Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Concurs de șoferi beți, pe drumurile județului Sibiu, în weekend

Concurs de șoferi beți, pe drumurile județului Sibiu, în weekend

La finalul săptămânii trecute, polițiștii sibieni au reținut 28 de permise de conducere și au aplicat 193 de amenzi în valoare de 43.000 de lei. Majoritatea celor opriți în trafic erau băuți. Câțiva șoferi au cauzat pagube materiale, unul fiind aproape chiar să lovească un pieton care traversa regulamentar.

Vineri dimineața, în jurul orei 8, în municipiul Sibiu, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Gura Râului, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Dumbrăvii, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care traversa regulamentar, fără a-l accidenta. Oprit de către polițiștii rutieri și testat alcoolscopic, s-a constatat că șoferul se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orei 13, în municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Oașului, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale însă polițiștii au descoperit că dreptul de a conduce al bărbatului este suspendat, iar la testarea alcoolscopică a prezentat o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, se arată în buletinul informativ transmis de polițiștii sibieni.

Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

În seara zilei de 6 decembrie, în jurul orei 20, la ieșirea din Gura Râului spre baraj, un localnic în vârstă de 35 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă după-masa, în jurul orei 18:30, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Școlii din satul Săcel de către o localnică în vârstă de 47 de ani. Testată alcoolscopic, conducătoarea auto a prezentat o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Drept urmare, pe numele femeii s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă seara, la ora 20, pe DN 1, în satul Scoreiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au depistat un localnic în vârstă de 40 de ani în timp ce conducea un autoturism și se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Duminică, în jurul orei 01:30, tot în municipiul Sibiu, pe Șoseaua Alba Iulia, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din județul Alba, în timp ce conducea un autoturism spre Cristian, pe fondul nepăstrării distanței de siguranță în mers, a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar în fața sa, în urma evenimentului rezultând avarierea celor două mașini. La fața locului, polițiștii rutieri au constatat că bărbatul care a provocat tamponarea nu deține permis de conducere, iar în urma testării alcoolscopice a rezultat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul condus de către persoana în cauză este neînmatriculat. În consecință, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

În aceeași zi, în jurul orei 17:30, pe DJ 105G, Podu Olt, polițiștii Biroului Județean Poliție Transporturi Sibiu au depistat un avrigean în vârstă de 34 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. De asemenea, șoferul emana halenă alcoolică, însă a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, arată sursa citată.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cris

Acum 4 ani

Felicitări pentru competenta polițiștilor in aceasta situație ! Asa trebuie in fiecare zi făcut, controale si amenzi pana se satura, că nesimtirea este fără limite la foarte mulți conducători auto.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus