Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

O nouă zonă din cartierul Hipodrom I intră în modernizare

O nouă zonă din cartierul Hipodrom I intră în modernizare

Primarul Astrid Fodor a semnat astăzi contractul pentru execuția reparațiilor capitale într-o nouă zonă din cartierele vechi de blocuri: cartierul Hipodrom I, zona cuprinsă între străzile N. Iorga – Luptei – bulevardul V. Milea – Rahovei – bdul M. Viteazu.

“Până în prezent am modernizat cartierul Dioda, mai multe zone din cartierul Hipodrom, cartierele Valea Aurie, Reșița II, Broscărie, Turnișor, zona Școala de Înot și cea din jurul Gării. Zona Henri Coandă-Oțelarilor este în lucru și se va finaliza în primăvara anului viitor. De asemenea, sunt în curs procedurile de achiziție pentru modernizarea cartierelor Ștrand și Terezian. Scopul este acela de a creștere calitatea locuirii în cartierele vechi de blocuri prin lucrări importante, care nu prevăd doar reasfaltarea, ci modernizarea” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Contractul în valoare de peste 26 de milioane de lei a fost semnat cu firma SC Geiger Transilvania SRL Mureș și are un termen de execuție de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor care va fi transmis constructorului în martie anul viitor.

Lucrările ample vor însemna o reabilitare completă a cartierului:

  • reabilitarea străzilor și aleilor, inclusiv amenajarea a aproximativ 1000 de locuri de parcare
  • instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan suspendat
  • modernizarea iluminatului public prin instalarea unor corpuri de iluminat cu LED, montarea a peste 250 de stâlpi de iluminat metalici și înnoirea rețelei de alimentare
  • modernizarea canalizării pluviale care să gestioneze mai eficient apa de ploaie
  • amenajarea de spații verzi și plantarea a 500 de arbori ornamentali
  • amenajarea a trei locuri de joacă și a unei zone de odihnă cu alei și bănci.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

io

Acum 2 ani

Dar vai, doamna primar a descoperit iluminatul cu LED??? Pacat ca nu va mai prinde inca un mandat la primarie, ca poate am fi aflat cand va descoperi si autobuzele electrice.
Raspunde

VVDhEhE

Acum 2 ani

Nu exista cartier Dioda, e cel mult o zona centrala. Strandul de 2 ani il tot reabilitati si nimic...
Raspunde

wut

Acum 2 ani

Dar despre taierile de copaci din zona Oituz - Dioda, ca urmare a "modernizarii", ce are de zis d-na primar? Si nu, nu au fost plantati alti copaci in loc...vrajeli!
Raspunde

Bici

Acum 2 ani

Si pe vouaia care locuiti acolo va doare mana sa plantati niste copaci daca primaria nu a facut asta? Este 50 de lei bucata. A, e mai usor sa comentam pe internet !
Raspunde

me345

Acum 2 ani

Eu am.plantat 4 brazi dintre care 3 i.a smuls vecina... A zis ca primii 2 i.a smuls din greseala, iar acum 2 zile am vazut ca si un al treilea a fost smuls...
Raspunde

1 Decembrie

Acum 2 ani

Sunt 2 foste centrale termice in zona ,oare cand le darama odata sa faca o parcare. Toti parcam pe trotuar ca nu avem unde si Politia Locala vine dimineata la 7 sa ne dea amenzi. Politia locala imediat sa imprastie amenzi pe Rahovei pe stradutele mici dar pe Goraslau unde ramane o banda ca toata lumea parcheaza pe drum nu vin . Si alte zone.
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

...cartierul Strand nu apartine de oras?Satul de proiecte si promisiuni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus