Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
16°C

20 de milioane de metri cubi de lemn, tăiați ilegal anual. Ministrul Mediului este șocat

20 de milioane de metri cubi de lemn, tăiați ilegal anual. Ministrul Mediului este șocat

Costel Alexe, ministrul Mediului, a declarat astăzi că în România se taie anual 38,6 milioane de metri cubi de lemn, cu 20 milioane de metri mai mult peste cifrele oficiale. Potrivit acestuia, cifrele din raportul Inventarului Forestier Naţional sunt șocante și inițial i-a fost greu să le creadă. „Primul lucru pe care am vrut să ȋl văd când am venit la Minister a fost raportul Inventarului Forestier Naţional (IFN). Eram familiarizat cu subiectul din discuțiile de la Comisia de Mediu din Cameră și din articolele din presă, însă eram curios să văd varianta oficială. Am descoperit acolo nişte cifre şocante, atât de şocante ȋncât la prima citire mi-a fost greu să le cred. L-am chemat la Minister pe domnul Marin Gheorghe, responsabilul pentru realizarea IFN, să ȋmi explice exact cum s-a derulat tot procesul de documentare, care au fost tehnicile folosite, care sunt indicatorii, iar după ce am ascultat toate explicaţiile, vă spun că am acceptat ȋn integralitate acest raport. Datele de acolo sunt reale, pot să vă confirm astăzi că ȋn România se taie ȋntr-un an de zile aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn, cu 20 de milioane peste cifrele oficiale”, a declarat, vineri, ministrul Mediului, Costel Alexe, conform Mediafax.

”PSD a ȋncercat să ascundă faptul că sub mandatul lor s-au tăiat peste 60 de milioane de metri cubi de lemn”

Alexe mai spune că în mandatul PSD s-ar fi tăiat ilegal peste 60 de milioane de metri cubi de lemn. „Faptul că acest raport a fost ţinut la sertar mai bine de un an de către fosta conducere a ministerului este cu atât mai grav. Au aflat de situaţie şi ȋn loc să ȋşi asume şi să caute soluţii au ȋncercat să muşamalizeze datele şi să ȋl denigreze pe domnul Marin Gheorghe şi munca echipei sale. PSD a ȋncercat să ascundă faptul că sub mandatul lor s-au tăiat peste 60 de milioane de metri cubi de lemn fără autorizaţie. Probabil că, dacă nu ar fi existat succesul moțiunii de cenzură și înlocuirea Guvernului Dăncilă, și astăzi Ministerul ar fi negat existența acestor cifre”, a mai declarat Costel Alexe.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Cris

Acum 2 ani

Astfel de ilegalitați si criminalități nu trebuiesc sub nici o forma tolerate ! La pușcărie cu toți , absolut toți care sunt implicați in aceasta cauza! Eu personal a-și începe cu criminalul pădurilor in stil barbar Schweighofer! Amenda de sute de milioane de euro care se pot investi in Refacerea pădurilor. Nu este posibil sa scape așa de ușor sub nici o forma! Sper din suflet ca toți sa plătească greu pentru ceea ce au făcut! Dreptate pentru păduri si pentru animale care din păcate nu au o voce ca noi oamenii! Sa speram ca cineva le va face dreptate !!!
Raspunde

\\\

Acum 2 ani

Schweighofer are contracte, vinovatii nu e Schweighofer dar rahati care lea dat contractele si au bagat milioane in buzunarul lor, PSD
Raspunde

electoratul pacalit

Acum 2 ani

De ce o fi socat? prietenii seflului sau i-a taiat!
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Veorica , tu esti ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus