Sâmbătă,
18.05.2024
Partial Noros
Acum
10°C

FOTO-Premieră la depunerea jurământului noului subprefect al Sibiului

FOTO-Premieră la depunerea jurământului noului subprefect al Sibiului

Noul subprefect al județului Sibiu, Rareș Macrea, a depus miercuri după-masă jurământul, în premieră, prin teleconferință cu premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan.

Evenimentul a avut loc în sala principală de festivități a Instituției Prefectului județului Sibiu și a fost, spre deosebire de altele similare din trecut, mult mai sobru și concis. Cei 13 prefecți și subprefecți numiți în ședința de marți a Guvernului Orban au depus jurământul în cadrul aceluiași eveniment, organizat în sistem videoconferință.

Dacă se mai întreabă cineva ce rol mai are Instituția Prefectului în societatea modernă, aflați că la depunerea jurământului noul subprefect a fost flancat de șefii principalelor instituții de ordine publică și siguranță civilă, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Poliție și cel de Jandarmi. Iar în sală s-au aflat directorii instituțiilor deconcentrate.

WhatsApp Image 2019-12-11 at 17.51.51

Pentru că jurămintele s-au rostit în ordine alfabetică, până să vină rândul Sibiului toată lumea a privit solemn la un ecran, ascultând pe ministrul de interne, Marcel Vela, cum rostește repetitiv același ordin pentru fiecare numire în parte.

După ce i-a venit rândul, noul subprefect a rostit un discurs liber, scurt și la obiect. A explicat celor prezenți în sală că are 22 de ani experiență în administrația publcă, dintre care 14 numai în Instituția Prefectului, și că ”face parte din prima generație de funcționari publici școliți special pentru modernizarea administrației publice”.

WhatsApp Image 2019-12-11 at 17.51.51 (1)

Rareș Macrea nu a făcut promisiuni populiste ci s-a limitat doar la a menționa că vrea o administrație publică modernă, dovadă stând jurământul de astăzi, care în premieră a fost prin videoconferință, noua legislație în domeniu stipulând că prefecții și subprefecții sunt obligați să depună jurământul în fața conducerii guvernului.

De la eveniment a lipsit și ceremonia religioasă preferată de numeroși alți șefi de instituții publice. ”Felicitările, masa și dansul, în încăperea alăturată”, a concluzionat noul subprefect.

WhatsApp Image 2019-12-11 at 17.51.51 (2)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

El Dorado

Acum 4 ani

Cine sint marmotele astea? Doar nu vine primavara!
Raspunde

sibianca

Acum 4 ani

Dar unde este doamna prefect, nu apare nici in poza si nici nu se spune ca este in sala. Ce a patit?
Raspunde

McD

Acum 4 ani

A mai fost in functie si a facut tot un r.a.h.a.t...institutie fara rost!!! Bani cheltuiti degeaba...
Raspunde

Gigi

Acum 4 ani

Evul mediu Inca persista in romania...pt ce prefecti si subprefecti?visteria statului este prea plina?.....
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Jenant! Cu atitia politisti in jurul tau sa stai cu mina pe portofel.
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

turcan din botoshani=PDL acum pnl si-a impus pila tot din acelasi partid la prefectura vin ai nostrii pleaca ai vostrii alta marie /rares/cu palaie de pedeleu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus