Vineri,
25.09.2020
Parțial Noros
Acum
11°C

PSD Sibiu: Cum încearcă PNL Sibiu să-și numească Prefect, fără studii, peste noapte

14 Decembrie 2019 20:14

PSD Sibiu: Cum încearcă PNL Sibiu să-și numească Prefect, fără studii, peste noapte

Cum încearcă, într-o Românie normală, PNL-ul să impună în funcția de prefect al județului Sibiu o persoană care NU îndeplinește cerințele legale în vigoare pentru a fi numită în această funcție.

Domnul Dotcoș Sebastian și-a dat demisia din funcția de administrator public din cadrul Consiliului Județean Sibiu în data de 22 noiembrie. Dispoziția primarului orașului Săliște cu nr. 289 din 21 noiembrie 2019 ”privind angajarea domnului Dotcoș Sebastian Toader”, certifică angajarea prin transfer a acestuia în funcția contractuală de execuție vacantă inspector de specialitate. Deși dispoziția este emisă în data de 21, încadrarea în funcție se face începând cu data de 22. Exact în ziua în care și-a dat demisia de la Consiliul Județean, domnul Dotcoș a fost angajat direct la Primăria Săliște. În această postură de personal contractual, domnul Dotcoș încă nu era funcționar public.

Cu câteva ore înainte de ședința Consiliului Local Săliște din luna noiembrie, primarul orașului, Horațiu Dumitru Răcuciu emite Dispoziția cu numărul 290 din 25 noiembrie 2019, prin care suplimentează ordinea de zi, iar la punctul 3 de pe ordinea suplimentară, "se modifică anexa nr. 2 la HCL nr. 98/2019, referitoare la aprobarea Organigramei Statului de Funcții și a numărului de personal din aparatul de specialitate al Primăriei orașului Săliște", înființând doar funcțiile prin care urma să fie încadrat fără concurs domnul Dotcoș Sebastian.

Imediat după ședința de Consiliu Local unde PNL are majoritate, este dată Hotărârea nr. 126/25.11.2019, prin care, la articolul 1, aliniatele 1 și 2, se înființează exact funcțiile prin care domnul Dotcoș urma să fie ”plimbat” și încadrat fără concurs în cadrul Corpului Funcționarilor Publici. Astfel, conform aliniatului 1 a hotărârii anterior menționate, ”Biroul Protocol își modifică denumirea și devine Biroul Patrimoniu Contracte Economice”, după care, la aliniatul 2, se specifică faptul că ”în cadrul Biroului Patrimoniu Contracte Economice se înființează funcția publică de execuție inspector clasa I, grad profesional asistent, prin trasformarea postului personal contractual ocupat de domnul Dotcoș Sebastian Toader".

Tot în aceeași zi este dată Dispoziția cu numărul 291 din 26 noiembrie 2019 a primarului orașului Săliște, privind numirea în funcția publică de execuție în cadrul Biroului Patrimoniu Contracte Economice a domnului Dotcoș Sebastian Toader. La articolul 1 a Dispoziției anterior menționate, domnul Dotcoș se numește în funcția publică de execuție amintită. Tot în data de 26 noiembrie, primarul orașului Săliște emite Dispoziția cu numărul 292, prin care modifică raportul de serviciu și îl mută din nou pe domnul Dotcoș în cadrul Compartimentului Buget Contabilitate.

Astfel, în doar patru zile, domnul Dotcoș a devenit funcționar public fără să dea concurs, așa cum e normal. Totuși, domnul Dotcoș nu îndeplinea nici în acel moment cerințele de studii de specialitate pentru a accede la funcția vizată, aceea de prefect al județului Sibiu. În data de 4 decembrie, Dotcoș Sebastian s-a prezentat la Prefectură cu o cerere de transfer de la Primăria Săiște, pe un post în cadrul Instituției Prefectului Județului Sibiu. Cererea dânsului a fost înregistrată cu nr. 15885/04.12.2019. A solicitat și o întânire cu prefectul în funcție la acea dată, pentru a obține pe loc avizarea solicitării de transfer, astfel încât să poată merge cu ea, personal, la Ministerul de Interne în vederea grăbirii procedurilor de aprobare, pentru a putea fi numit cât mai repede în funcția publică de la Prefectură și ulterior în funcția de prefect.

A fost refuzat de către prefectul de atunci, pe motiv că există proceduri legale care nu pot fi încălcate, cererea lui urmând să fie analizată de către departamentul de specialitate din Prefectură. A doua zi dimineața domnul Dotcoș a mers din nou la Prefectură, solicitând avizarea pozitivă a cererii de transfer. În data de 06.12.2019 Prefectura Județului Sibiu a respins cererea domnului Dotcoș Sebastian pe motiv că, la nivel de instituție ”nu sunt anunțate posturi vacante ce urmează a fi ocupate prin modalitatea de transfer la cerere”.

De ce este nevoie de toate aceste demersuri care reprezintă, din punctul nostru de vedere, un abuz al celor care îl vor cu orice preț pe domnul Dotcoș Prefect? Pentru că domnul Dotcoș nu are studiile necesare, conform legislației în vigoare, să ocupe funcția de prefect al județului Sibiu. De aceea, domnul Dotcoș trebuia făcut rapid funcționar public, transferat la Prefectură tot pe o funcție publică pentru a putea fi numit și apoi promovat temporar pe funcția de Prefect chiar dacă NU are pregătirea și studiile necesare. Pentru acest lucru mai este nevoie acum doar de concursul actualului subprefect care să îi aprobe actele și de funcționarii și demnitarii din Ministerul Afacerilor Interne care să îl numească pe funcția de prefect. Dacă fac acest lucru, din punctul nostru de vedere, se fac la rândul lor complici la două infracțiuni: abuz în serviciu și trafic de influență, utilizând puterea publică în scopul de a-l favoriza pe numitul Dotcoș Sebastian de a accede la funcția de prefect, fără ca acesta sa aibă studiile necesare. De numirea domnului Dotcoș în această funcție s-a știut, cu mult înainte, fapt relatat și în presa locală. De exemplu, www.turnulsfatului.ro anunța în data de 22.11.2019, că ”Sebastian Dotcoș își dă demisia din funcția de administrator al județului. Va fi noul prefect.”

Așteptăm cu nerăbdare să vedem dacă, după această scrisoare deshisă, complicitatea se va extinde atât în cazul actualului subprefect, care trebuie să aprobe cererea, cât și în cazul demnitarilor din cadrul Ministerului, care trebuie, la rândul lor sa avizeze cererea, iar ulterior sa îl promoveze în funcția de prefect. Ii anunțăm pe toți cei implicați în demersurile sus-amintite faptul că abuzul în funcție și traficul de influență sunt infracțiuni și sunt pedepsite prin lege.

Comentarii

22 comentarii

Karma Police

Acum 9 luni

PNL Sibiu, e doar un alt PSD... oameni de 3 parale si-un scuipat s-au adunat, au facut un partid si acum vor cu mainile in taxele noastre. Nimic nou.
Raspunde

"De: geaba"

Acum 9 luni

"De: Publicitate" Inca un articol platit de Bogdanel și pesede. Mai exista pesede ?
Raspunde

Radu

Acum 9 luni

D.na Campeanu, nu aveți nimic de comentat? Aceasta este România normala?..
Raspunde

2cents

Acum 9 luni

#văvedem sau #nuvăvedem? Aceasta-i intrebarea!
Raspunde

realistul

Acum 9 luni

Oare de ce face Dragnea inchisoare? Nu cumva a facut si el un hocus-pocus la angajari? Constat ca nimeni nu invata nimic din greselile altora si nimic nu e nou sub soare...
Raspunde

Ana

Acum 9 luni

Pentru Dorin Teodorescu. Sa intelegem (noi astia prosti) ca FAPTELE din articol sunt false? Ca e un fake-news dat de TS cand de fapt dl Dotcos este... ce este? ca am uitat.
Raspunde

Rusu Gheorghe

Acum 9 luni

Am postat un comentariu la comentariul d-lui Teodorescu.De ce nu-l publicati?
Raspunde

El Dorado

Acum 9 luni

Moderatorul e omul celor pe care-i criticam. Face si el ceva cas.
Raspunde

dancp2

Acum 9 luni

lasati-l pe d.teodorescu ca o imbarinit in afirmatiile mai nou NEW penibile! pacat de fostul inginer,purtator de vorbe si pe la prefetura si la multi ani!
Raspunde

Anda

Acum 9 luni

Ce articol curajos ! Pacat ca autorul nu e la fel .A" uitat" sa se semneze !
Raspunde

TheFutureisNow

Acum 9 luni

Arpopo de psihopati :)) https://adevarul.ro/news/eveniment/alexandru-cumpanasu-pus-acuzare-dna-frauda-fonduri-europene-1_5df60e975163ec42710a1114/index.html Si razboinicu asta are probleme la mansarda grave :))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

30 DE ANI DE LA REVOLUTIE

Acum 9 luni

DA DOMNUL KLAUSS A AUZIT CE FACE PNL SIBIU. ROMANIA NORMALA SI GUVERNUL MEU SI PREFECTURA MEA SI PRIMĂRIA MEA DICTATURĂ!!!
Raspunde

Liviiu

Acum 9 luni

Serios ? Da pe Adela Muntean cum ati pus -o domnilor PSD -isti.? Cum a devenit functionar public si cand ? S
Raspunde

xy

Acum 9 luni

Foarte interesante "numirile" și "promovările" celor de la PNL! Aceleași obiceiuri ca la PSD. Diferența e că acum sunt "normale"- ca parte componentă a României normale! Orice concurs la stat trebuie publicat pe e-gov.ro, anunțat cu minim 30 de zile, cu condiții de participare și grafic de derulare, trebuie publicat și pe site-ul instituției și într-un ziar local și național, pentru transparență, se depun dosare, se dă voncurs cu comisie aprobată in CA al instituției. Ce să mai zicem? Ilegalități peste nemerniciri ale tuturor politrucilor - de la toate partidele! Numai că, PNL ne promitea că ei sunt ...altfel... De altfel și la alte structuri deconcentrate, primării, direcții, etc, au fost numiți tot felul de oameni, care fie nu au studii corespunzătoare, fie nu îndeplinesc alte condiții - cum ar fi cel de integritate, vechime, moralitate, deci, tot pe Pile-Cunoștințe-Relații, din New PNL=PDL îngălbenit, de data asta!!! Să încercăm din nou sentimentul de lehamite?
Raspunde

///

Acum 9 luni

Nu-s cu nimic mai buni decat pesedistii, doar ca se cred urmasii lui Bratianu> Sa fim seriosi!
Raspunde

Marina

Acum 9 luni

Dupa epoca secretarelor de comune promovate prefect pentru merite de nimeni intelese, e timpul pentru un profesionist!
Raspunde

Viorel

Acum 9 luni

Adevarul e ca PSD in general siPSD Sibiu in special au credibilitate zero. Dovada ca platesc ca sa le fie publicate aberatiile. Articol publicitar!
Raspunde

Ionut1595

Acum 9 luni

Ma uimeste cum PSD continua sa abereze si dupa ce oamenii le-au dat asa lectii dureoase aici la Sibiu . Nu-si dau seama ca latratul asta aiuritor i-a adus aici.
Raspunde

yyy

Acum 9 luni

am citit titlul si m-am apucat sa il citesc apoi, am vazut ca e ...publicitate. nu l-am mai citit. multumim Bogdan, fa-te ca lucrezi!
Raspunde

gabi12

Acum 9 luni

Nu o sa va creada nimeni niciodata! PSD a mintit prea mult, a furat prea mult! Cumva trebuie sa se termine !
Raspunde

Noua Stupoare

Acum 9 luni

Sa nu uitam cine e PNL... aripa moderata a vechilor hoti. Daca au acaparat personaje ca Iohannis sau Rares Bogdan (indoielnic personaj), nu inseamna ca nu sunt niste balauri hamesiti, vechi prieteni de hotii ai domnului Tariceanu sau Vozganian, gata pregatiti de noi matrapazlacuri, la butoanele puterii. De ce nu isi asuma o raspundere pe ridicarea imunitatilor ?!?! Asta ar fi trebuit sa faca in primul rand. Pai pentru ca ori planuiesc, ori tainuiesc cevam ori amandoua, e foarte simplu. Momentan stau toti ascunsi dupa Orban si declaratia lui de avere de-a dreptul rusinoasa, din punctul de vedere al majoritatii politicienilor, care au palate. Pe la spate, insa... mai mult ca sigur se intampla punerea la cale a urmatoarei clase de hoti. Altfel de ce nu dau jos imunitatea ? De ce trebuie sa voteze ei intre ei, daca sa faca sau nu puscarie ?!?!.... Nu cred ca ar iesi nimeni in strada, daca si-ar angaja raspunderea sau ar da o singura ordonanta pe chestia asta !!!
Raspunde

ion

Acum 9 luni

Totuși de dl. RACUCIU, NIMIC, EL PARCA ESTE SI CEL INREGISTRAT CU MAFIA LEMNULUI DE LA sĂLIȘTE
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus