Joi,
13.06.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
21°C

Alertă meteo: ploi, ninsori și vânt

Alertă meteo: ploi, ninsori și vânt

În perioada 22 – 24 decembrie, ploile vor cuprinde întreaga țară, iar la munte va ninge consistent. Institutul Național de Meteorologie a lansat astăzi o alertă prin care avertizează că vor exista în următoriarele două zile precipitații ce pot depăși 20, 30 de litri pe metru pătrat. ”Va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20...30 l/mp. Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte. Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55...60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre”, se arată în comunicat.

În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

În Sibiu va ploua în următoarele zile, însă temperaturile continuă să se mențină ridicate, chiar dacă vor scădea. Dacă pentru astăzi sunt preconizate maxime de până la 15 grade, luni, marți și miercuri temperatura va scădea treptat și vor ajunge la o maximă de 5 grade. Primele ninsori sunt preconizate să apară de abia la sfârșitul anului. Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus