiu dacă aglomerația de acum este cu adevarat ceea ce-si doresc sibienii... Si mă mai gândesc la un om care a luptat enorm pe plan cultural pentru Sibiu, este vorba de Corneliu Bucur. Imi aduc aminte ca Muzeul Satului din Sibiu a fost primul spatiu vizitat de un mare numar de turisti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus