Joi,
29.09.2022
Innorat
Acum
10°C

Sibiul și Covasna lansează un concept nou: Turismul de tineret

Sibiul și Covasna lansează un concept nou: Turismul de tineret

Direcțiile județene de Sport și Tineret din Sibiu și Covasna lansează discuțiile despre crearea unui pachet integrat dedicat turismului de tineret. Cu această ocazie la începutul săptămânii vitoare  la Sibiu va avea loc o întâlnire regională tematică. Ideea se discută de mai mulți ani la Covasna, iar pe 12 octombrie, inițiatorii au decis să facă primii pași, în cadrul unei întâlniri la Ocna Sibiului.

Întâlnirea regională cu tematica Turismul pentru tineret- oportunitate pentru dezvoltarea locală și promovarea patrimoniului cultural și natural va fi organizată de DJST Sibiu împreuna cu DJST Covasna pe data de 2 decembrie la Sibiu, la Hotel Sport. La aceasta întâlnire vor participa reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Centru împreuna cu directorii direcțiilor județene pentru sport și tineret din regiunea centru, au anunțat cele două instituții, care spun că este prima dată când se fac astfel de demersuri.

„DJST Sibiu și DJST Covasna au demarat procesul constituirii unui Grup de Lucru menit concretizării acestui proiect pilot, alcătuit din Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret din județele componente ale Regiunii Centru, cât și Facultățile cu profil turistic din cadrul Universității Transilvania din Brașov, Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Universității Lucian Blaga din Sibiu, Universității din Târgu Mureș și care și-au exprimat interesul de a fi parte a acestui demers”, transmit organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

Scopul întâlnirii este de a identifica sursele de finanțare, necesare realizării acestui proiect, cât și semnarea unui acord cadru de colaborare între ADR Centru și Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret din Regiunea Centru, menit eficientizării acestui demers.

Despre importanța creării unor facilități în turism pentru tinerii din România, necesitatea susținerii ideii de creare a unui pachet integrat dedicat turismului de tineret, pentru a promova patrimoniul cultural (material/imaterial), cât și patrimoniul natural de la nivelul Regiunii Centru se discută de mai mulți ani. În urma unei întâlniri de la Ocna Sibiului a Grupului de Lucru Tematic de la nivel regional, pe tema „Turism și patrimoniu cultural”, din data de 12 octombrie s-a decis inițierea primilor pași. Acest eveniment a fost organizat cu scopul de la identifica prioritățile de acțiune și portofoliul de proiecte aferent procesului de elaborare a Planului de Dezvoltare Regională al Regiunii Centru pentru perioada 2020-2027.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gratiela Ciocaldau

Acum 2 ani

Noi nu ne unim cu ungurii nici macar la astfel de proiecte! Noi suntem sasalai mandrii!
Raspunde

sibianul realist

Acum 2 ani

Acest concept e destul e vechi.. E de pe vremea lui Ceausescu. Si atunci exista BTT, adica Biroul de Turism pentru Tineret si se organizau la sfarsitul lui mai , incepututul lui iunie "trenurile prieteniei" , adica vacante la mare pt. tinerii din intreprinderi..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus