Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Recomandările librarilor sibieni: Șapte povești de Crăciun dedicate copiilor

Recomandările librarilor sibieni: Șapte povești de Crăciun dedicate copiilor

Sărbătorile de iarnă pun oamenii într-o „vânătoare” de cadouri. Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poți oferi unui copil este să îi trezești interesul pentru lectură, dar pentru a avea succes trebuie să alegi o carte interesantă. Librarii din Sibiu au realizat o listă de șapte cărți dedicate copiilor (până la 11 – 12 ani), despre Crăciun care ar trebui citite.

Lista se deschide cu „Fetița care a salvat Crăciunul” de Matt Haig, editată de Nemi, fiind dedicată copiilor de peste opt ani. Cartea o prezintă pe Amelia, care știe că dacă vrea să-și vadă dorințele îndeplinite trebuie să vorbească cu Moș Crăciun. Dar magia în care-și dorește să creadă începe să pălească, iar Moș Crăciun are alte griji pe cap ca să mai stea să se gândească la niște dorințe imposibile – elfi supărați, reni care cad din cer, troli nervoși și Crăciunul este în pericol de a fi anulat. Amalia nu este tocmai o fată obișnuită, iar Moș Crăciun va avea nevoie de ajutorul ei pentru a salva Crăciunul.

sursa: Daniela's Secrets sursa: Daniela's Secrets

Una dintre cele mai cunoscute povești de Crăciun a fost publicată de Charles Dickens prima dată în 1843. „Poveste de Crăciun”, editată de Arthur în 2019, este decatată copiilor începând de la 10 ani. Cartea prezintă povestea lui Ebenezer Scrooge, un bătrân ursuz care îi privește cu ură pe toți cei din jur. Într-o noapte de Ajun, la fel de înghețată ca inima bătrânului, primește trei vizitatori fantomatici – Spiritul Crăciunului – Trecut, al Crăciunului-de-Acum și al Crăciunului-Ce Va Să Vină. Ei îl poartă într-o călătorie uimitoare și pe alocuri înfricoșătoare, în urma căreia hapsânul se schimbă. „Poveste de Crăciun” a fost inspirația mai multor filme dedicate copiilor, dar și adulților.

sursa: Recenzie Carte sursa: Recenzie Carte

Cea mai reușită serbare de Crăciun” de Barbara Robinson este o carte publicată de Arthur în 2018, făcând parte din seria verde amuzant. Povestea îi urmărește pe Frații Herdman, cunoscuți și drept „cei mai răi copii din istoria lumii”, care pun stăpânire pe serbarea de Crăciun. Din serbarea lor rezultă o poveste și amuzantă, și emoționantă, cu personaje total neașteptate: Cei Trei Magi, o felie de șuncă, niște păstori speriați și șase copii neastâmpărați. Frații sunt puși pe fapte rele, în mod clar. Dar magia Sărbătorilor e pretutindeni, iar frații Herdman – care nu au auzit niciodată povestea de Crăciun – o vor reinventa în propriul stil.

sursa: Arthur sursa: Arthur

Cum a furat Grinch Crăciunul” de Dr. Seuss este dedicată tuturor copiilor, începând de la vârsta de șase ani. Cartea a fost editată de Vlad și Cartea cu Genius. Grinch, ţâfnosul monstruleţ, trăieşte izolat într-o peşteră din vârful muntelui, departe de oamenii cumsecade din Cineşti. Fără alt prieten în afară de câinele Max, Grinch urmăreşte an de an, înciudat, pregătirile celor din vale pentru marea sărbătoare a Crăciunului. Dar sătul de-atâta „tărăboi“, morocănosul e hotărât să-i vină de hac sărbătorii. Însă oricât „se opune“, Crăciunul vine, iar monstruleţul cu inima din piept „două numere prea mică“ înţelege până la urmă că nu doar cadourile aduc fericirea şi că bucuria poate veni de unde te aştepţi mai puţin.

sursa: Bookaholic sursa: Bookaholic

Editura Humanitas a pregătit pentru copii „Cartea de Crăciun” de Selma Lagerlof, care poate fi citită copiilor începând cu vârsta de patru ani. Povestirile Selmei Lagerlöf sunt citite şi recitite, în perioada Crăciunului, pretutindeni în lume: amintiri din copilărie, când bunica îi spunea poveşti la gura sobei, întâmplări din viaţa oamenilor de rând şi legende despre Isus, mituri nordice, istorioare adunate din misteriosul Orient. Cu un talent narativ inegalabil, autoarea transmite astfel cititorilor de toate vârstele un mesaj al iubirii, un îndemn la modestie, bunătate şi înţelegere. Lucruri care ţin de cald în seri reci şi a căror lumină străbate, chiar după ce închizi cartea, lungile nopţi de iarnă.

sursa: Bookhub sursa: Bookhub

În căutarea sufletului Crăciunului” de R.D. Mottok, editată de Trei, prezintă un scenariu inedit – cine ar putea salva Crăciunul dacă sărbătoarea și-ar pierde sufletul. Povestea spune că trei prieteni pornesc în aventura vieţii lor, încercând să salveze Crăciunul. Împreună vor traversa păduri pline de primejdii, vor revedea locuri şi prieteni dragi, uitaţi de vreme, îşi vor face prieteni noi şi vor găsi tovarăşi de drum de nădejde.

Sursa: Librex Sursa: Librex

Ultima pe listă este o colecție de povești editată de Nemira în 2017, poveștile sunt dedicate copiilor de peste zece ani. „Crăciunul în cele mai frumoase povești” este o carte de pus sub pomul de Crăciun. În această carte s-au adunat comori de altădată pentru copii, părinți și bunici. Din ținuturi de vis sau din orașe adevărate, din păduri îndepărtate sau din case primitoare vin întâmplări și personaje care povestesc Crăciunul cu un farmec cuceritor. Este cartea unei sărbători pentru a cărei magie depun mărturie, printre alții, Charles Dickens, Mark Twain, Oscar Wilde sau Arthur Conan Doyle.

sursa: Nemira sursa: Nemira

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus