Miercuri,
05.10.2022
Ceata
Acum
4°C

Un an de blocaje la Veștem și zero modificări în teren, doar promisiuni

Un an de blocaje la Veștem și zero modificări în teren, doar promisiuni

În curând se împlinește un an de când reprezentanții de la drumuri au anunțat reconfigurarea sensului giratoriu de la Veștem, locul unde aproape zilnic apar ambuteiaje și unde șoferii pierd foarte mult timp.

În luna mai a acestui an Compania națională de drumuri scotea la licitație un contract pentru redimensionarea sensului giratoriu de la Veștem, aflat la intersecția a DN 1 cu DN 7, una dintre cele mai aglomerate din România conform studiilor de trafic.

“În orele cu valori ridicate de trafic se constată formarea unor cozi lungi de așteptare la intrarea autovehiculelor în giratoriu din toate cele trei direcții, respectiv Brașov, Râmnicu Vâlcea și Sibiu, ceea ce impune luarea unor măsuri pentru a mări capacitatea de tranzit prin intersecție și a evita blocajele care apar în trafic“, se arăta în documentația de atribuire a contractului de resistematizare a intersecției.

viitorul sens giratoriu vestem

Se promitea atunci reconfigurarea totală a sensului giratoriu pentru fluidizarea traficului și amplasarea a 29 de stâlpi de iluminat cu LED, care să fie alimentați cu energie electrică produsă de panouri solar.

Ce s-a întâmplat?

Turnul Sfatului a stat de vorbă cu reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, care are în subordine drumurile naționale din Sibiu. Aceștia spun că primele măsuri pentru fluidizarea traficului la Veștem s-au luat încă de acum aproape un an.

”DRDP Brașov a încheiat un contract de proiectare pentru „Întocmire DALI, PT, DE și AC pentru resistematizare intersecție sens giratoriu DN1 - DN7, km 295+300, Veștem, jud. Sibiu” în data de 11.12.2018. Proiectul realizat în acest fel a presupus și efectuarea unui audit de siguranță care s-a realizat în cursul lunii mai 2019. Autorizația de construire pentru reamenajarea intersecției a fost eliberată de Primăria Șelimbăr cu Nr. 194/24/07/2019.

Cele mai importante modificări prevăzute de proiectul de reamenajare pentru fluidizarea traficului din zona sensului giratoriu prevăd:

-           lărgire cu câte o bandă a drumurilor din direcția Brașov pe DN1 și din direcția Râmnicu Vâlcea pe DN7;

-           lărgirea cu încă o bandă a inelului central de la 2 benzi la 3 benzi;

-           îmbunătățirea semnalizării din zona intersecției”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

 

În data de 13 mai instituția amintită a inițiat o procedura de achiziție publică în sistem simplificat, ”tocmai pentru urgentarea demersurilor” – spun oficialii, pentru „Lucrări de resistematizare intersecție cu sens giratoriu DN1 - DN7, km 295+300, Veștem, jud. Sibiu”.

Sursa foto:Info trafic Sibiu Sursa foto:Info trafic Sibiu

”Din păcate procedura a fost anulată în data de 30.05.2019 pentru că nu s-a prezentat nici un ofertant în termenul legal. O noua procedură, tot printr-un demers rapid, prin negociere fără publicare, a fost inițiată în data de 04.06.2019. Din păcate și acest demers s-a încheiat cu o anulare în data 11.07.2019 de pentru că singurul ofertant a fost declarat inacceptabil din cauză că a depus o ofertă neconformă”, mai explică reprezentanții DRDP Brașov.
Următoarea procedura de achiziție publică a fost lansată în data de 01.08.2019 dar și de această dată cele două oferte depuse au fost declarate neconforme în data de 06.09.2019.

Concluzia?

”DRDP Brașov urmează să relanseze în cel mai scurt timp procedura pentru contractarea lucrărilor de resistematizare în zona sensului giratoriu de la Veștem”. Pentru șoferi, în cel mai bun caz, asta înseamnă că cel puțin până la vară nu vor vedea nicio îmbunătățire. O înrăutățire a traficului, în schimb, este posibilă oricând.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

un sibian

Acum 2 ani

i-ati trezit cu articolul asta...daca nu-i intrebati poate mai dormeau inca 1-2 ani!!! la nodul rutier de la Mohu (intrare-iesire autostrada) cam 30% din becuri nu functioneaza...poate macar becurile pot sa le rezolve...
Raspunde

\\\

Acum 2 ani

n-au petrol
Raspunde

un deștept

Acum 2 ani

Se rezolva simplu giratoriul de la Veștem, fără modificări, licitații, contracte, contestații și alte cele. Presemnalizarea giratoriului cu 3000 de metri înainte astfel: banda 1 înainte spre Vâlcea, banda doi la stânga spre Brașov, plus milițieni acolo permanent să-i civilizeze pe cei care se încadrează aiurea crezând că vor câștiga 5 metri, iar apoi caută să schimbe banda taman în sensul giratoriu. S-ar impune și desființarea benzinăriei Socar, au ieșire direct în giratoriu, mai încurcă și ăia.
Raspunde

Talmaciu

Acum 2 ani

Problema este semaforul aparut in Talmaciu, care creeaza incetinirea coloanei chiar mai mult decat o facea trecerea de pietoni nesemaforizata. Singura solutie este construirea unei pasarele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus